ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

neviem ako moze niekto napisat, ze cigan je mensie zlo ako Fico, ale dobre to je kazdeho osobna vec. ked som sledoval dnes relaciu Na telo, tak som si len upevnil moj nazor na cigana. tu relaciu by som mohol sledovat aj bez zvuku a podla jeho grimas sudit... podla mna on je uplny primitiv a nechapem ako moze niekoho presvedcit (nemyslim tie hlasy v relacii, tie mu aj tak posielal miklos s radicovou...). tie jeho tiche pasaze ked nevedel reagovat na vlastnu hlupost hovoria za vsetko
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

od zaciatku nechapem o com ma byt ten dzurindov vinohradnicky skandal. Ja nastastie neuznavam kult osobnosti ako 35-40% slovakov a teda moje "idealy" neutrzili ziadne rany.
Miki by uz mal odist. Isto by sa v strane nasiel lepsi vodca ako on a strane ako takej by to len pomohlo
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Kult osobnosti v pravom zmysle slova tu myslim nema svoje miesto... Ak ma napriek tomu niekto tento pocit, v tom pripade je vhodne zamysliet sa na tym, ci k tomuto pocitu neprispievaju prave stranky, resp. temy s nazvom rovnakym tej, ku ktorej sa tu vyjadrujeme, t.j. ... kto v skutocnosti buduje Ficov "kult osobnosti"?

V kazdom politickom systeme je prirodzene, ze stranu reprezentuje v prvom rade jej lider, v pripade vlady jej premier. Pre mna osobne je vsak relevantne najma to, do akej miery ma tento lider vplyv na konkretnu politiku. Nuz a v tomto smere ma Fico pozitivne prekvapil- priznam sa, ze v pozicii opozicneho poslanca mal z mojej strany mensie sympatie, ako je tomu dnes, i ked k "dokonalosti" to ma daleko. Pritom paradox situacie spociva v tom, ze hodnotovo mam blizsie k pravici ako k lavici, i ked... delenie sa na pravicu a lavicu povazujem za politicke klise, ktore cleveku akurat obmedzuje pohlad na realnu politiku. Takze "podrtrzeno a secteno", Ficov styl politiky mi je zatial blizsi ako to, co tu roky predvadzala a nadalej predvadza Gyppo&Co. Vyhrad by som mal napriek tomu viac- prekvapuje ma, ze niektore z nich tu este nikto nenacrtol- ale na to tu mame kritikov na slovo vzatych viac nez dost ; ) Ako som sa uz raz vyjadril, pokial sa Fico nenecha opantat mocou, doposial nevidanu principalnost bude uplatnovat aj vo svojich radach, dokaze segmentovat a dalej rozvijat pozitiva od negativ predchadzajucich vlad, atd. atd., popularite sa bude moct tesit este dlho. Po tom, co tu s ohladom na "politicku kulturu" zanechali Meciar s Dzurindom ma priam idealnu moznost prebudit vo frustrovanom slovenskom volicovi doveru v politiku. Mozno som v urcitom zmysle slova "zvrateny", ale inak spinava politika patri medzi moje oblubene temy. Hold, "dieta" Machiavelliho Vladara... ; )
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

mastermind napísal:od zaciatku nechapem o com ma byt ten dzurindov vinohradnicky skandal
je to o tom, ze fico kupil ten pozemok za cenu, za ktoru by ho nekupil ani v hornej dolnej a nieto v raci. Veru bude to vinohrad, pokial sa ficovi neposkladate na vilu. Vsetci mu tak doprajete, len dufam ze aj on vam, hlavne od noveho roku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kalinak odargumentoval tym, ze pozemky v rovnakej lokalite za rovnaku vykupnu cenu kupili dalsi (tusim cez 30) ludia. Je mozne, ze aj tak za tym nieco je, ale na prvy pohlad to vyzera ako regulerny obchod. To, ze nabrali na cene je vec dalsia. A este dalsia vec ked tam za par rokov (napr. ked uz Fico nebude politicky cinny) vyrastie krasna vilka (co samozrejme na nestavebnom pozemku moze :-D )
Tomasito
VIP
VIP

t0m4s3 napísal:Kalinak odargumentoval tym, ze pozemky v rovnakej lokalite za rovnaku vykupnu cenu kupili dalsi (tusim cez 30) ludia. Je mozne, ze aj tak za tym nieco je, ale na prvy pohlad to vyzera ako regulerny obchod. To, ze nabrali na cene je vec dalsia. A este dalsia vec ked tam za par rokov (napr. ked uz Fico nebude politicky cinny) vyrastie krasna vilka (co samozrejme na nestavebnom pozemku moze :-D )
A ty v tom vidis nejaky problem Tome? : ) Ono je logicke, ze schvalenym uzemnym planom ten pozemok ziska na cene, tak ako pozemky dalsich 33 Ficovych susedov v danej oblasti, ktori svoje pozemky v roku 2002 kupovali za rovnakych podmienok ako Fico (islo o rozparcelovany pozemok, ktory predavala jedna a ta ista fyzicka osoba- JUDr. Anna Čukanová). Zaujimave v tomto smere je aj to, ze uzemny plan udajne v novembri 2005 schvalilo zastupitelstvo z vacsinovym vplyvom poslancov za SDKU (to, ze sa niektori zdrzali hlasovania je druha vec). Akokolvek Gyppo oproti piatku prehodil vyhybku (zrazu otocil spor o Ficov pozemok na to, ci je, alebo nie je stavebny), stale mlati prazdnu slamu. Ludia su sprosti, ale az tak sprosti ako si mysli Gyppo and spol. nie ("cest vynimkam", t.j. ludom "ktorí sú mu ochotní akceptovať medzery v argumentoch, pretože nemajú radi Fica.").
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nevidim do toho uplne podrobne ani ma to extra nehecuje, ale pokial to nebolo schvalene ako stavebny pozemok, ako tam moze nieco postavit?
Tomasito
VIP
VIP

Na to by si sa mal opytat prave Gyppa, prip. zastupitelstva s vacsinou poslancov SDKU, ktore schvalilo novy uzemny plan...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3, pre toto: http://www.hojko.com/post746607.html#746607 a doplna to aj cast z tomasitovho linku:
Čukanová podniká s exministrom hospodárstva za SDKÚ Ľubomírom Harachom.

Územný plán mestskí poslanci prijali v roku 2007, za hlasovali aj poslanci SDKÚ.
korcek (sdku): „V prípade žiadosti o zástavbu na tomto pozemku sa bude postupovať podľa územného plánu mesta Bratislavy“.
to ale nemeni nic na fakte, ze fico moze hovorit pravdu.

vyzera to tak, ze tych dalsich 32 pozemkov asi vlastnia ludia blizski SDKU, kedze vsetci boli az priliz aktivny pri spominanom schvalovani uzemneho planu. je to banda zlodejska!!!
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:to ale nemeni nic na fakte, ze fico moze hovorit pravdu.
Fico o schvalenom uzemnom plane teoreticky ani nemusel vediet, pricom v roku 2002, t.j. v dobe nadobudania pozemku ani nemal ako vediet, kedze najnovsie informacie dokonca hovoria o tom, ze novy uzemny plan bol schvaleny az v tomto roku.

// kazdy priemerne inteligentny clovek vsak vie, ze jedneho dna budu "vsetky" pozemky v intravilane BA stavebne, pricom uz teraz sa intenzivne pracuje na tom, ze tento intravilan sa z rovnakeho dovodu bude rozsirovat za sucasne hranice BA...
krija napísal:vyzera to tak, ze tych dalsich 32 pozemkov asi vlastnia ludia blizski SDKU, kedze vsetci boli az priliz aktivny pri spominanom schvalovani uzemneho planu. je to banda zlodejska!!!
... : )))
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito mal som na mysli, ze sa ho nechysta predat a, ze chce neskor pestovat vinic :wink: .
Tomasito
VIP
VIP

krija, ja som si tuto uvahu dovolil podporit dalsimi argumentami z ineho uhlu pohladu- toho formalnejsieho, vid. chronologia ; )

// BTW.
sme napísal:Dzurinda: Všetko ešte neviem povedať

Predseda SDKÚ včera zvolal tlačovú besedu, kde hovoril hlavne o cene pozemku premiéra Fica a o tom, že je stavebný. O reštitúcii už hovoriť nechcel. Takto odpovedal na otázky SME.

Hovorili ste, že kauza je podobná s kauzou Veľký Slavkov. Ako mohol Robert Fico v roku 1993 ovplyvniť nejakú reštitúciu?

„Ak som povedal, že dnes tu vyriešime jeden kľúčový problém, či tá parcela je stavebným pozemkom, alebo nie je, tak dnes vyriešime tento problém. Ja sa dnes okrem toho, čo som povedal, vyjadrovať nebudem. Áno, na začiatku boli reštitúcie. Ale to, či to bolo v roku 1993, čo všetko bolo reštituované, ako, čo bolo v roku 1997, či sa pani doktorka Č. nepoznala s reštituentkou ešte skôr, ako kúpila od nej pozemok, takýchto otázok je veľmi veľa.“

Čiže na tú otázku neodpoviete?

„Zvyknem používať slovník, ktorý uznám sám za vhodný. Všetko ešte neviem hneď povedať. Napríklad možno preto, že to bola veľká stranícka akcia, veď je tam aj pán Muňko.“

...
"Zvyknem pouzivat slovnik, ktory uznam sam za vhodny", aneb "Nepoviem", "Nie je kauza, nie je problem", "Vyjadrim sa ked uznam za vhodne" atd. atd.

PS 4 hojko: ... ; )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ajaj, tak som pozrel prave Na telo, no nechnutne. Tak ako si daval Kalinak Dzurindu, ved to az pekne nebolo. Mi prislo luto Gyppa, vsak ledva prehltal, tlacili sa mu slzicky do oci, jedna basen :D
Tomasito
VIP
VIP

hojko napísal:Ajaj, tak som pozrel prave Na telo, no nechnutne. Tak ako si daval Kalinak Dzurindu, ved to az pekne nebolo. Mi prislo luto Gyppa, vsak ledva prehltal, tlacili sa mu slzicky do oci, jedna basen :D
A napriek tomu sa najdu taki, ktori mu to papaju aj s navijakom. Tato kauzicka pritom Gyppovi lame rebro za rebrom a zaroven priam dokonale zatienuje kauzu lukrativnych pozemkov v Tatrach. Meciar musi byt v tychto dnoch cely bez seba... A spokojny moze byt aj Fico, kedze o.i. to vyzera tak, ze najhlasnejsia medialna truba nasej pravice- dennik SME- ide Gyppovi zjavne po krku (zrejme si pri tejto "kauze" niekto povedal, ze dost bolo Gyppa na cele SDKU, i ked ten sa svojej stolicky len tak nevzda).

; )

// Co nam ponuka pohlad do nedavnej minulosti, aneb Gyppo, hrobar slovenskej pravice...
http://spravy.pravda.sk/bugar-odporucil ... domace_p01
http://tyzden.sk/sk/osobnosti/editorial37.php
http://www.prave-spektrum.sk/article.php?406
http://hn.hnonline.sk/c1-22195390-ako-d ... je-napatie
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Tomasito napísal:Pritom paradox situacie spociva v tom, ze hodnotovo mam blizsie k pravici ako k lavici, i ked... delenie sa na pravicu a lavicu povazujem za politicke klise, ktore cleveku akurat obmedzuje pohlad na realnu politiku. Takze "podrtrzeno a secteno", Ficov styl politiky mi je zatial blizsi ako to, co tu roky predvadzala a nadalej predvadza Gyppo&Co.
tak ako hovoris. Tak ako su hranice statu hnacim motorom nacionalistiky zalozenych skupin, "hranice" medzi pravicou a lavicou su vetrom do plachiet inych zaujmovych skupin.

Co sa tyka stylu politky... Na moj vkus je az prilis totalitny
Samozrejme, samoregulacia trhoveho mechanizmu nie je dokonala, avsak aj zasahy statu by mali byt v istom ramci, ktoreho hranice tato vlada uz davno prekrocila.
O falosnej "principialnosti", nepochopitelnej stedrosti a inych veciah tu hovorit nebudem. Nesloboda ma totiz desi najviac.
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

Jemine, tak ten trapko cigansky sa zhodil. Ved este aj ta Puskarova nevedela ako sa tvarit a co sa ho ma pytat, co ona z neho citila ze si vymysla.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vsak to, dokonca aj Puskarova s nim sucitila a citila sa trapne. Bola z toho uplne rozhodena ako sa tam zhadzuje a co predvadza, mi to pripadalo, ze aj ona sa tam s nim rozplace.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No Dzurinda by už naozaj nemusel byť predsedom SDKÚ, kto by bol novým predsedom Radičová? Neviem, či Slovensko dozrelo na to, aby predsedkyňou druhej najsilnejšej parlamentnej strany bola žena. A ešte k tomu bude kandidovať na post prezidenta. Mikloš? Ten sa na to veľmi nechystá...Niekto iný? Nenapadá ma.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte je kopec ďalších mien:

Mikuláš Dzurinda, predseda
Eduard Kukan, podpredseda SDKÚ-DS
Iveta Radičová, podpredsedníčka SDKÚ-DS
Ivan Mikloš, podpredseda SDKÚ-DS
Milan Hort, podpredseda SDKÚ-DS
Juraj Liška, podpredseda SDKÚ-DS
Pavol Kubovič, podpredseda SDKÚ-DS
Štefan Hudec, generálny sekretár
Kamil Homoľa, riaditeľ Ústrednej kancelárie
Igor Kucej, hlavný pokladník
Michal Blažek, predseda trnavského regionálneho zväzu
Tomáš Galbavý, predseda nitrianskeho regionálneho zväzu
Jozef Mikuš, predseda banskobystrického regionálneho zväzu
Štefan Kužma, predseda prešovského regionálneho zväzu
Viliam Novotný, predseda košického regionálneho zväzu
Peter Markovič, predseda združenia mládeže
Magdaléna Vášáryová, predsedníčka združenia žien
Stanislav Janiš, predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS

Radičová je v podstate odpísaná tým, že je kandidátka na prezidenta. Aj keď ona by podľa mňa vniesla akú-takú kultúru do politiky. :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ale z toho sú známi títo (resp. mne známi, čiže sa objavujú v médiách):
Mikuláš Dzurinda, predseda
Eduard Kukan, podpredseda SDKÚ-DS
Iveta Radičová, podpredsedníčka SDKÚ-DS
Ivan Mikloš, podpredseda SDKÚ-DS
Milan Hort, podpredseda SDKÚ-DS
Juraj Liška, podpredseda SDKÚ-DS