Krokomer

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Krokomer

Príspevok od používateľa LuBo4eVeR »

Zaujimalo by ma ako funguje ten krokomer ... na mobiloch, ze to počáta kroky ... :)
ma to snezor ...? ako to funguje ?
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

citam ze krakomer. ze co to je??? :D

funguje to na baze pohybu a od presnosti to ma daleko. testovali sme na kamosovom SE. zbytocna, margetingova funkcia :)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

:? az tak zle to neni...pokial by ste si aj skusili nastavit pre "svoje kroky" tak by to bolo presnejsie...prejdes napr 10metrov a zapamatas si kolko si spravil krokov a potom to tam zadas a podla toho to bude pocitat dalej takze to zrejme bude presne...ja to mam na mobile a je to celkom sranda :)
// a meria to senzor na otrasy
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

To som este nevidel to by ma zaujimalo, je to nejaka java aplikacia alebo to maju iba niektore SE uz v sebe od vyroby?
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

jorg22 napísal:To som este nevidel to by ma zaujimalo, je to nejaka java aplikacia alebo to maju iba niektore SE uz v sebe od vyroby?
to iste som sa chcel spytat aj ja, tiez ma tu zaujima.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

to treba mat od vyroby kedze aplikacia ti do mobilu asi senzor neprida :) napriklad moja w580i to ma
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

iste ste vsetci zmagoreni dnesnou mobilnou novinkou -> prepinanim pesnicky pohybom zapestia ... tak je to veeelmi podobny snimac otrasu, akurat je napojeny na softverovy citac a nie na soft na prehravanie hudby :-) ... ked nemas telefon vybaveny takouto vychytavkou, tak ti jednoznacne nepomoze ani Java v najnovsej verzii ... inak krokomery .. hmm co ja viem ... viacm-menj na nic veci ale niekedy zabavia aj so svojou 10% odchylkou :-)
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Malo by to fungovat na principe MEMS struktur , konkretne MEMS akcelerometer. napriklad
http://hw.cz/Produkty/Nove-soucastky/AR ... cale-.html
:)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no je to mechanicka zalezitost. volakedy davno som mal krokomer cca 10 rokov dozadu a ten fungoval na pricipe ze bol primitivny obvod a to tak ze pri kazdom kroku sa uzavrel bolo to vlastne ako hojdacka nakonci vodiva a tym ze si doslapol tak sa ta hojdacka zotrvacnostou preklopila dole bola potom strunka ktore to hned odrazila. Bolo to dost nepresne pri tichoslapkovej chodzi to nemeralo a pri behu ti zmeralo miesto 10 krokov 4. Potom som sa stretol s prasiatkovym krokomerom neviem aky bol presny ale to bla vlastne ortutova ampulka vyhnuta a pri doslapnuti sa tiez zopla. A pri telefonoch je to daky chip ktori robi daco podobne ale netusim akou technologiou, napriklad aj n95 ho ma, vyhody ake to ma netusim lebo napr ta W580i musis stlacit gombik aby si tym zatrasenim mohol prepnut skladbu nevidim zmysel v tom ci mackam gombik a trasem alebo rovno stlacim gombik ze dalsia skladba.Inak krokomer zozenies od 60sk az za 500 :) troska som sa rospial heh
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Runes napísal:no je to mechanicka zalezitost.
v sucasnosti si dovolim tvrdit, ze je to mikro-mechanicko-elektricky system. Velmi maly senzor zrychlenia vibracii tieto zaznamena (pracuje ako malicky kondenzator ), vysiela impulzy o zmene. Zalezi od vyroby - 2D, 3D senzory (pracuju v 2, 3 osiach). Napriklad tu

Vyraba sa zlozitymi vyrobnymi postupmi a v sucasnosti je napriklad aj v notebookoch, na detekciu padu - zaznamena velke zrychlenie = pad, tak da signal, vypne sa HDD (vypnuty HDD znasa vacsie pretazenie G ,ako zapnuty)... Je to velmi zaujimave odvetvie, technologia kraca dopredu milovymi krokmi
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

no ma to aj ocov w710i .... je to celkom sranda... aj ked to moc presne fakt neni.... ale co uz.....
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

hmm ako tak citam tak nic z toho... dnes som mal spoluziakovu w580i v paprciach a hral som sa s krokomerom a chcel som aj na svoju k810i ale bez senzoru to asi nepojde - skoda no..
Napísať odpoveď