Trema

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mávate trému?

Áno,často
21
32%
Občas
39
59%
Nikdy
6
9%

Celkom hlasov: 66

bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

bell napísal:Tiez viem o sebe, ze mam vasciu tremu pred ludmi , ale snazim sa s tym nejako vyrovnat. Vybrala som si, ze budem robit seminarku a budem ju prezentovat pred ludmi ale to som nemusela robit . Hoci mi stale hovorili, ze mam rozpravat hlasnejsie, dopadlo to na vybornu . :)

IMO clovek saby sa mohol tremy zbavit alebo ju zmiernit tym, ze bude bude castejsie vystupovat na verejnosti a samozrejme musi si zacat viac doverovat, cize je to dlhodoby proces . :)
Presne tak, súhlasím. Najlepšie je stavať sa do takých situácií, kde pociťuješ trému a naučiť sa sňou bojovať, resp. keď to nejde, tak ju prijať a vystupovať tak, aby to nebolo na tebe veľmi badateľné. Ja som bola (vlastne aj som ešte trochu :D ) strašná trémistka, ale niekedy v čase, keď som pred dvoma rokmi prezentovala našu sočku, tak som sa naučila ju ovládať. Možno preto, že to bola taká veľká tréma, že odvtedy všetky ostatné boli s ňou neporovnateľné. :) Ale som rada, že už nepociťujem to strašné potenie rúk, trasenie hlasu, búšenie srdca ako kedysi. Ak občas aj hej, tak len v takej miernej podobe :)
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

tremu uz nemavam vobec jednoducho si poviem ze nejako to bude a nemam tremu s nicim sa nestvem a radsej idem do toho normalne a nic si z toho nerobim akoby som sa mal starat ako budem vyzerat a este sa viac strapnim ked to v treme pokaslem
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

jj ja som velky tremista...ked som chodil na ZUS tak som raz od tremy na koncerte odpadol a od vtedy som mal vynimku ze som nemusel absolvovat koncerty :-P
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Ja som mala doposiaľ najväčšiu trému(čo si pamätám) ked som mala ísť recitovať Mor ho! :roll:
Napísať odpoveď