Lucidne sny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MasterSvegga***
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MasterSvegga*** »

vysvetli mi niekto z vas co je to WILD ?? ako sa to pouziva . . . :?
plss
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

wild je v preklade divocina....ale neviem ci to ma stym mieco spolocne....
MasterSvegga***
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MasterSvegga*** »

tak o tej divocine tiez pochybujem . . . :( ale musi to byt brutalita robit si v sne co chces a neniest zato nasledky .. . :lol:
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

MasterSvegga*** : tak trochu pohľadať ? :wink:
http://www.lucidcrossroads.co.uk/WILD.htm
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Curuj napísal:LD poznam od velkej noci od kamosa. spociatku som skusal sugesciu ale bez vysledku. skusal som aj robit test reality pocs dna, aby sa mi preniesli do snov. tiez nic. mozno som sa sa dostatocne nesustredil a nevytrval. cez prazdniny som skusal WILD ale tiez nic. teraz skusam este jednu metodu, neviem ako sa vola. byt bdeli pocely den aby som bol bdely aj cez noc. vraj je to nadlho, ale myslim, ze sa mi celkom dari. uz chcem LD :)
to byt bdeli po cely den je fakt psycho :D, skusal som to jeden den, potom som kaslal na to...proste furt si treba davat pozor aby ti neuskakovali myslienky, stale osm sa snazil uvedomovat si co robim...paradoxne prave v tento den som chcel :automaticky: vyhodit lyzicku do kosa a kelinok z jogurtu do umyvadla... :(
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

heh to sa mi stava.vacsinou to ma suvis s niecim co sa ma stat v najblizsej dobe a vela o tom premyslam.pred sninafestom sa mi snivalo ze som uz tam a ze podium je amringotka a ze som nasiel na zemi 2 kila klincov a potom som si uvedomil ze je to sen a zacal som kricat ze "ludia to je seeen" a one si zi man robili pcu :D
a teraz poslene ked som si objednal in line korcule tak sa mi snivalo ze som v zahrade umenia (jedna lokalita v po) ze si to proste neuveritelne rezem na korculiach po tyckach a podobne a potom som si uvedomil ze vlastne este korcule ani nemam a tak ze sa stipnem,a som sa stipol a nic som necitil.a hned na to sa sen rozplynul
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tak teraz neviem, ci som taketo nieco nemal minulu noc. Mam kamarata z UAE a bol som na navsteve unho (mal by som ist v decembri realne). A proste som sa sam rozhodoval, co chcem robit. Kam chcem ist, co chcem povedat atd.. Akoby to bolo skutocne.
noldor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa noldor »

MasterSvegga*** - metoda WILD je, ze si nastavis budik ,aby ta po 6 hodinach spanku zobudil. vstanes, nieco urobis, a za 15 minut choj spat. ked budes zaspavat, mysli na LD, mozes skusit sugesciu (napr. "ovladam svoje sny"). pre mna je tych 15 minut optimum. mozes robit cez tych 15 minut hocico - pozerat TV, pocuvat radio, citat (aj o LD), ist na WC...

p4ra - bol si si vedomy, ze snivas, lebo podla toho, ze si sa mohol rozhodovat, co urobit, to sa ti moze kludne aj snivat ze mozes ovladat sen :D. mne sa raz snivalo, ze mam LD.

za moj prvy LD mozem podakovat mojmu labilnemu nosu (v noci mi sem-tam tecie z neho krv). tak sa stalo aj tu noc, zobudil som sa a zistil som, ze mi tecie krv z nosa, bol som v kupelke cca 10 minut, uz som bol naplno prebudeny, cerstvy. este som isiel na WC a siel som spat. ked som snival, trklo mi, ze je to sen a bolo...
a este sa mi aj stava, ze rozpoznam, ze je to sen, ale hned sa zobudim
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

noldor napísal:MasterSvegga*** - metoda WILD je, ze si nastavis budik ,aby ta po 6 hodinach spanku zobudil. vstanes, nieco urobis, a za 15 minut choj spat. ked budes zaspavat, mysli na LD, mozes skusit sugesciu (napr. "ovladam svoje sny"). pre mna je tych 15 minut optimum. mozes robit cez tych 15 minut hocico - pozerat TV, pocuvat radio, citat (aj o LD), ist na WC...
este len doplnim ze je to po 6 hodinach preto, lebo po 6 hodinach nastava REM faza kedy sa cloveku najviac sniva (REM fazy su aj po inych intervaloch spanku ale nie take "intenzivne" ako po 6 hod), a ak sa teda rozhodnete uz ze idete po 6 hod vstat, hlavne to nerobte sposobom ze si date budik, 15 min lezite v polospanku a oci vam klipkaju, proste musite byt bdeli a potom znova zalahnut. Ide prave o vyuzite toho figla ze sa zobudite, ste bdeli a uvedomujete si veci, potom znova zalahnete, mala by sa dostavit REM faza a vy mate vacsiu sancu uvedomit si ze snivate + kombinacia sugescia, testy reality pripadne nejaky mp3 lucidny preset.

Btw, raz zo zaciatku sam i podarilo dosiahnut takmer lucid tak, ze som vecer pred spanim furtopakoval "toto je len sen, toto je len sen, snivam, toto je len sen" ... az kym som nezaspal, treba si davat pozor, lebo ani to nezbadate a uz prestavate a upadate do spanku, nasledne sa mi snival sen a ja som si povedal "ved toto je len sen..." ... az uz tam zacalo uvazovanie o tom ci ej to sen ci nie, nakoniec som uvazil ze je to prilis realne a lucidny sen z toho nebol...

a este ze sa ani enpokusajte o lucidny sen ak si nepamätate sny, vtedy nieje nadej, treba si pisat snovy dennik :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

presne tak. pamatatt si svoje sny. raz sa mi podarilo zapamatat 4 za noc :o to som bol tak rad.
zrovna dnes v noci som si uvedomil ze snivam. to som bol zrovna doma - barak, 7. poschodie. chcel som to otestovat, ze skocim z okna a budem lietat. ale sen bol prilis realny, tak som skusil len vyskocit a letet v izbe. vyskocil som po plafon, dotkol sa ho a padol nas5. z toho som usudil, ze to nie je sen a tak LD nebolo :? . alebo bolo par sekund. fakt nefim
evee
Medium Star
Medium Star

Lucidný sen

Príspevok od používateľa evee »

Cawte vsetci.Tak ma napadlo ci uz ste mali volakedy LUCIDNY SEN.Pre tych ktori nevedia je to sen v ktorom zistite ze to je sen a mozte si tam robit co chcete!Maly ste to uz? Ja osobne som to mal uz niekolko krat.asi pred mesiacom som dostal navod na to ako to dokazat a uz sa my to zacina darit...Ak by ste mali zaujem mozem hodit link na ten navod... :wink:

piste svoje komentare
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

hmm celkom zaujimave, este som o tom nepocul....... daj viac info.... alebo ako to dokazat, aj ked si myslim ze je to dost cudne dosiahnut nejaky sen....... to sa potom musi dat vsetko.....
Petoo
Star
Star

Re: Lucidný sen

Príspevok od používateľa Petoo »

evee napísal:Cawte vsetci.Tak ma napadlo ci uz ste mali volakedy LUCIDNY SEN.Pre tych ktori nevedia je to sen v ktorom zistite ze to je sen a mozte si tam robit co chcete!Maly ste to uz? Ja osobne som to mal uz niekolko krat.asi pred mesiacom som dostal navod na to ako to dokazat a uz sa my to zacina darit...Ak by ste mali zaujem mozem hodit link na ten navod... :wink:

piste svoje komentare
ako to by som chcel zazit :) uz som mal take ze sa mi v sne nieco nedarilo, mal som nejake problemy, no potom som si uvedomil ze nic to ze to je iba sen :) ale ten navod by si sem mool skutocne dat :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. pár krát sa mi stalo.. vybehol som na strechu paneláku a skočil som dole. Jak som dopadol, povedal som si, že to je predsa len sen, tak som si šiel skočiť ešte raz.. :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

[témy spojené]
pošli ten link, rád si to prečítam
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

audiotrack napísal:[témy spojené]
pošli ten link, rád si to prečítam
jj.Je to velmi zaujimave a vsetko sa tam docitate...ale nemyslite si ze to bude hnd!!moze sa to prejavit az po 2 tyzdnoch niekedy az po 2 mesiacoch mne sa to podarilo asi priblizne za 3 tyzde!!drzim palce...je to tam pod VEDOME SNY
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Sagittarius napísal:Toto tiež nebude patriť medzi takéto sny, ale raz sa mi niečo snívalo, a keď sa zobudil, snažil som sa rýchlo zaspať, aby som zistil ako sa to skončilo. :lol:
toto sa aj mne stavalo dost casto alu bud som nezaspal alebo sa mi snivalo nieco ine
BJay
Novice
Novice

Príspevok od používateľa BJay »

Este doplnim vynikajuce forum o lucidnych snoch (v anglictine), vela ludi tma prispieva svoje zazitky z LD, su tam detailne popisane techniky, vsetko mozne, uz som to tu kedysi tusim postoval, niekedy si tam len tak citam co ludia v snoch zazili a casto je to dost prdel :D, www.dreamviews.com. (navrchu je link na forum) velmi odporucam
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

tuto noc sa mi snivalo daco.... s nejakym unosom, a uz sa mi to snivalo fest dacno mozno pred 2-3 rokmy, vtedy to skoncilo dost zle a ked sa mi to snivalo tuto noc... tak som si na to spomenul ze sa mi to uz snivalo ze to je "dejavu"(ci jak sa to pise) .... tak som to tuto noc spravil inak (som si myslel ze je to realita)a dopadlo to omnoho lepsie..... a rano sa zobudim...... tak som nad tym rozmyslal.... dost haluska...

asi to sem tiez patri..... ze som si v sne spomenul na sen tak som tento sen pozmenil na zalade predosleho

trosku an hlavu ale je to tak, hadam ste to pochopili 8)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

kto mavate LD, moze sa v sne stretnut s dalsimi sniacimi ludmi. viac sa docitate na:

Kód: Vybrať všetko

http://www.lucidcrossroads.co.uk/
hlavne si v sne spomenut na to miesto a nejako sa tam dostat - je viac sposobov. GL :)
Napísať odpoveď