Ktory linux ?

Všetko ohľadom Linuxu...
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ktory linux ?

Príspevok od používateľa Romanko »

Aky si mam dat Linux.potrebujem program nieco ako dreaware alebo frontpage na na net pouzivam Microcom AD 2622..nic viac nepotrebujem..rozhodujem sa medzi ubuntu alebo open suse..skor by som si dal OpenSuse celkom sa mi paci...
POradte.. :smt102
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pozri si recenziu od turtlaka, mozno ti to pomoze v rozhodovani: http://www.hojko.com/neco-pro-zacatecni ... 1-105.html , ak si to pravda nevidel.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

som zastanca ubuntu, fluxbuntu ..a vsetkych -BUNTU :)

preto ti aj odporucam prave UBUNTU :) skvela vec..
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

AK chceš Dreamware a FrontPage, tak potom bude najlepešia distribúcia Linuxu od Microsoft (napr Windows XP). ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

NuSuey napísal:som zastanca ubuntu, fluxbuntu ..a vsetkych -BUNTU :)

preto ti aj odporucam prave UBUNTU :) skvela vec..
ked ti odide system len kvoli tomu, ze chces instalovat javu cez adept alebo sa ti ani nevypne PC, ked ho das vypnut, tak postupne zacnes badat, ze tato distribucia nema toho s linuxom az tak vela spolocneho.
ja som zastancom gentoo. neviem v nom robit nic, ale videl som, co dokaze a ako funguje. no pre novacika by som odporucil suse. do konzoly som bol nuteny ist len ked som konvertoval subor z kodovania win1250 na utf8 (titulky) a mozno by bolo aj graficke rozhranie, ale na to som bol prilis lenivy, kedze stacilo napisat jeden riadok. v ubuntu som bol v konzole ovela castejsie. no cim novsia verzia, tym menej samozrejme. ale stabilita KDE v tomto distre je ozaj uboha.
teraz ficim na suse a nemam problemy :) kazdy odporuci nieco ine. ja by som odporucil pozriet clanky na linuxos.sk. je tam aj popis distribucii.
pato: thx za "reklamu" :D no tam bolo len porovnane jedno distro s druhym. komplexny prehlad si netrufam spravit a tak pre novacika je to pomerne zbytocne :)
pato83
Addict
Addict

turtlak69 napísal:ked ti odide system len kvoli tomu, ze chces instalovat javu cez adept alebo sa ti ani nevypne PC, ked ho das vypnut, tak postupne zacnes badat, ze tato distribucia nema toho s linuxom az tak vela spolocneho.
ja som zastancom gentoo. neviem v nom robit nic, ale videl som, co dokaze a ako funguje. no pre novacika by som odporucil suse. do konzoly som bol nuteny ist len ked som konvertoval subor z kodovania win1250 na utf8 (titulky) a mozno by bolo aj graficke rozhranie, ale na to som bol prilis lenivy, kedze stacilo napisat jeden riadok. v ubuntu som bol v konzole ovela castejsie. no cim novsia verzia, tym menej samozrejme. ale stabilita KDE v tomto distre je ozaj uboha.
teraz ficim na suse a nemam problemy :) kazdy odporuci nieco ine. ja by som odporucil pozriet clanky na linuxos.sk. je tam aj popis distribucii.
pato: thx za "reklamu" :D no tam bolo len porovnane jedno distro s druhym. komplexny prehlad si netrufam spravit a tak pre novacika je to pomerne zbytocne :)
Neni zac :D Tak ako taky maly uvod to staci snad :) A poopravim turtlaka, mozno KDE sa tak sprava, no v GNOME som nemal ziadny z tu spominanych problemov, ja mozem Ubuntu s kludnym svedomim odporucit.
chrono
VIP
VIP

Ja osobne by som Gnome nikdy nepoužíval. V časoch, keď používalo knižnicu GTK1 bolo Gnome hnusné. Teraz už tak hnusné nie je, ale teraz je zase nepoužiteľné (pre niekoho, kto chce používať programy tak ako chce sám a nie tak, ako si niekto v Gnome myslí, že je to "správne"). ;)
pato83
Addict
Addict

chrono napísal:Ja osobne by som Gnome nikdy nepoužíval. V časoch, keď používalo knižnicu GTK1 bolo Gnome hnusné. Teraz už tak hnusné nie je, ale teraz je zase nepoužiteľné (pre niekoho, kto chce používať programy tak ako chce sám a nie tak, ako si niekto v Gnome myslí, že je to "správne"). ;)
Moja uroven znalosti je zatial na takej miere, ze obmedzenia spojene s Gnome ma momentalne nijako neovplyvnuju, resp. o tom neviem :D Mozno v buducnosti sa to zmeni, bol by som rad, ale zatial som spokojny.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Úplne najľahšie distribúcie sú Mandriva/KDE, Ubuntu/Gnome, OpenSuse/KDE. O niečo menej automaticé je Kubuntu a Fedora, ešte menej Debian.

Ja by som povedal aby si skúsil Kubuntu alebo Mandrivu s KDE.
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja viem ak tak robit s linuxom.ludia pochopote ze nepotrebujem lahku distribuciu ale potrebujem taky linux na ktorom pojde ten modem a internet rozbehat
Cesar
Addict
Addict

Tak problémom je modem a nie aké distro ako je názov topicu.. :) S google som našiel toto (neskúšal som ale malo by to fungovať):

http://linuxos.sk/?show=KnowledgeBase_show_entry&id=8
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nevies ci net nevod bude fungovat pod Open Suse alebo Ubuntu 7,10??
lebo je robenny na 7,04 :?
Cesar
Addict
Addict

Ubuntu asi áno, novší balík tam nie je ako v tom článku, opensuse tu:

http://linux.nfo.sk/viewtopic.php?p=8016

píšu, že funguje podľa toho návodu + treba asi toto:

http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/ ... 6.rpm.html

Tu je aj na Kubuntu:

http://wiki.kubuntu.sk/doku.php/kubuntu ... emy:ad2622

Treba skúsiť.. :) Je ale možné, že Mandriva alebo aj Opensuse to má integrované, hlavne Mandriva to môže mať, tam sú aj nvidia a iné ovládače, skús Mandrivu Live. :P

http://ftp.uniba.sk/pub/linux/MandrivaL ... m-i586.iso
chrono
VIP
VIP

Ten modem sa dá "rozbehať" pod akoukoľvek distribúciou. Ako už bolo napísané, Mandriva by mala všetky potrebné programy obsahovať (sú aj pre ostatné distribúcie, ale niekedy ich treba dodatočne stiahnuť a nainštalovať).
gabooo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gabooo »

inak ma neiktory linux 3d funkcie ako napr. vista?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

kazdy do ktoreho si nainstalujes beryl/compiz
gabooo
Light Star
Light Star

a ktory linux je naj co sa tiky funkcii aj designu?
chrono
VIP
VIP

Ktorý chceš (stačí, ak si ho správne nastavíš).
gabooo
Light Star
Light Star

ok...a odporucali by ste ubuntu?
Cesar
Addict
Addict

Nie. lebo to je Gnome. :D Kubuntu nie, lebo nie všetko sa tam dá cez k-menu :? a tak radšej Mandrivu s KDE. Tam sú aj veci potrebné na mp3/dvd-prehrávanie, rôzne non-free ovládače, tam funguje najviacej vací v základnej inštalácii (aj 3d).

http://ftp.uniba.sk/pub/linux/MandrivaL ... m-i586.iso

Ale keby si chcel gnome tak určite Ubuntu.
Napísať odpoveď