a to si myslis ze by to tak bolo kdezeDipset napísal:ale to by malo byt tak že ja mu dám koláče a on mne dá pokoj
STRETNUTIE S MEDVEDOM
-
spesko
Expert
- Kontaktovať používateľa:
nooo chcem vam povedat, ze ani jednu moznost by som neurobil, lebo som sa s medvedom nazivo stretol.. a to mi verte ze neurobili by ste ani jednu !!! ja som sa raz vracal z prechadzky s kamaratkou a psom (bol na voditku)isli sme okolo potoka... a jej akurat telefonovala mama (je tam slaby signal, takze je tam slabo pocut a nie vsetky slova pocujete)... no a ideme a naraz pred nami asi 50metrov medved... ale co.. nejde o to ze tam bol medved ale ze ta holka do mobilu povedala zdesenym hlasom medved a naraz sa zrusilo spojenie, lebo zly signal... no boha... ta ja som ostal jak pen stat na mieste... medved pozrel na nas a isiel sa napit, my sme sa otocili a isli sme rychlejsim krokom sme isli prec... ale akurat ze sme isli do hor, takze sme nemali kde utiect... tak sme vysli na take jazero a tam som robil hukot.. piskal som a krical.. potom sme stretli skupinku polskych turistov, ku ktorím sma sa pridali a povedali co sa stalo... tak sme robili vsetci hlukot... a bol to asi ten medved co dokalicil toho chlapa, lebo to bolo nedaleko odtial...
a predstavte si jej rodicov ktorí boli asi 2kilometre od nas... rychle bezali k nam... a boli este viacej vystrasení ako my...
to je asi vsetko...
to je moj pribeh s medvedom
P.S - už to nikdy nechcem zazit...
a predstavte si jej rodicov ktorí boli asi 2kilometre od nas... rychle bezali k nam... a boli este viacej vystrasení ako my...
to je asi vsetko...
to je moj pribeh s medvedom
P.S - už to nikdy nechcem zazit...
-
qwerty-xyz
Re: STETNUTIE S MEDVEDOM
no zatial som sa s medvedom este nestretol ani velmi nechcem,neviem co by som robil....asi utekal kade lahsie ale zaskrtol som stvrtu moznost...aby bola srandajojcek napísal:AKO BY STE RIAGOVALI ? CO BY STE ROBILI ABY STE HO NEVYPROVKOVALI A TAK SI ZACHRANILI ZIVOT ??![]()
AK MA NIEKTO UZ OSOBNE SKUSENOSTI MOZTE PRIDAT AJ SVOJ PRIBEH PRIPADNE NAS POUCIT AKO PREDIST ROZTRHANIU
urcite by som si nelahol na zem...
Myslim si ze najlepsie je stretnutiu predchcadzat, ale keby uz tak som zaskrtol 3 moznost pretoze:
1. moznost: urcite by som mu neutiekol a neponehlo by mi ani 1kg adrenalinu
2. moznost: to by ma ani nenapadlo a aj keby tak by som to psychicky urcite nezvladol
3. moznost: viem ze to nieje najlepsie riesenie ale je to realnejsie ako ujst mu
4. moznost: noz nosim vzdy v bomberke ale kym by som si s tymi utrasenimy rukamy otvoril motilika ostal by uz len noz

1. moznost: urcite by som mu neutiekol a neponehlo by mi ani 1kg adrenalinu
2. moznost: to by ma ani nenapadlo a aj keby tak by som to psychicky urcite nezvladol
3. moznost: viem ze to nieje najlepsie riesenie ale je to realnejsie ako ujst mu
4. moznost: noz nosim vzdy v bomberke ale kym by som si s tymi utrasenimy rukamy otvoril motilika ostal by uz len noz
-
wolodo
Professional
ja ked som isiel podvecer z hory po takej zvaznici.... a prave som vosiel do zakruty, a dost som si to rubal na bicykli (mozno az 30km/h.. mozno sa to nezda ale ked je sero a taky strmak dost mi lepilo).... tak ako som vychadzal zo zakruty tak tam sedel medved normalne som ho obisiel asi polmetrovym oblukom.... nebol nejaky obrovsky, a mlada to tiez zrovna nebolo..... ale ma tak striaslo ze som este oprel do pedalov.... a on len tak zabrumkal a stale tam sedel, ale ja som furt pridaval....
a stryko ked bol na hubach ze si pekne cupel pri hriboch a zbieral zo zeme trosku ich cistil a ze pocul fucanie za sebou tak sa otocil a bol tam medved a asi z 2 metrovej dialky ho onuchaval, a stryko sa otocil a povedal "Pockaj len ich trosku ocistim a budem sa ti hned venovat. " a ako sa za minutu otocil uz ho videl len hore na kopci ako zachadza....

a stryko ked bol na hubach ze si pekne cupel pri hriboch a zbieral zo zeme trosku ich cistil a ze pocul fucanie za sebou tak sa otocil a bol tam medved a asi z 2 metrovej dialky ho onuchaval, a stryko sa otocil a povedal "Pockaj len ich trosku ocistim a budem sa ti hned venovat. " a ako sa za minutu otocil uz ho videl len hore na kopci ako zachadza....
-
tomo.za
Light Star
ako uz pisal kinjeril treba takemu stretnutiu hlavne predist... no a ked sa nepodari je pokial moje vedomosti siahaju najlepsie pomaly od medveda cuvat prec a skusit nanho hovorit... pomaly kludne akoze cau maco co ty tu a bla bla
urcite sa neotacat chrbtom a nebezat, ziadne prudke pohyby a tak... hrat mrtvolu a take veci fakt len pre milovniokv extremnych sportov. inac ja ked idem do lesa kde vie ze su medvede nosim so sebou petardy... este k tomu bezaniu dole kopcom dodam ze medved nevie(robi mu to problem) bezat bokom po kopci... ma vsetky laby zhruba rovnako dlhe tak ma tendenciu sa prevalit preto vas v takomto terene moc nahanat nebude... samozrejme to ale zavisi od sklonu toho kopca 
-
blitzkrieg
Professional
zaujimava tema
dal som moznost 2 ale aj tak ked medved citi ze nieco nieje poriadku tak sa presvedci ci ste mrtvy
, ja ked chodievam na huby do Tatier tak tam je to riziko dost velke ze stretnete medveda, vzdy si kupujem petardy a sem tam po kazdych 30 minutach jednu pouzijem, neviem ci plati este ten zakon o tych medvedoch ze medveda mi zabit nemozeme ani nanho utocit ale on si nas moze dat ako dezert

alebo snim nabehneme na dialnicu a budeme cakat ako sa ta situacia vyvinieeste k tomu bezaniu dole kopcom dodam ze medved nevie(robi mu to problem) bezat bokom po kopci... ma vsetky laby zhruba rovnako dlhe tak ma tendenciu sa prevalit preto vas v takomto terene moc nahanat nebude... samozrejme to ale zavisi od sklonu toho kopca
-
snaque
Light Professional
Kedze medved je tiez len ziva bytost cize c4 vynechavam, nechcel by som ho zranit...
Moznost cislo 3 vylucujem lebo tam je este vacsia prevepodobnost ze sa zranim sa pri lezeni na ten strom ako keby mi mal nieco urobit ten medved...
Moznost cislo 2 nepripada do uvahy.. nevydrzal by som to... To by ma zase skolil infarkt...
Cize 1
Ale u mna je pravdepodobnost ze sa stretnem s medvedom asi nulova... Zial, nemam prilezitost...
Moznost cislo 3 vylucujem lebo tam je este vacsia prevepodobnost ze sa zranim sa pri lezeni na ten strom ako keby mi mal nieco urobit ten medved...
Moznost cislo 2 nepripada do uvahy.. nevydrzal by som to... To by ma zase skolil infarkt...
Cize 1
Ale u mna je pravdepodobnost ze sa stretnem s medvedom asi nulova... Zial, nemam prilezitost...
brm napísal:medvede su bylinozravce.. nie?
obidvaja sa mylite...medvede su pazravcejojcek napísal:mne sa zda ze aj masozravce ci
a co by som robil? no raz som stretol medveda, ale bol dost daleko a mal ma na haku...ale keby na mna vybehne spoza krika tak amen tma..ale asi by som vytiahol nozik
//erytrocyt: ja viem, ale takto je to vacsia haluz
-
blitzkrieg
Professional
toto som nasiel
Medveď napadol hubárku, jej manžel mu to vrátil.
POPRAD – V nedeľu popoludní napadol medveď hubárku v lokalite Homolka v blízkosti Popradu. Manžel napadnutej nestratil duchaprítomnosť a zaútočil na medveďa. Bodol ho nožom do krku, medveď vzápätí ušiel. Zviera spôsobilo žene poranenia na chrbte, ramenách a rukách.
V súčasnosti je žena hospitalizovaná v popradskej nemocnici. Hneď po nahlásení prípadu prišli pracovníci Obvodného lesného úradu a Obvodného úradu životného prostredia v Poprade, užívateľa poľovného revíru a polície na obhliadku miesta útoku. Medveďa sa nepodarilo nájsť, pravdepodobne sa však nachádza v blízkom okolí.
Zranený medveď môže byť agresívny a môže napadnúť aj ďalších ľudí. Inštitúcie ochrany prírody a lesníci riešia spôsob ochranného odstrelu tohto medveďa, aby nenapadol ďalšieho človeka. Tohto medveďa už minulý týždeň pozorovali zamestnanci spoločnosti Pro populo v lokalite Vápenica pri Spišskej Teplici. Medveďa však videli už aj v blízkosti cyklistického chodníka medzi Popradom a Svitom. Agentúru SITA informoval prednosta Obvodného lesného úradu v Poprade Šimon Škoviera.
http://www.bleskovky.sk/cl/10/161622/Me ... -to-vratil
Medveď napadol hubárku, jej manžel mu to vrátil.
POPRAD – V nedeľu popoludní napadol medveď hubárku v lokalite Homolka v blízkosti Popradu. Manžel napadnutej nestratil duchaprítomnosť a zaútočil na medveďa. Bodol ho nožom do krku, medveď vzápätí ušiel. Zviera spôsobilo žene poranenia na chrbte, ramenách a rukách.
V súčasnosti je žena hospitalizovaná v popradskej nemocnici. Hneď po nahlásení prípadu prišli pracovníci Obvodného lesného úradu a Obvodného úradu životného prostredia v Poprade, užívateľa poľovného revíru a polície na obhliadku miesta útoku. Medveďa sa nepodarilo nájsť, pravdepodobne sa však nachádza v blízkom okolí.
Zranený medveď môže byť agresívny a môže napadnúť aj ďalších ľudí. Inštitúcie ochrany prírody a lesníci riešia spôsob ochranného odstrelu tohto medveďa, aby nenapadol ďalšieho človeka. Tohto medveďa už minulý týždeň pozorovali zamestnanci spoločnosti Pro populo v lokalite Vápenica pri Spišskej Teplici. Medveďa však videli už aj v blízkosti cyklistického chodníka medzi Popradom a Svitom. Agentúru SITA informoval prednosta Obvodného lesného úradu v Poprade Šimon Škoviera.
http://www.bleskovky.sk/cl/10/161622/Me ... -to-vratil