FORMATOVANIE MOBILOVYCH BATERII

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
fredo7
Amateur
Amateur

FORMATOVANIE MOBILOVYCH BATERII

Príspevok od používateľa fredo7 »

Cafte vsetci,vcera som si vzal novy mobile a to Nokiu 6300.Zenska v ORANGEi mi povedala ze musim baterku 3X12 hodin naformatovat.Je to podla vas potrebne aj teraz v 21. storoci? Myslim ze zenska mala zastarale informacie? Co myslite vy?...je to potrebne? ak nie neznizi sa tym kapacita baterie?...lebo fakt sa mi nechce cakat 12 hodin a mam toho dost co vybavovat :) ..diki za odpovede :roll:
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

neviem dakde tu bola debata o tomto a tusim to skoncilo tym ze tieto nove baterie netreba formatovat ze im to skor skodi
EDIT/ konkretne si pamatam na daku taku info ze pri cca 30% znova v pohode nabit ze nenechat uplne vybit tu baterku, ja mam nokiu a davam ju nabijat ked ostanu 1 2 palicky BTW na lamkach sa da stiahnut prezentacia ktora ti ukaze stav baterie :-)

EDIT// v prilohe je ta prezentacia a je to vraj free je to z dakeho nokia fun serveru ale neviem link priamo nato, ale ak ste dakto presvedceny o opaku tak zmazte no :?
Prílohy
BATTERY.SWF
(4.21 KiB) 3675 stiahnutí
BATTERY.rar
(3.05 KiB) 349 stiahnutí
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri kupe notebooku mi predajca hovoril, ze baterku mozem zacat normalne pouzivat, ale plnu kapacitu dosiahne az po niekolkych nabitiach. Cize si mobil pekne nabi, chod vybavovat veci, ale necakaj, ze vydrzi vynimocne dlho, no nebude to ani kratucke, to sa neboj.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pri bateriaci starsich napr.NiCd bola potreba formatovania baterie.Trebalo ju nabit a nasledne uplne vybit.A tento proces zopakovat min.3X.Ak si bateriu pouzival nadalej tymto sposobom,tak si predlzoval jej zivotnost.

Avsak baterie nove-Li-on,Li-pol-tieto baterie funguju inac.A prave spominane uplne vybitie tychto baterii skracuje ich zivotnost.Takze neformatovat.Nabit na max. a pouzivat.A najlepsie nevybijat bateriu uplne.Proste stale ju priebezne dobijat.
BAD BOY
Light Expert
Light Expert

Formátovanie batérií

Príspevok od používateľa BAD BOY »

Je jedno akú máš batériu, či už z nového alebo starého mobilu, stále ich treba formátovať. Práve tým formátovaním predĺžiš dobu pohotovostného režimu. Ale len prvé tri nabíjanie a potom už nabíjaš ako chceš. :idea:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

BAD BOY

hlavne ty si precitaj TOTO
BAD BOY
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BAD BOY »

Aiden

No ked si taky mudry ta si to mal napisat skor :lol:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

nemal som dovod tych 30 sekund googlit skor kvoli tomu, aby som sem hodil link na nieco co uz bolo povedane...
ale aby si nepovedal ze sme tu neprijemni, tak sa nebudem do teba navazat uz takto z prichodu :D...
len ta chcem upozornit ze takychto pokemonov
BAD BOY napísal:Aiden

No ked si taky mudry ta si to mal napisat skor :lol:
tu uz bolo viac ;)

anyways....prajem prijemny pobyt newbie
Napísať odpoveď