je to podvod?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pishta
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

je to podvod?

Príspevok od používateľa pishta »

Ked si kupim nieco cez internetovy bazar,s clovekom sa dohodnem a na kupe,posle mi vec na dobierku a v baliku nieje nic,je to podvod?Je to trestne?Ak by som napriklad mal aj dokaz ako otvaram balik(natacal by som to) je to trestne alebo takyto "obchod" je zalozeny cisto na dovere?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Myslim, ze je to trestne. Ale Tomasito by mohol vediet lepsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podvod to je, ale kym nebude dosiahnuta skoda prevysovat minimalnu mzdu, tak sa tym policia nebude ani zaoberat a povazuje to vec za uzavretu. Ak si kupoval nieco lacnejsie, napriklad i za 7 tisic korun, tak mas smolu, nic s tym nespravis.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

V prípade, že máš podozrenie na neseriózne jednanie odosielateľa, máš právo pri preberaní zásielky na dobierku kontrolu jej obsahu, za prítomnosti kamery a vedenia pošty na ktorej si zásielku preberáš.
Znamená to to, že ak sa ti nezdá obsah, pracovníčke pri priehradke povieš, že chceš aby otvorili balík oni, pretože mu neveríš. Vedenie pošty alebo poverený pracovník vezme kameru, ty na pošte zásielku otvoríš. Všetko je nahrané, takže ak sa neserióznosť potvrdí, odosielateľ má dosť veľký problém.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt: To mas odkial??? Je nieco take pisane na stranky Slovenskej posty alebo kde sa da o tom dozvediet viac??? Lebo o nicom takom som v zivote nepocul...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ani ja som o nicom takom nepocul.
Zatial mam s kupovanim z internetovych bazaroch len dobre skusenosti ludia su vacsinov seriozny,ale predsa ho nestretnem a neviem co je to v skutocnosti zac.
Takze keby som kupil napriklad vec za 7 tisic,doma pri otvarani to natacal a zistil by som ze tam nieje tam vec ale len papiere policia na mna kasle?V podstate ma to neprekvapuje lebo to co som sa dozvedel o policii piatok ma dorazilo :( :D :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Chlapi, choďte na poštu, a keď vám to potvrdia, mám u vás po tri pivá.
Na toto máte právo.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nepovedal som ze to nieje pravda len ze som o tom nepocul :D
No nabuduce ked si pre nieco pojdem na postu sa spytam
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Na policiu to mozes dat, ale dufaj, ze to daju aj ostatni podvedeni aby ta suma o ktoru ste spolu prisli presiahla tych 7000.- Potom to budu riesit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Thovt: 7000 nie je minimalna mzda a teda to nie je v tomto pripade ani trestny cin ;)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

To,ze to nie je trestny cin,este neznamena,ze sa s tym neda nic robit.Aj za priestupky moze byt ulozena celkom pekna pokuta.Takze ked uz nic-aspon pocit zadostucinenia.. :twisted: Teda mozno..

\\A tiez moze byt predvolany,hoci nie na policiu-ale na mestsky urad.

\\\jasne-obvodny urad a nie mestsky :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

erytrocyt napísal:V prípade, že máš podozrenie na neseriózne jednanie odosielateľa, máš právo pri preberaní zásielky na dobierku kontrolu jej obsahu, za prítomnosti kamery a vedenia pošty na ktorej si zásielku preberáš.
Znamená to to, že ak sa ti nezdá obsah, pracovníčke pri priehradke povieš, že chceš aby otvorili balík oni, pretože mu neveríš. Vedenie pošty alebo poverený pracovník vezme kameru, ty na pošte zásielku otvoríš. Všetko je nahrané, takže ak sa neserióznosť potvrdí, odosielateľ má dosť veľký problém.
mam taky pocit ze raz to islo v spravach
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

jj bolo to v telke :-) proste poziadas o otvorenie balika na poste. Bol to pripad ked si dakto objednal na dobierku telefon a dosiel mu podivny balik dal to otvorit a bol tam chleba. vsetko to bolo stornovane a typek bol stihany a islo tam o dake 3tisicky. Ale je fakt ze to bolo medializovane takze treba to brat z rezervou v reale si to mozno fakt nebude polica vsimat, zalezi na akych ludi narazis. BTW ak si to natacas sam doma v sukromi tak to ti nemusia uznat. Najlepsie je na poste pripadne este s dakym policajtom, ten sa vobec sikne pri hocicom ked potrebujes svedka, ak tam je policajt ktori neni pribuzny tka jeho svedectvo ma cenu zlata :)
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

v tomto prípade može ísť o trestny cin podvod, ale len za predpokladu ze vyska skody /pravdepodobne pre objednavatela/ bude prevysovat sumu 8.000,-Sk. / nie 7.000 ako je vyššie uvedené/. Nie je pravdou že by policia v inych pripadoch nekonala, ak vznikla škoda 8.000,-Sk a menej. Potom ide o priestupok a priestupky, /ked je známy priestupca/ prejednáva obvodný úrad /nie mestsky urad :) / a za tieto uklada v spavnom konaní pokuty aj do vyšky 10.000,-Sk. Inac počul som o pripadoch kedy jeden chalan takto predaval mobily, no namiesto mobilov v krabiciach posielal kus dreva a pod...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Našťastie mám s netovými bazármi zatiaľ len kladné skúsenosti, problémy tohto charakteru by sa totiž dosť ošemetne riešili :?
Napísať odpoveď