je to podvod?
-
pishta
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
je to podvod?
Ked si kupim nieco cez internetovy bazar,s clovekom sa dohodnem a na kupe,posle mi vec na dobierku a v baliku nieje nic,je to podvod?Je to trestne?Ak by som napriklad mal aj dokaz ako otvaram balik(natacal by som to) je to trestne alebo takyto "obchod" je zalozeny cisto na dovere?
-
erytrocyt
VIP
V prípade, že máš podozrenie na neseriózne jednanie odosielateľa, máš právo pri preberaní zásielky na dobierku kontrolu jej obsahu, za prítomnosti kamery a vedenia pošty na ktorej si zásielku preberáš.
Znamená to to, že ak sa ti nezdá obsah, pracovníčke pri priehradke povieš, že chceš aby otvorili balík oni, pretože mu neveríš. Vedenie pošty alebo poverený pracovník vezme kameru, ty na pošte zásielku otvoríš. Všetko je nahrané, takže ak sa neserióznosť potvrdí, odosielateľ má dosť veľký problém.
Znamená to to, že ak sa ti nezdá obsah, pracovníčke pri priehradke povieš, že chceš aby otvorili balík oni, pretože mu neveríš. Vedenie pošty alebo poverený pracovník vezme kameru, ty na pošte zásielku otvoríš. Všetko je nahrané, takže ak sa neserióznosť potvrdí, odosielateľ má dosť veľký problém.
-
pishta
Light Professional
Ani ja som o nicom takom nepocul.
Zatial mam s kupovanim z internetovych bazaroch len dobre skusenosti ludia su vacsinov seriozny,ale predsa ho nestretnem a neviem co je to v skutocnosti zac.
Takze keby som kupil napriklad vec za 7 tisic,doma pri otvarani to natacal a zistil by som ze tam nieje tam vec ale len papiere policia na mna kasle?V podstate ma to neprekvapuje lebo to co som sa dozvedel o policii piatok ma dorazilo

Zatial mam s kupovanim z internetovych bazaroch len dobre skusenosti ludia su vacsinov seriozny,ale predsa ho nestretnem a neviem co je to v skutocnosti zac.
Takze keby som kupil napriklad vec za 7 tisic,doma pri otvarani to natacal a zistil by som ze tam nieje tam vec ale len papiere policia na mna kasle?V podstate ma to neprekvapuje lebo to co som sa dozvedel o policii piatok ma dorazilo
mam taky pocit ze raz to islo v spravacherytrocyt napísal:V prípade, že máš podozrenie na neseriózne jednanie odosielateľa, máš právo pri preberaní zásielky na dobierku kontrolu jej obsahu, za prítomnosti kamery a vedenia pošty na ktorej si zásielku preberáš.
-
Runes
Addict
jj bolo to v telke
proste poziadas o otvorenie balika na poste. Bol to pripad ked si dakto objednal na dobierku telefon a dosiel mu podivny balik dal to otvorit a bol tam chleba. vsetko to bolo stornovane a typek bol stihany a islo tam o dake 3tisicky. Ale je fakt ze to bolo medializovane takze treba to brat z rezervou v reale si to mozno fakt nebude polica vsimat, zalezi na akych ludi narazis. BTW ak si to natacas sam doma v sukromi tak to ti nemusia uznat. Najlepsie je na poste pripadne este s dakym policajtom, ten sa vobec sikne pri hocicom ked potrebujes svedka, ak tam je policajt ktori neni pribuzny tka jeho svedectvo ma cenu zlata 
v tomto prípade može ísť o trestny cin podvod, ale len za predpokladu ze vyska skody /pravdepodobne pre objednavatela/ bude prevysovat sumu 8.000,-Sk. / nie 7.000 ako je vyššie uvedené/. Nie je pravdou že by policia v inych pripadoch nekonala, ak vznikla škoda 8.000,-Sk a menej. Potom ide o priestupok a priestupky, /ked je známy priestupca/ prejednáva obvodný úrad /nie mestsky urad
/ a za tieto uklada v spavnom konaní pokuty aj do vyšky 10.000,-Sk. Inac počul som o pripadoch kedy jeden chalan takto predaval mobily, no namiesto mobilov v krabiciach posielal kus dreva a pod...