ma to snezor ...? ako to funguje ?
Krokomer
// a meria to senzor na otrasy
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
iste ste vsetci zmagoreni dnesnou mobilnou novinkou -> prepinanim pesnicky pohybom zapestia ... tak je to veeelmi podobny snimac otrasu, akurat je napojeny na softverovy citac a nie na soft na prehravanie hudby
... ked nemas telefon vybaveny takouto vychytavkou, tak ti jednoznacne nepomoze ani Java v najnovsej verzii ... inak krokomery .. hmm co ja viem ... viacm-menj na nic veci ale niekedy zabavia aj so svojou 10% odchylkou 
Malo by to fungovat na principe MEMS struktur , konkretne MEMS akcelerometer. napriklad
http://hw.cz/Produkty/Nove-soucastky/AR ... cale-.html

http://hw.cz/Produkty/Nove-soucastky/AR ... cale-.html
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
no je to mechanicka zalezitost. volakedy davno som mal krokomer cca 10 rokov dozadu a ten fungoval na pricipe ze bol primitivny obvod a to tak ze pri kazdom kroku sa uzavrel bolo to vlastne ako hojdacka nakonci vodiva a tym ze si doslapol tak sa ta hojdacka zotrvacnostou preklopila dole bola potom strunka ktore to hned odrazila. Bolo to dost nepresne pri tichoslapkovej chodzi to nemeralo a pri behu ti zmeralo miesto 10 krokov 4. Potom som sa stretol s prasiatkovym krokomerom neviem aky bol presny ale to bla vlastne ortutova ampulka vyhnuta a pri doslapnuti sa tiez zopla. A pri telefonoch je to daky chip ktori robi daco podobne ale netusim akou technologiou, napriklad aj n95 ho ma, vyhody ake to ma netusim lebo napr ta W580i musis stlacit gombik aby si tym zatrasenim mohol prepnut skladbu nevidim zmysel v tom ci mackam gombik a trasem alebo rovno stlacim gombik ze dalsia skladba.Inak krokomer zozenies od 60sk az za 500
troska som sa rospial heh
v sucasnosti si dovolim tvrdit, ze je to mikro-mechanicko-elektricky system. Velmi maly senzor zrychlenia vibracii tieto zaznamena (pracuje ako malicky kondenzator ), vysiela impulzy o zmene. Zalezi od vyroby - 2D, 3D senzory (pracuju v 2, 3 osiach). Napriklad tuRunes napísal:no je to mechanicka zalezitost.
Vyraba sa zlozitymi vyrobnymi postupmi a v sucasnosti je napriklad aj v notebookoch, na detekciu padu - zaznamena velke zrychlenie = pad, tak da signal, vypne sa HDD (vypnuty HDD znasa vacsie pretazenie G ,ako zapnuty)... Je to velmi zaujimave odvetvie, technologia kraca dopredu milovymi krokmi