Najtazsi jazyk na svete
-
mirak2
Hardcore addict
je to internetovy blabol, lebo keby taky clanok pisal jazykovedec tak by nerobil take stupidne chyby ako ignorovanie ciarok v suvetiach...v tej bold vete su dve chybyInvader napísal:Och joj.
27. septembra sa v Paríži konalo konzorcium jazykovedcov s celého sveta. Po ôsmich rokoch bádania, skúmania a študovania vydali rubriku desiatich najťažších a najľahších jazykov na tejto planéte. Do úvahy sa bral vývoj jazyka, úprava pravopisu, štýl písma, znaky, reč, história jazyka a gramatika jazyka.
Ústav jazykovedcov ktorý sídli v Berlíne začal so skúmaním jazykov, ktorými sa hovorí po celom svete, nielen tými najrozšírenejšími ale všetkými jazykmi. Na svete je okolo 7832 jazykov. Každý týždeň zaniknú dva jazyky a vytvoria sa ďalšie dva až tri nové. Skôr než prejdem k tým desiatim jazykom, spomeniem desať najľahších jazykov na svete.
Jazykovedci...........a nie internetovy blabol!!!
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kamarátka chodila rok do školy v Španielsku a predtým sa učila španielčinu dva roky a nemala problém a keď prišla tak povedala že je rozhodne najľahšia so všetkých jazykov ktoré sa dovtedy učila tj. english a francais. Nechcem tým samozrejme povedať že je ľahká, sám ju neovládam, ale určite patrí medzi tie ľahšie sa naučiteľné jazyky.Zorg napísal:Haha, no neviem neviem co sa tyka spanielciny. Mal som v zivote moznost ucit sa po anglicky, nemecky, japonsky a spanielsky, a musim povedat ze najtazsia sa mi po gramatickej stranke zda z tychto spanielcina. Zeby to bol najlahsi jazyk na svete? No neviem, ale pripomina mi to vyroky na ktorych sa schuti vzdy zasmejem, akoze - "Fero bol mesiac v spanielsku a vraj sa naucil po spanielsky." To ma vzdy vie dostat, haha.
Ináč k ťažkým by som rozhodne zaradil arabčinu už iba kvôli písmu a písaniu naopak
-
Lomenia
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Vezmi si ale,ake je ťažke pre cudzinca naučiť sa skloňovať a podobné gebuziny zo slovenčiny,to nehovorím o pravopise.Ten robí problémy aj slovákom.Sepiroth napísal:ťažko povedaťm že je to PRAVE slovenčina, keďže mnoho z tých vecí, čo sú napísané v tom Hoaxe platí aj v iných západoslovanských jazykoch, čeština, poľština napríklad.
správa
Čo mam možnosť počuť tak je najťažším jazykom asi francúzština, ale pravdou je že je asi aj najkrajším jazykom, ak sa samozrejme nebavime o slovenčine
takisto je dosť ťažká aj švedština - kde je 16 spôsobov vyslovenia švedskeho š - napr pri menách, a v každej oblasti švedska sa to inak použiva.
imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov
takisto je dosť ťažká aj švedština - kde je 16 spôsobov vyslovenia švedskeho š - napr pri menách, a v každej oblasti švedska sa to inak použiva.
imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov
Re: správa
bavime sa o jazyku, nie o pismeJ.O.S.E napísal:imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov
[quote=""J""]bavime sa o jazyku, nie o pisme
[/quote]ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia
som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie

som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie
jazyk je vsetko v kope....alee myslim ez sa da vediet len hovorit a nepisat....a kebyze ti to prepisu v prepise ako psie anglcitina tak sa naucis aj bez znakovJ.O.S.E napísal:ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia![]()
som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie![]()
http://www.magnificat.sk/mrosa/0503/ichmecom.htm
O tomto cloveku som videl pred nejakym casom v TV dokument. Ovlada mnozsvo (20) exotickych jazykov ako korejcinu, turectinu, arabcinu az po nejake tatarske jazyky a myslim, ze sa vyjadril v tom zmysle, ze najtazsia pre neho bola asi arabcina.
Problem asi predstavuju jazyky v ktorych uz len ton s akym slovo alebo vetu vyslovite meni jej vyznam.
Co sa tyka slovenciny, problemy typu i/y by sa az tak brat do uvahy nemali, Slovaci s tym maju taktiez tazkosti, ale s pochopenim jazyka a jeho porozumenim to suvisi okrajovo..
O tomto cloveku som videl pred nejakym casom v TV dokument. Ovlada mnozsvo (20) exotickych jazykov ako korejcinu, turectinu, arabcinu az po nejake tatarske jazyky a myslim, ze sa vyjadril v tom zmysle, ze najtazsia pre neho bola asi arabcina.
Problem asi predstavuju jazyky v ktorych uz len ton s akym slovo alebo vetu vyslovite meni jej vyznam.
Co sa tyka slovenciny, problemy typu i/y by sa az tak brat do uvahy nemali, Slovaci s tym maju taktiez tazkosti, ale s pochopenim jazyka a jeho porozumenim to suvisi okrajovo..
ved vravim ze najlahsie su anglina a spanina a spanina je aj peknaMactans napísal:No co sa tyka spaniny..Tu som mal asi 4 roky na gymply...Takze co to z nej viem..A urcite nebude patrit medzi tie najtazsie jazyky. Je tam sice par hustotiek na naucenie ale to sa da..Skvor sa naucis po sapnielsky ako po anglicky...
-
17
Light Professional
Mna daaavno prekvapila Anglina, ze je taka lahka...
Dnes by som sa po anglicky zrejme dohovoril
A ze Slovencina je najtazsia? To by ma ani neprekvapilo, ale podla mna su aj tazsie. (mozeme byt radi
)
A este dodam, ze premna je najsmiesnejsie znejucim jazykom Nemcina. Nehnevajte sa, ale niektore slova su take smiesne...
Neviem konkretne, ale ked niekedy ku mne pride moj bratranec (on vie po Nemecky) a zacne "trepat druhu na tretiu" po Nemecky, ide ma tam natiahnut od smiechu
Dnes by som sa po anglicky zrejme dohovoril
A ze Slovencina je najtazsia? To by ma ani neprekvapilo, ale podla mna su aj tazsie. (mozeme byt radi
A este dodam, ze premna je najsmiesnejsie znejucim jazykom Nemcina. Nehnevajte sa, ale niektore slova su take smiesne...
Neviem konkretne, ale ked niekedy ku mne pride moj bratranec (on vie po Nemecky) a zacne "trepat druhu na tretiu" po Nemecky, ide ma tam natiahnut od smiechu