tu je obrázok
Spájkovačka na medený drôt?
-
rixo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
malo by to vyzerať asi takto,mali by ste to pochopiť,snažil som sa
,mimochodom zohnal som kalofóniu tak to skúsim s cínom,uvidíme,či to udrží,lebo ked som to skúšal naposledy tak materiál bol málo zahriaty na to aby "zdifúzoval" s cínom.Ešte som počul aj že s 250w letovačkou by som mal väčšiu šancu,kolko wattov treba na to aby to zčalo taviť medený drôt?Prepáčte že vám kladiem otázky s ktorých sa vám možno točí hlava,ale keď už ste tu... 
tu je obrázok
tu je obrázok
No, podla tvojho nakresu to nie je moc najstastnejsie riesenie. Spajkovat takymto sposobom...hm, nic moc. Pre teba, ako non-skilled weldera to bude asi trochen zlozitejsie.
Popravde, radsej by si to mal dat ist zvarit WIG-om, s medenym drotom ako pridavnym materialom. Zanes to niekam do dielne, sikovny ujo zvarac to ma za 5 minut zvarene a to profesionalne.
Popravde, radsej by si to mal dat ist zvarit WIG-om, s medenym drotom ako pridavnym materialom. Zanes to niekam do dielne, sikovny ujo zvarac to ma za 5 minut zvarene a to profesionalne.
-
SIX
Medium Star
no mne sa podarilo spojit dva hrube 3mm medene draty cisto zlievanim medi do kopy, mal so spravene na to take zariadenie , s propanbutanovej bombi a kompresora s chladnicky, nejaka sklenena trubka a iniekcna striekacka a ihla, vyzeralo to zaujimavo, ucel sice nespnilo-chcel som tavit striebro), problem je ze aj ked malo vysoku teplotu malo slabu energiu atd.. v tom tvojom probleme je jedine moznost zaliat s cinom ale to budes musiet dost dlho nahrievat to cele zariadenie a este s pouzitim kyseliny chlorovodikov, moje odporucenie najdi si dakeho klampiara ten ti za par korun spravi, inak to zariadenie by ti mozno aj pomohlo ale pri tej trubke by to chcelo este podstielku s nazhaveneho drevenneho uhlia
-
rixo
Light Professional
S66 nemáš nejakú fotku alebo nákres sprav v MS paint nech si to viem predstaviť.
Kinjeril-:D máš pravdu,ale práve pre,že je to zložité sa to chcem naučiť
.
Viem,že neexistuje pájkovačka na meď to ma len tak napadlo v rýchlosti:D .Akú pájkovačku by ste odporučili (250w minimalne?)lebo máme jednu a tá už dosluhuje,tak si aspoň uplatním nárok:) .Skúste dať nejaký link alebo foto a cenu,nech mám prehľad,lebo máme takú komunistickú a nevyznám sa v tom moc.Thx
Kinjeril-:D máš pravdu,ale práve pre,že je to zložité sa to chcem naučiť
Viem,že neexistuje pájkovačka na meď to ma len tak napadlo v rýchlosti:D .Akú pájkovačku by ste odporučili (250w minimalne?)lebo máme jednu a tá už dosluhuje,tak si aspoň uplatním nárok:) .Skúste dať nejaký link alebo foto a cenu,nech mám prehľad,lebo máme takú komunistickú a nevyznám sa v tom moc.Thx