Hormonalna antikoncepcia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

MurphY napísal:no nektore to znizuju nektore zas podporuju..frajerka to zacala brat a je vyhadzana jak smirgel.. lutujem ju ze neco take bere.. ale stale lepsie jak kebyze v 18 mame kocikovat
A presne aj kvoli tomu sa robia tie detalinejsie testy.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

p4ra je jedno ake vysetrenie doktor spravi ... doktori proste predpisuju antikoncepciu a zistuju co je najmenej skodlive pre tu danu zenu ...

murphy hmmm tvoj nazor mi pripada totalne dedinsky a hlupy ... to teraz ma holka trpiet kvoli tomu ze ty niesi ochotny pouzit prezervativ ? ale su aj ine moznosti antikocepcie staci pohladat (naplaste, ...)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

ob3l1x napísal:p4ra je jedno ake vysetrenie doktor spravi ... doktori proste predpisuju antikoncepciu a zistuju co je najmenej skodlive pre tu danu zenu
Praveze tym dokladnym vysetrenim vedia takmer presne trafit tu dobru antikoncepciu, ktora by nemala mat vedlajsie ucinky, ako priberanie, akne alebo cokolvek podobne.

Hovorim, nie som lekar, nechcem sa ani hadat, ci ano alebo nie, ale hovorim podla toho, co mi dievcata povedali.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

[quote="ob3l1x"][/quote]len ta chcem poopravit toto plati pre zeny po dovrseni 30 roku zivota a ak si pozres je to ako kazda odpoved kazdy ti da inu :?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Hormonalna antikoncepcia

Príspevok od používateľa zelovoc »

miso2911 napísal:chcel by som sa spytat ze kolko to stoji a ze ci je viacej druhov a ci su tam aj nejake väcsie cenove rozdiely a ze ci to nepreplaca nahodou poistovna a ci sa musi ist k doktorovi pred tym a on to objedna alebo jako to je ....dik
okrem inych veci co boli spomenute, tak co sa tyka HK tak existuje viacero foriem, okrem tabletiek aj naplaste ci implantaty. co sa tyka tabletiek, tak pokial sa pamatam tak cenova relacia je okolo 150-800 Sk na 3 mesiace. zavisi od druhu. naplaste su este drahsie a implantat uz stoji tusim okolo 7k ale ten vydrzi 3 roky. slecna samozrejme musi ist na prehliadku ale to uz tu bolo spomenute. HK nieje preplacana poistovnou, mozno vtedy ak je podavana z inych dovodov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

neviem ci to je pravda,ale udajne by pomarancovi dzus mohol rusit ucinky hormonalnej antikoncepcie.
moze to byt len hoax,ale radsej davajte pozor na to co vase polovicky piju pred tym ako "idete na vec" :wink:
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

tak to je riadna blbosť.

co sa týka horm. náplaste frajerka ju užíva a je to dobré v tom že nezabudne si to dať, na druhej strane množstvo vylučovaných hormonov silne kolíše oproti tabletke v ktorej máš presne stanovené množstvo.

Pri tabletkách je zase nevýhoda že po cca 5 rokoch ty začnu robiť tabletky problemy na pečeni, do 7 rokov musíš bezpodmienečne prestat užívate HA v podobe tabliet.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

vajda65 napísal:co sa týka horm. náplaste frajerka ju užíva a je to dobré v tom že nezabudne si to dať, na druhej strane množstvo vylučovaných hormonov silne kolíše oproti tabletke v ktorej máš presne stanovené množstvo.
Aj náplasť si môžeš zabudnúť vymeniť.. ;) Hormóny by mali byť lepšie dávkovateľné v náplasti.. tam idú do tela postupne, pričom s tabletkou to je "nárazové". Vždy, keď ju žena zje, tak absorbuje veľké množstvo hormónov a potom zase až o 24hod.
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

ake je sanca ze holka otehotnie ked berie HA a ked sa do enj spravim? zatial sa este nic nestalo nastastie a funguje to u mna z holkou takym stylom uz 3 mesiace. ale pocul som uz take ze aj napriek HA ostala holka tehotna. co to moze ovplyvnit?
brm
Darca
Darca

Šanca je stále, ale pri HA je táto šanca asi najmenšia zo všetkých možností antikoncepcie.

Čo to môže ovplyvniť.. no prečítaj si pribalený leták k tým tabletkám. Hlavne sú to myslím antibiotiká a mám pocit, že aj alkohol, ale s tým som si nie 100% istý. :)

//edit.. tripple: čiže aj Ty si to pochvaľuješ? :D No nechcel by som byť Tvojim bratom.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ob3l1x napísal:p4ra je jedno ake vysetrenie doktor spravi ... doktori proste predpisuju antikoncepciu a zistuju co je najmenej skodlive pre tu danu zenu ...

murphy hmmm tvoj nazor mi pripada totalne dedinsky a hlupy ... to teraz ma holka trpiet kvoli tomu ze ty niesi ochotny pouzit prezervativ ? ale su aj ine moznosti antikocepcie staci pohladat (naplaste, ...)
jo náplaste používa ja bratová kočka a spokojnosť zatial ..
notrit
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa notrit »

notrit napísal:sorry za tu trápnu otázku hodnú korunovaného lajka, ale ked priateľka berie ATK mesiac a mali by sme teraz pohl. styk bez prezervatívu tak by to malo byť v pohode, nie? Len prvých 7 dní je rizikových a odporúča sa pre istotu ešte s prezervatívom...

to som si neodpovedal...len sa uisťujem...je to tak?
EDIT: inak teraz ma napadlo...že som zabudol dodať, že ne len bez prezervatívu, ale že sa do nej aj spravím...aj tak to je ok?
notrit
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa notrit »

tak ako to s tým je? je to dosť dôležité...

nenaháňam príspevky...len to potrebujem vedieť...keď mi odpíšete tak tento post vymažem takže sa modi nemusia bať :wink:

EDIT: aj by som to vymazal...ale tak kukám že to asi nemam vo funkciach...

brm: tak vieš...ešte sme sa nedostali po jej prvé krámy od vtedy tak je tam ta neistota...
brm
Darca
Darca

notrit.. a už si si prečítal pribalený leták k tým tabletkám? Návod na použitie, nepriaznivé účinky, kontraindikácie atď.? Tam nájdeš takmer všetky odpovede na svoje otázky..
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Mozem sa neico spytat?...lebo to tu nieje nikde spomenute(teda myslim)..cenove relacie,resp.kolko za nu dam a na kolko ta HA vydrzi...najlepsie by boli asi naplaste..dakujeem :wink:
brm
Darca
Darca

evra myslím stojí nejakých 1400sk na 3 mesiace..
*LENKA*
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa *LENKA* »

cenová relácia sa pohybuje od 300 do 1200 Sk na mesiac......tie drahšie sú zvyčajne lepšie, lebo tie už obsahujú menšie množstvo hormónu a menej škodia telu, napr.sa po nich tak nepriberá
Doris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Doris »

...Hak je teda riadne svinstvo :smt078 ja sa liecim doteraz z nasledkov, ktore mi sposobila, uzivala som ju 2 roky a zevraj tato metoda je bezpecna.
Nie je teda na nej bezpecne nic, je to davka neprirodzenych hormonov, ktore zene zabrania ovulacii a tym aj oplodneniu... a moze tam byt uplne najnizsia davka hormonov. Verte mi, to priberanie na hmotnosti je ten najmensi nasledok, ktory zena oze pocitit.
A cenove relacie, ktore ste preberali je tiez riadny gol...lebo cim je Hak drahsia, tym by mala byt "akoze" lepsia? ..omyl, vsetky typy funguju na obdobnom principe, ktory som uz vyssie popisala, tak sa nebudem opakovat..
..je sice dobre a chvalyhodne, ze sa vsetci "chovame zodpovedne" , ale jediny komu to po rokoch pouzivania moze uskodit, je zial zena...

...a nakoniec jednu vetu, ktoru si neodpustim...chlap, ktory nuti svoju partnerku uzivat HAK len preto, ze sa mu nechce natiahnut si kondom, je chrapun a mal by si to svinstvo "uzit" namiesto nej :smt047
*LENKA*
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa *LENKA* »

Doris napísal:chlap, ktory nuti svoju partnerku uzivat HAK len preto, ze sa mu nechce natiahnut si kondom, je chrapun a mal by si to svinstvo "uzit" namiesto nej :smt047
s týmto stopercentne súhlasím!!!
je to nefér že len žena musí všetko znášať a starať sa

a ja moju HA užívam už dva a pol roka a zatial (aspoň dúfam) mi neškodila, dokonca raz mi moja gyn našla cystu a povedala, že kedže beriem HA mala by zmiznúť a aj ju už nabudúce nenašla. určite má svoje plusy aj minusy, ale pravidelne chodím na prehliadky a myslím si, že keby bol nejaký problém, doktorka by mi povedala aby som ju vysadila...
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Palito&LilDevil »

ja osobne som si o antikoncepcii precitala velmi vela, pytala som sa dost, dokonca mi bolo povedane ze ju nikdy nebudem moct brat lebo som mala mononukleozu (mozno to poznate pod nazvom chorobo z bozkavania, na skolach je dost bezna... cim to asi :roll:) ale pred rokom som sa dozvedela ze ked som ju mala ako 7rocna tak HA kludne mozem pouzivat.. mne ju dokonca nariadili ze musim.. a dopadlo to asi tak ze po mesiaci mi zakazali vobec o nej uvazovat a lekarka sa neodvazi mi dat ani naplaste, kt. sa vascinou davaju.. som zevraj alergicka an nejaku zlozku, takze nechce riskovat..(aj ked mi robili vsetky vysetrenia) okrem toho ze som mala dost zdravotne problemy kt. do teraz nepresli, sa lekari neoficialne vyjadrili ze mi znicila vsetko dobre v zaludku, takze ako som po nej predtym moc netuzila, teraz o nej nechcem ani pocut.. a to som nevedela ani o vseliakych problemoch co moze sposobit.. nedavno to davali v televizii niekde..
rozhodne suhlasim.. malo by to byt rozhodnutie dievcata ze to chce a nie chalana lebo je to "lepsie"

LilDevil
Napísať odpoveď