h10 mozem kupit za 3500, ale asi mas pravdu, okrem toho creativu by si mi este aky odporucil?k6 napísal:Som podobneho nazoru. Kupit dnes HDD player so 6GB je hlupost. Urcite by som sa skor orientoval na FLASHove prehravace. HDD je HDD, proste mechanika, spotreba, vyssia poruchovost...
MP3 vs MiniDisc
Spominane iAudio 7 Ti doporucit nemozem, pretoze s tymto playerom skusenosti nemam. Za velmi podareny sa da povazovat ten, co napisal seth82, ale pre Teba asi trosku zbytocne vybaveny (super displej atd). Skor by som mozno este zvazil iny model od iRiver, a sice PODLA MNA velmi vydarenu T60ku.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Y000000DZF
Oproti CLIXu skromnejsi displej, silnejsi vystup, nema vstavane repro atd. Ako vyhodu by som bral aj to, ze T60 pouziva standardnu bateriu AAA, cize nieje problem akumulator kedykolvek v terene za par sekund vymenit za nabity. Osobne to vnimam ako vyhodu oproti vstavanym akumulatorom. Ten ked sa vybije, tak proste si dopocuval. Inak ale tej T60 nieje co vytknut myslim si.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Y000000DZF
Oproti CLIXu skromnejsi displej, silnejsi vystup, nema vstavane repro atd. Ako vyhodu by som bral aj to, ze T60 pouziva standardnu bateriu AAA, cize nieje problem akumulator kedykolvek v terene za par sekund vymenit za nabity. Osobne to vnimam ako vyhodu oproti vstavanym akumulatorom. Ten ked sa vybije, tak proste si dopocuval. Inak ale tej T60 nieje co vytknut myslim si.
V prvom rade by som z vyberu vylucil ten s HDD. Neprinesie Ti to ziadnu vyhodu oproti FLASHu, len nevyhody. A co sa tyka tych 2GB... To je zase vec pohladu. Pokial si pri pocitaci denne, a hudbu v nom skladujes, tak Ti tie 2GB nebudu az tak chybat (nevravim ale ze su odveci...). Predsa len, do 4GB natrepes slusne mnozstvo muziky aj s poriadnym bitrate. JA osobne by som v tom az taku prekazku nevidel.
No a k tomu zvysku: T60 je o nieco lahsi ako CREATIVE, o dost mensi, T60 vydrzi dlhsie, T60 ma silnejsi zvukovy vystup (cim netvrdim, ze creative nema dostatocny!), creative pouziva vstavany Li-Ion - T60 je PRE MNA s AAA bateriou vo vyhode, T60 berie aj OGG. Subjektivne sa mi ale javilo, ze ZEN rychlejsie kopiroval cez USB (nebol to podstatny rozdiel, ale bolo to rychlejsie), mal o nieco kvalitnejsi (citlivejsi) FM tuner, podporoval nahravanie z linkoveho vstupu (co sa mne osobne hodi ked niekde hram - mozem si nahrat set zo sekundarneho vystupu mixaku, staci maly kablik) no a samozrejme ma vacsi a lepsi display. Cize take su pre a proti, rozhodnutie je skutocne len a len na Tebe. Ja by som si nekupil T60 prave kvoli absencii nahravania z linky. Pokial to nepotrebujes (tak ako zrejme nepotrebujes velky display), vezmi T60. Ziskas mensi a lahsi player, s kvalitnym a silnym vystupom, dobry digitalny zaznamnik, priemerny FM Tuner (i ked pocitam ze na radio to nechces, ale tato moznost sa obcas hodi), moznost vymeny baterie v terene. Tak to vidim ja.
No a k tomu zvysku: T60 je o nieco lahsi ako CREATIVE, o dost mensi, T60 vydrzi dlhsie, T60 ma silnejsi zvukovy vystup (cim netvrdim, ze creative nema dostatocny!), creative pouziva vstavany Li-Ion - T60 je PRE MNA s AAA bateriou vo vyhode, T60 berie aj OGG. Subjektivne sa mi ale javilo, ze ZEN rychlejsie kopiroval cez USB (nebol to podstatny rozdiel, ale bolo to rychlejsie), mal o nieco kvalitnejsi (citlivejsi) FM tuner, podporoval nahravanie z linkoveho vstupu (co sa mne osobne hodi ked niekde hram - mozem si nahrat set zo sekundarneho vystupu mixaku, staci maly kablik) no a samozrejme ma vacsi a lepsi display. Cize take su pre a proti, rozhodnutie je skutocne len a len na Tebe. Ja by som si nekupil T60 prave kvoli absencii nahravania z linky. Pokial to nepotrebujes (tak ako zrejme nepotrebujes velky display), vezmi T60. Ziskas mensi a lahsi player, s kvalitnym a silnym vystupom, dobry digitalny zaznamnik, priemerny FM Tuner (i ked pocitam ze na radio to nechces, ale tato moznost sa obcas hodi), moznost vymeny baterie v terene. Tak to vidim ja.
K tym wattom... toto je dost zavadzajuci udaj mnohokrat. Mimochodom ked ma T60 napisane 2x18mW, neznamena to 36mW (ako si asi pochopil) ale znamena to 18mW na kanal. Inak sa o tieto hodnoty ale v praxi neda prilis opriet, hlavne pokial porovnavas rozne znacky. V ramci jednej znacky to na porovnanie este ako tak pouzitelne je. A dovod? Vyrobcovia pouzivaju rozne meracie techniky a postupy, ako vystupny vykon zmerat. Zober si, ze napriklad na niektorych philipsoch je vystupny vykon udavany napr. 2x3mW, in vyrobca udava na svojom prehravaci napr. 2x30mW. A keby si pripojil na oboje zariadenia rovnako kvalitne sluchadla (myslim s citivostou aspon 105dB), tak by mozno ten philips hral silnejsie ako ta druha znacka. A vsetko len preto, ze proste pouzivaju iny postup merania. Vykon pri striedavej velicine sa da spocitat rozne, a je otazne, ci napriklad pouzije pri vypoctoch vyrobca hodnoty efektivne, maximalne, priemerne atd. Dalej rozne vykony sa dosahuju u roznych frekvencii. Takze napr. jeden vyrobca zmeria na 150Hz vykon 2x50mW a aj ho napise do specifikacie. Druhy pri 500Hz nameria 2x12mW a tiez to napise do specifikacie. Vysledok? Prehravace mozu mat rovnako silny zvukovy vystup, dokonca mozu byt na tom opacne, ako vypovedaju cisla. Ked som napisal, ze T60 ma silnejsi vystup, oprel som sa o svoju vlastnu skusenost, nie o cisla v prospektoch. Ale obecne sa da povedat, ze pokial mas kvalitne sluchadla s dobrou citlivostou, tak uz asi ani nenatrafis na prehravac, ktory by mal zvukovy vystup nedostatocny (pokial niesi hluchy
).
-
tino4
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
k6 suhlas 
no iAudio je znacka skor americka
====> drahsia ako apple a aj kvalitnejsia
to je uz na tebe ci zoberes nieco sa viac prachov alebo nieco za menej prachov
ja ti len chcem povedat ze iAudio 7 je aj preto kvalitne ze robia 4gb a 8gb a uz robia aj 16gb
jednoducho este nikoho nesklamal ten zvuk a ovladanie sa da nastavit (citlivost)
tak dufam ze som pomohol
no iAudio je znacka skor americka
to je uz na tebe ci zoberes nieco sa viac prachov alebo nieco za menej prachov
ja ti len chcem povedat ze iAudio 7 je aj preto kvalitne ze robia 4gb a 8gb a uz robia aj 16gb
tak dufam ze som pomohol
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze iRiver alebo iAudio/Cowon ta zvukovo nesklamu. Ak si pozries testy a reakcie zakaznikov napriklad na CNete, tak uvidis, ze zvukovo patria k spicke, urcite vyssie ako iPoody.Mal som moznost porovnat Ipod a mojim iRiverom, kedze jeden anglan sa vadil ze ipoody maju naj zvuk, ale zdaleka sa nechytal, nehovoriac o roznych zvukovych nastaveniach,ktore som spominal vyssie a o ktorych ipoody ani nechyrovali. Viem ze su troska drahsie z tohoto segmentu, ale isto nezaplatis za macku vo vreci, za danu alebo porovnatelnu cenu s ipoodmi urcite ponukaju viac, ci uz zvukovo alebo technicky, pripadne vybavenim.violator napísal:k6: moje AKG maju citlivost 125 dB, len mam taky slabsi mp3 prehravac stlab a mam pocit, ze mozem mat prenosny pristroj, ktory bude hrat lepsie a preto hladam prenosny pristroj, ktory bude zvukovo najlepsi, ale to som uz pisal vyssie
![]()
tino4: pomohol
Mam moznost kupit iRiver x20 4GB za dobru cenu, no ale ide mi o to ze som si vsimol ze do prehravacov iAudio implementuju beztratovy format FLAC a preto by som chcel vediet ci mi odporucite spominany iRiver, ktory dany format nepodporuje alebo mam siahnut po iAudiu, napr. U3, ktory je v porovnani s Iriverom drahsi a nema slot na pamatove karty? THX