teplota grafiky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
bruno12
Light Expert
Light Expert

teplota grafiky

Príspevok od používateľa bruno12 »

mam grafiku NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) s pasivnym chladenim. Ked hram napr crysis tak sa mi teplota vysplha na 135 stupnov. je to normalne?
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Tipujem, ze je to silent verzia od Asusu , v robote ich davame do pcciek a pecu jak svina. Zial ja na tom moc zmenit nemozem, nezalezi to na mne. Ta teplota je extremna, s tym nieco rob. Bud kup daky 8 cm chladic, alebo aj vacsi, ked sa tam zmesti, uplne staci od Arctic cooling, su to tiche a lacne vetraky, nacapit na pasiv a pustit. Pomoct by mohlo aj poriesit chladenie v bedni, aby tam bola co najlepsia cirkulacia vzduchu.
Prílohy
akcia.predajpc.com.jpeg
Frankk
Medium Star
Medium Star

Re: teplota grafiky

Príspevok od používateľa Frankk »

bruno12 napísal:mam grafiku NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) s pasivnym chladenim. Ked hram napr crysis tak sa mi teplota vysplha na 135 stupnov. je to normalne?
no to nebude normalne..mas dobre vetravu skrinku? :wink:
bruno12
Light Expert
Light Expert

ano je to od Asusu silent. skrinu mam otvorenu. mam len chladic na procesor
pato83
Addict
Addict

1. Skrinku zatvor, to bude lepsie. Lebo tok vzduchu bude pekne usmerneny..
2. Na prednu a na zadnu stranu daj vetraky.
3. Ak sa to nejak radikalne nezmeni, t.j. teplota neklesne v zatazi aspon o 50 stupnov, tak aj vetrak na grafiku, na ten pasiv dako primontovat, hocijako. A ako som uz povedal AC vetraky v cene cca 120 sk za kus su dobra volba.
bruno12
Light Expert
Light Expert

ok dik.
a este ked nastartujem comp tak hned mam teplotu 42 a pri beznej praci okolo 94
bruno12
Light Expert
Light Expert

zabudol som dopisat, ze ci to nemoze byt aj cidlom??
pato83
Addict
Addict

Moze to byt aj cidlom samozrejme, ale ako to zistit. Hry ti pri tych teplotach teplotach nesekaju ?
p.s. Pouzivaj tlacitko Upravit :)
bruno12
Light Expert
Light Expert

gothic 3 aj crysis idu bez problemov na strednych detailoch bez sekania(zatial)
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

priloz ruku na ten pasiv,ak bude tak horuci, ze ju tam neudrzis 2s tak sa prehrieva,ak bude pohodovo teply,tak je zle cidlo
bruno12
Light Expert
Light Expert

pato83 napísal:1. Skrinku zatvor, to bude lepsie. Lebo tok vzduchu bude pekne usmerneny..
2. Na prednu a na zadnu stranu daj vetraky.
3. Ak sa to nejak radikalne nezmeni, t.j. teplota neklesne v zatazi aspon o 50 stupnov, tak aj vetrak na grafiku, na ten pasiv dako primontovat, hocijako. A ako som uz povedal AC vetraky v cene cca 120 sk za kus su dobra volba.
pls ako hocijako namontujem ten vetrak na grafiku???? ako ho upevnit?

asi sa teda prehrieva, lebo je to horuce riadne
pato83
Addict
Addict

tomasmate napísal:priloz ruku na ten pasiv,ak bude tak horuci, ze ju tam neudrzis 2s tak sa prehrieva,ak bude pohodovo teply,tak je zle cidlo
Pri tejto grafike si prilozenim ruky aj nejakeho murara s hrosou kozou koleduje o popaleninu :) A ten chladic mozes pripevnit aj stahovakmi, alebo nejak inak, cokolvek ta napadne, neviem co mate doma prave po ruke. A teraz si ani nepamatam, ci su tam v tom pasive dake otvory, ktoré by sa daly zuzitkovat. Porozmyslaj, spytaj sa otca abo tak a konaj :)
bruno12
Light Expert
Light Expert

tak pri 2 hodinovom hrani crysis teplota stupla na 158 stupnov sakra. Neviem ci to vyriesia tie chladice
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

bruno12 napísal:tak pri 2 hodinovom hrani crysis teplota stupla na 158 stupnov sakra. Neviem ci to vyriesia tie chladice
staci ked podto das ventilator a niecim ho pridvyhnes ale nepoloz ho priamo na nieco ale pridvyhni ho tak aby aj fukal...a teplota uvidis ze pojde rapidne dole...
bruno12
Light Expert
Light Expert

juslik napísal:staci ked podto das ventilator a niecim ho pridvyhnes ale nepoloz ho priamo na nieco ale pridvyhni ho tak aby aj fukal...a teplota uvidis ze pojde rapidne dole...
no nemam s tym skusenosti. Pls nedalo by sa trosku detailnejsie ako to urobit, lebo si to az tak dobre neviem predstavit alo ho dat pod grafiku a aby sa nicoho nedotykal
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

bruno12 napísal:no nemam s tym skusenosti. Pls nedalo by sa trosku detailnejsie ako to urobit, lebo si to az tak dobre neviem predstavit alo ho dat pod grafiku a aby sa nicoho nedotykal
pre teba je asi najlepsie to dat do najblizsieho obchodu s pc, oni ti to spravia bud zadarmo alebo za maly poplatok, zalezi od toho co to je za obchod
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

co ja vim... zoberes asi 4 obaly od CD das to do bedne na spodek pod grafiku a nato polozis ventilator..zapojis ho tak aby fukal smerom hore cize na grafiku... zapnes skusis ci fuka...ak fuka tak je dobre nechas otvorenu bednu a teplota pojde dole...ak teda nemas nejake vadne to cidlo...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

juslik napísal:co ja vim... zoberes asi 4 obaly od CD das to do bedne na spodek pod grafiku a nato polozis ventilator..zapojis ho tak aby fukal smerom hore cize na grafiku... zapnes skusis ci fuka...ak fuka tak je dobre nechas otvorenu bednu a teplota pojde dole...ak teda nemas nejake vadne to cidlo...
skor by som povedal ze skriknu zavriet koli usmernenemu toku vzduchu
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

-=wolf=- napísal:skor by som povedal ze skriknu zavriet koli usmernenemu toku vzduchu
pokial tam ale nema tok vzduch ale iba ventilator na CPU a zdroji tak sa mu to tam potom vsetko upece
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

-=wolf=- napísal:skor by som povedal ze skriknu zavriet koli usmernenemu toku vzduchu
podla mna je vzdy nallepsie mat otvorenu bednu... len nech ju pekne necha otvorenu
Napísať odpoveď