Zmysel svojho konania

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
samploom
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zmysel svojho konania

Príspevok od používateľa samploom »

Co vas drzi pri rozhodnosti svojho konania, respektive kde nachadzate jeho zmysel (rozhodnosti)?
V malickostiach ? Alebo obcas "zametate", dokazete na to jednoducho nemysliet, riadite sa cim, akou motivaciou, tuzbamy a idealmy ?

- Neberte to moc tazkopadne, lebo vseobecna odpoved asi neexistuje. Takze Vas subjektivny postoj k sebe samemu. Jasne ze je to individualne, ale nejaky prevladajuci mechanizmus snad existuje, preto ma zaujimaju Vase odpovede.

Cerpat optimizmus zo svojho vplyvu je asi to najvacsie umenie...
Ked mate tazku chvilku, napadaju Vas teologicke otazky, ci sa povznasate a radsej na ne nemyslite? Ak vychadzam totiz z pohladu na deti, tak tam je obrovska sila EGA, ktore malo o svete vie, a pritom je tak krasne priame, rozhodne voci konfliktu, niekedy viac ako dospely/vajuci..
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmysel svojho konania

Príspevok od používateľa DonLuca »

:arrow: Samozrejme teraz je to už inak ako nikedy, teraz keď sa mám ohľadom niečoho rozhodnúť, tak si viac krát premyslím, že aké + a aké - z toho budú plynúť.

:arrow: A ako si napísal, je to fakt DOSŤ individuálna záležitosť.....
Niekoho vedú k jeho rozhodnutiam, niejaké predstavy, iného zas nejaká veľmi blízka osoba, ďalšieho vedie k vážnym rozhodnutiam možno alkohol... faht ťazko povedať

:arrow: A samozrejme, podľa mňa, ak má každý človek ťažkú chvíľku, tak určite premýšľa o takých veciach, o ktorých by za normálnych okolností vôbec nepremýšľal... :?
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ja sa rozhodne pozrem co z mojho rozhodnutia vyplynie, ci sa tym daco zmeni, komu tym pomozem+naopak komu uskodim...... ked som bol mladsi rozhodoval som sa bez dlhsieho premyslania, ale teraz si radsej vsetko premyslim a je to lepsie nerobim tak casto zle rozhodnutia......
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No tak to je zaujimava otazka...ale pokial ide o medziludske vztahy, tak sa vzdy riadim tym, ze co nechcem aby ini robili mne, nerobim ani ja im. A hned mam potom lepsi pocit :)
Pri zdravom a veselom rozume ma drzi hudba s ktorou mam spojenych vela prijemnych spomienok. To som si uvedomil prave vcera, ked som sa zapocuval a spomenul si na tie krasne halove tanecne akcie, ktore som zazil. Od prvej takejto akcie nemam ziadne depky ani nic, vzdy ked mi zacne byt divne, pustim si hudbu a hned je mi fajn, to je silna zbran :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Pri rozhodovaní sa najmä zamyslím, aké následky bude mať rozhodnutie nielen pre mňa, ale aj pre moje okolie. Niekedy zvážim výhody a nevýhody, ktoré rozhodnutie so sebou prináša. Občas sa však rozhodujem na základe nejakého vnútorného pocitu a inštinktu, ktorý človeka v danej situácii vedie a často býva správny.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Som tak trochu naivný, a ako Sokrates, myslím si, že keď človek vie, čo je dobré a čo zlé, tak sa snaží konať morálne, čiže dobre. A to čo je morálne ma hádam naučili moji rodičia a moje skúsenosti a okolie.... Takže tak. Hádam ma tu niekto pochopí. :)
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

Vzdy si premyslim co poviem alebo spravim a vnimam reakcie okolia na to a casto ma dost ovplyvni nazor ludi okolo na moje ciny, skor ako by som si mal vsimat ci to co robim ma zmysel a ci je to spravne...Ale v poslednej dobe nemam problem s rozhodovanim a vacsinou su moje rozhodnutia spravne, popripade sa poradim s nejakym schopnym clovekom o danej situacii

bolek napísal:Občas sa však rozhodujem na základe nejakého vnútorného pocitu a inštinktu, ktorý človeka v danej situácii vedie a často býva správny.
ano, mas pravdu, ja sa tiez casto takto musim rozhodnut a vacsinou je to spravne rozhodnutie :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

trosku menej fylozoficky..
Ked sa rozhodujem, ci mam urobit fakt blaznivu vec a som na vazkach.. proste si poviem "budem mat o com rozpravat svojim detom" a proste to urobim.. dosledky su niekedy aj neprijemne.. ale nevadi :)

zatual som ziadne vaznejsia rozhodnutia nemusel robit
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Je to rôzne. Vo vseobecnosti sa snazim svoje konanie usmernovat tak aby som si zbytocne nevyrabal nezmyselne problemy. Tam kde zlyhava logika sa zasadne riadim intuiciou, verim jej viac ako inym ludom. Ved Kto môze dat pri rieseni problemu lepsiu radu ako ja sam sebe? Nikto iny ma tak nepozna ako ja sam seba, preto verim intuicii.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Este mi napadla jedna vec...to ma naucil jeden znamy a odvtedy mam zivot omnoho lahsi. Myslienka znie nejak takto: ,,Co uz nemozem zmenit, tym sa nezaoberam."
Najlepsie uplatnenie to ma v pripade neuspesnej skusky, kedysi este na strednej som sa aj dva dni zaoberal tym, co som mohol napisat v pisomke lepsie alebo na odpovedi lepsie povedat. Teraz to proste hodim za hlavu a sustredim sa na dalsi novy problem a hned som v o nieco pokojnejsi a nezaoberam sa zbytocnostami. Snad to pomoze aj vam :)
//ale samozrejme plati, ze stare chyby si treba zapamatat, aby sa znova neopakovali, to sa tiez hodi na pripad skusky a nasledneho opravneho terminu...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

rozhodujem sa cisto pragmaticky, resp. podla zdraveho rozumu. niekedy sa tie rozhodnutia ukazu najprv ako zle ale nakoniec to vsetko do seba pekne zapada.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tiez uvazujem nad tym, co sa zmeni, jednak pre mna a jednak pre moje okolie. Zvazim + a - a podla toho urobim (vacsinou spravne) rozhodnutie. Okoliu a intuicii tolko nedoverujem.
Napísať odpoveď