Najtazsi jazyk na svete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

OT: to mlaskanie z toho filmu (bohovia sa museli zblaznit) je domoroda rec krovakov. a pochybujem, ze by takto jednoduchi ludia mali extra zlozitu gramatiku :roll:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

Invader napísal:Och joj.

27. septembra sa v Paríži konalo konzorcium jazykovedcov s celého sveta. Po ôsmich rokoch bádania, skúmania a študovania vydali rubriku desiatich najťažších a najľahších jazykov na tejto planéte. Do úvahy sa bral vývoj jazyka, úprava pravopisu, štýl písma, znaky, reč, história jazyka a gramatika jazyka.

Ústav jazykovedcov ktorý sídli v Berlíne začal so skúmaním jazykov, ktorými sa hovorí po celom svete, nielen tými najrozšírenejšími ale všetkými jazykmi. Na svete je okolo 7832 jazykov. Každý týždeň zaniknú dva jazyky a vytvoria sa ďalšie dva až tri nové. Skôr než prejdem k tým desiatim jazykom, spomeniem desať najľahších jazykov na svete.

Jazykovedci...........a nie internetovy blabol!!!
je to internetovy blabol, lebo keby taky clanok pisal jazykovedec tak by nerobil take stupidne chyby ako ignorovanie ciarok v suvetiach...v tej bold vete su dve chyby
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Zorg napísal:Haha, no neviem neviem co sa tyka spanielciny. Mal som v zivote moznost ucit sa po anglicky, nemecky, japonsky a spanielsky, a musim povedat ze najtazsia sa mi po gramatickej stranke zda z tychto spanielcina. Zeby to bol najlahsi jazyk na svete? No neviem, ale pripomina mi to vyroky na ktorych sa schuti vzdy zasmejem, akoze - "Fero bol mesiac v spanielsku a vraj sa naucil po spanielsky." To ma vzdy vie dostat, haha.
Kamarátka chodila rok do školy v Španielsku a predtým sa učila španielčinu dva roky a nemala problém a keď prišla tak povedala že je rozhodne najľahšia so všetkých jazykov ktoré sa dovtedy učila tj. english a francais. Nechcem tým samozrejme povedať že je ľahká, sám ju neovládam, ale určite patrí medzi tie ľahšie sa naučiteľné jazyky.
Ináč k ťažkým by som rozhodne zaradil arabčinu už iba kvôli písmu a písaniu naopak :)
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Sepiroth napísal:ťažko povedaťm že je to PRAVE slovenčina, keďže mnoho z tých vecí, čo sú napísané v tom Hoaxe platí aj v iných západoslovanských jazykoch, čeština, poľština napríklad.
Vezmi si ale,ake je ťažke pre cudzinca naučiť sa skloňovať a podobné gebuziny zo slovenčiny,to nehovorím o pravopise.Ten robí problémy aj slovákom.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ked dakto uveri takymto chodiacim mailom tak mozete rovno zacat robit tie prkotinky ze polsi toto dalsim 300 ludom do 20tich sekund a a nezomres....... je to blbost vyjadril sa k tomu aj ten Urad ci co to je....
:arrow: Moj nazor: Slovencina najtazsia neni.... ale urcite neni ani najlahsia...
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Čo mam možnosť počuť tak je najťažším jazykom asi francúzština, ale pravdou je že je asi aj najkrajším jazykom, ak sa samozrejme nebavime o slovenčine :D

takisto je dosť ťažká aj švedština - kde je 16 spôsobov vyslovenia švedskeho š - napr pri menách, a v každej oblasti švedska sa to inak použiva.

imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Pre mňa je dosť ťažká aj maďarčina.To ich zs,sz,gy a neviem čo si nikdy neviem zapamätať.
Ruština zase nieje ťažká,len pre mňa je náročná azbuka.Ináč jazyk je ľahký.Ale je ťažke to určiť.Pre angličana je ťažká slovenčina,pre Slováka angličtina... :(
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Re: správa

Príspevok od používateľa "J" »

J.O.S.E napísal:imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov
bavime sa o jazyku, nie o pisme :idea:
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

[quote=""J""]bavime sa o jazyku, nie o pisme :idea:[/quote]ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia :?:

som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie :?: :idea:
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

J.O.S.E napísal:ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia :?:

som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie :?: :idea:
jazyk je vsetko v kope....alee myslim ez sa da vediet len hovorit a nepisat....a kebyze ti to prepisu v prepise ako psie anglcitina tak sa naucis aj bez znakov
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

http://www.magnificat.sk/mrosa/0503/ichmecom.htm

O tomto cloveku som videl pred nejakym casom v TV dokument. Ovlada mnozsvo (20) exotickych jazykov ako korejcinu, turectinu, arabcinu az po nejake tatarske jazyky a myslim, ze sa vyjadril v tom zmysle, ze najtazsia pre neho bola asi arabcina.

Problem asi predstavuju jazyky v ktorych uz len ton s akym slovo alebo vetu vyslovite meni jej vyznam.

Co sa tyka slovenciny, problemy typu i/y by sa az tak brat do uvahy nemali, Slovaci s tym maju taktiez tazkosti, ale s pochopenim jazyka a jeho porozumenim to suvisi okrajovo..
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Slovenčina JE jeden z najťažších jazykov, o tom niet pochýb. No určite nie najťažší - už len si vezmime že ruština je veľmi podobná a ešte k tomu azbuka. Nie je ťažké sa ju naučiť, ale je to niečo navyše.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

a povies nam aj preco?? ci len preto ze si sa tak rozhodol? alebo ti nejdu diktaty v skole?? :roll:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

moze byt aj nas jazyk slovencina, patri medzi najtachsie
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

podľa mňa najťažší vážil okolo 25kg čo dávali v správach ale niesom istý :?
:]
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa :] »

kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

podla mna moze byt najtazsia Arabstina , sesternicin muz je arab a ked mi vysvetloval vsetky tie ich pismenka a kazde sa inak vyslovuje tak sa mi az hlava zakrutila. a Slovencina bude patrit tiez medzi tie tazsie si myslim. a najlahsie? anglina a Spanielcina , aj preto sa ich ucim :wink:
Mactans
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mactans »

No co sa tyka spaniny..Tu som mal asi 4 roky na gymply...Takze co to z nej viem..A urcite nebude patrit medzi tie najtazsie jazyky. Je tam sice par hustotiek na naucenie ale to sa da..Skvor sa naucis po sapnielsky ako po anglicky... :)
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

Mactans napísal:No co sa tyka spaniny..Tu som mal asi 4 roky na gymply...Takze co to z nej viem..A urcite nebude patrit medzi tie najtazsie jazyky. Je tam sice par hustotiek na naucenie ale to sa da..Skvor sa naucis po sapnielsky ako po anglicky... :)
ved vravim ze najlahsie su anglina a spanina a spanina je aj pekna
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Mna daaavno prekvapila Anglina, ze je taka lahka...

Dnes by som sa po anglicky zrejme dohovoril :)

A ze Slovencina je najtazsia? To by ma ani neprekvapilo, ale podla mna su aj tazsie. (mozeme byt radi :) )

A este dodam, ze premna je najsmiesnejsie znejucim jazykom Nemcina. Nehnevajte sa, ale niektore slova su take smiesne... :D

Neviem konkretne, ale ked niekedy ku mne pride moj bratranec (on vie po Nemecky) a zacne "trepat druhu na tretiu" po Nemecky, ide ma tam natiahnut od smiechu :D
Napísať odpoveď