Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Takze pre tych, co by sa rozhodli pre notas s linuxom, tak tu je stranka a modely, na ktorych bezia linuxove systemy: http://www.linux-laptop.net/ Takze vidim, ze problem by nemal byt. No a k tym dalsim veciam sa mi niekto vyjadri, ci ee ? :)
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

smajlik napísal:Cavte, potrebujem poradit s kupou notebooku pre mamu(a aj pre mna :D).
Použitie: Autocad 2000/2005, Internet, Ukladanie fotografií (aj ich úprava), v budúcnosti možno jemné upravi videa (ak sa kúpi kamera).

Parametre: Mal by mať aspoň 1GB ram, dvojjadrový procesor, výkonná grafika, HDD aspoň 120GB, Wi-Fi, Bluetooth je plusom, Firewire (koli videu), mal by mať výstup DVI-D a aspoň super video výstup.

Je mi úplne jedno aká značka to bude.CENA:Do 30.000 SK

Kandidáti:Fujitsu-Siemens Amilio Li 2530: Intel(r) Core 2 Duo T7250, 2*1024 MB DDR2 ram, HDD: 250 GB SATA, Wi-Fi, ATI mobility Raedon HD 2300 128MB.

ACER AS5520G-402G16Mi: AMD Turion 64 X2 dual-core mobile TL56, 2GB ram, nVidia GeForce 8400 MG, HDD: 160GB, Wi-Fi.

Za odpoveď vopred Ďakujem.
Co keby niekto poradil aj mne? :!:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

takze mas kategoriu do 30.000, mozno sa budem opakovat a obvinia ma z neobjektivnosti, ale skus sa pozriet aj na to msi gx610. podla mna je to horuci kandidat pre teba. splna poziadavky v kazdom ohlade. je dizajnovo velmi pekny, procesor je Turion 64 X2 TL-56 1,8 GHz co podla mna postacuje, ram ma 2 GB, HDD 250 GB od WD velmi tichy, grafika je tam Radeon HD2600 256 MB co je lepsia karta ako ma FS ci acer co si vybral. ma aj firewire ako si chcel ale nema DVI-D, ma vsak hdmi co je obrovsky bonus. navyse ma plnohodnotnu klavesnicu, ma komplet numericku cast co je tiez trosku vyhoda. nevyhodou je jedine to, ze stoji takmer 30 a je bez OS a baterka vydrzi tak 2 hod, ale to pri tychto vykonnych nb je bezne. aj FS ma pisane 2,5h ale nevydrzi tolko... ale dostanes pekny ruksak a mysku :D
do acera by som urcite nesiel, uz sa to tu rozoberalo, ale je to vec kazdeho, ale ja osobne nepoznam nikoho kto by acera mal... potom este pripada do uvahy ten FS ten vyzera schopne.
ak to chce mama uplatnit do dani, tak s OS jej to ako jednorazovu odpocitatelnu polozku neuznaju, pretoze danovaci to budu povazovat ako neodelitelnu sucast a cena bude cez 30. ja to tak mam tiez a OS kupim po novom roku :wink:
josefs
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa josefs »

Da sa zohnat do 35 litrov s DPH notebook s procesorom C2D, 2GB RAM, 17" displejom, HDD 240-250 GB, nezdielanou grafikou aspon 256 MB?
Poradte aku znacku a model.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

josefs napísal:Da sa zohnat do 35 litrov s DPH notebook s procesorom C2D, 2GB RAM, 17" displejom, HDD 240-250 GB, nezdielanou grafikou aspon 256 MB?
Poradte aku znacku a model.
tak aby vyhovoval vsetkym kriteriam nezozenies asi ziadny NB v danej cenovej kategorii. za 28 mas tohto acera alebo za 32 toto HP potom su uz drahsie, napr toto MSI za 37.500 ale splna tvoje poziadavky v kazdom ohlade. da sa zohnat aj za menej, za necelych 36 :wink:
su booky do 35 co splnaju vsetko, len cpu maju od AMD.
josefs
Medium Star
Medium Star

to Kibo
das mi prosim link na MSI o ktorom si hovoril?
Je velky rozdiel medzi procesorom C2D a AMD? Som zmiereny s tym ze k cene by som prihodil este 1-2 litre ale to je strop.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Prosim vas povedzte ktory je lespi notas:

http://www.alza.sk/notebook-msi-megaboo ... d83836.htm
alebo
http://www.alza.sk/asus-f5n-ap022c-t64- ... d80702.htm

Diky.. Mam este jednu otazku: Ake su notebooky od Fujitsu-Siemens Li2727 ? Aka je to znacka? A posledna otazka... Amilo Intel Core 2 Duo T2130 je 64bit proscesor?? Prosim odpovedzte je to surne.. Diky
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

no ja by som bol za msi, jednoznačne...
Peters1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Peters1 »

PLS poradte nejaky notebocik do 18 000sk, pouzivat by som ho chcel najma v aute na pozeranie filmov, pripadne hranie hier,pripojenie GPS -(+ BT a WiFi) atd. (proste nieco na cesty a plus nejaky auto adaptero k tomu, a bez OS-skoda penazi).
Pozeral som nieco taketo:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/notebook-fujitsu-siemens-esprimo-v5505-d83950.htm

http://www.alza.sk/notebook-lenovo-3000-n200-d80989.htm

http://www.shark.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;12405
ale treti je nad limit a nema ani BT, a bez autonabijacky, tak asi nic :( (len pre potesenie :D )
Diky za rady.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

josefs napísal:to Kibo
das mi prosim link na MSI o ktorom si hovoril?
Je velky rozdiel medzi procesorom C2D a AMD? Som zmiereny s tym ze k cene by som prihodil este 1-2 litre ale to je strop.
link tam je v mojom prispevku. klikni na MSI :wink:
co sa tyka tych procakov, tak dake priepastne rozdiely tam nebudu, c2d ma trochu navrch, ale ak zoberies priblizne rovnaku frekvenciu, amd urcite brzdou nebude. ak budes chciet, zahras si plnohodnotne
josefs
Medium Star
Medium Star

to Kibo,
dik za link. Vyzera to ozaj dobre a asi by som do toho aj siel keby bol HDD cca 240-250 GB.

Uz mam dvoch hlavnych kandidatov
FUJITSU-SIEMENS Amilo Xa1526

http://www.alza.sk/notebook-fujitsu-siemens-amilo-xa1526-d76766.htm
a
MSI GX710PX-010SK TL58 2GB 250GB VGA

http://novypocitac.sk/notebooky/notebook-msi-gx710px-010sk-tl58-2gb-250gb-vga
u MSI neviem ci je grafika zdielana alebo nie (predpokladam ze ano)

Vie niekto poradit, ktory z nich zvolit, resp. ci sa da zakupit ten lepsi z uvedenych este v lepsej cene ako v spomenutych shopoch? Alebo ma este niekto nejaky tip na nejaku lepsiu zostavu v cene do 37-38 litrov?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tu gx 710 som ti chcel akurat odporucit v navaznosti na gx700... ma velky hdd akurat ma cpu amd a chcel si c2d. no v prvom rade ti poviem ze ta grafika nie je zdielana a je to dost dobra grafika. ma o trosicku silnejsi procak ako ten F-S, ma lepsiu graficku kartu. ten f-s ma na rozdiel od msi aj OS, co ti usetri par tisic korun, oba maju aj numericku cast, co uz pri rozmeroch tychto bookov zacina byt standard aj u nych znaciek, nielen msi. f-s ma fyzicky dva hdd co pri urcitych aplikaciach je vyhodne, trosku to urychli system, ale zaroven to zvysi spotrebu baterky. co sa tyka monitorov, f-s ma rozlisenie ako 19 widescreen, msi ma zas skvele rozlisko ak by si na tom chcel pozerat filmy. ja osobne mam gx610, zmensenu verziu tvojho favorita. chcel som kupit 710, ale kvoli daniam som nekupil :roll: a ma jednu vychytavku co ma trosku zaujima ako sa chova. nemal som moznost ju nikde vyskusat takze nemam moznost posudit a to: 4 repro a subwoofer. znie to zaujimavo. f-s je vacsi, tazsi, ma mensiu vydrz baterie a dizajnovo nie je namakany ako msi. inac su to schopne notebooky. k tomu msi dostanes ruksak a laserovu mysku, co mne padlo celkom vhod, lebo som mal moznost vlacit book v ruke a na dlhsiu chodzu ma tazil. inac ten msi je oznaceny ako gamersky book, co aj splna, neznamena to vsak ze na f-s si nezahras.
co sa tyka tej ceny, na alze homaju za 34.500, co je o 2800 sk menej nez si nasiel ty a to mas vlastne chybajuci OS :wink:
gx710 je momentalne lacnejsie na alze ako v ageme :shock:
/co som este pozeral pripadnych kandidatov, nasiel som jeden asus a jeden acer, co mi vask urcite nepripada ako konkurenti :D ak by som sa rozhodoval, urcite by som znova vzal msi
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

oco kupuje notebook
jeho poziadavky: maly, lahky. hry sa hravat nebude.

co hovorite na tento?

alebo ktory by ste vy odporucili?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

[quote=""J""]oco kupuje notebook
jeho poziadavky: maly, lahky. hry sa hravat nebude.

co hovorite na tento?

alebo ktory by ste vy odporucili?[/quote]NO myslim, ze na pracu by mu stacil aj Core2Duo 1.6-1.8 Ghz, tie by mali byt o nieco lacnejsie. Potom sa mi nepaci uhlopriecka, 14,1'' je podla mna na pracu malo, asi bude robit aj s tabulkami a tam je priestoru na obrazovke vzdy malo. 15,4" je taky kompromis medzi mobilitou a pohodlim pri praci. Inak su parametre aj znacka v pohode.
josefs
Medium Star
Medium Star

to Kibo
Dakujem za rozsiahle porovnanie oboch vyrobkov. Bols om tiez nakloneny v prospech MSI. Teraz si ma svojou recenziuo definitivne prevazil v prospech MSI. Myslim ze zmena z C2D procesoru na AMD nebude az taka markantna aby pokazila nadsenie z predpokladanej dobrej kupy.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak sa ho teda rozhodnes kupit, prajem ti vela zabavy s nim a nech sluzi ako ma :wink:
// jou veduci, prave som pozeral letak sharku na december, ak sa nepomylili a dobre som videl (aj ked tam mali prehadzane cenovky) tak by ta gx710 mala stat 28900!!! zatial to na stranke nemaju, ale v pondelok cekuj shark.sk lebo ak budu tak pomiznu strasne rychlo! a ja si mozem buchat hlavu ze som sa s tym zas raz ponahlal :?
josefs
Medium Star
Medium Star

To Kibo
OK dik za Shark upozornenie. Dam si pripomienku do mobilu nech na to nezabudnem.
Este raz srdecna vdaka za rady a pomoc.
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

tiez zhanam NB za 20-25k, podmienky by mali byt nasledovne:
dobra graficka karta, bez OS, mohlo by byt 2GB ram, wifi, BT, co najviac usb portov, nech nie je velka vaha, pevna konstrukcia
hadam sa najde niekto kto poradi
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak isto ti poradim, skus si pozriet msi gx610. v sharku by mal byt v akcii za 24900 a je to gamersky notebook. prave som na nom dohral NFS prostreet a dost som sa vyblaznil :P a ide to krasne. je to tentobook a splna vsetky tvoje poziadavky. ma 4x usb, ma aj wifi, aj bt, dobru grafiku, velky hdd... podla mna momentalne spicka na trhu v danej cenovej kategorii, ak je samozrejme pravda ta akcia v sharku. ja som ho kupil za 30, takze ak by bola cena 25 real tak je to super.
samozrejme zalezi na tom co pozadujes, parametre nestacia, mozno by to chcelo vediet ci sa ti jedna o nahradu desktopu, cito chces na caste prenasanie a dlhu vydrz baterky, na hranie, na pracu...
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ktory by ste mi radili zobrat NB (pouzivany)

Acer travelmate 250
P4 2.8GHz, 512MB RAM,40GB HDD. 15" screen, nejaku int. grafiku - sharovana

alebo

Cybercom Medion -> neviem presne cislo ale ma to:

1.8Ghz, 765mb ram, gr karta: mx 440

cenovo by ma to vyslo podobne ale ten druhy ma slabsi CPU ale zato ma nezdielanu graficku kartu co je istotne len a len plus ( ak si tam chcem spustit nejaku gamesku raz za cas ) alebo nie?

poradte :)
Napísať odpoveď