Zmysel svojho konania
Zmysel svojho konania
Co vas drzi pri rozhodnosti svojho konania, respektive kde nachadzate jeho zmysel (rozhodnosti)?
V malickostiach ? Alebo obcas "zametate", dokazete na to jednoducho nemysliet, riadite sa cim, akou motivaciou, tuzbamy a idealmy ?
- Neberte to moc tazkopadne, lebo vseobecna odpoved asi neexistuje. Takze Vas subjektivny postoj k sebe samemu. Jasne ze je to individualne, ale nejaky prevladajuci mechanizmus snad existuje, preto ma zaujimaju Vase odpovede.
Cerpat optimizmus zo svojho vplyvu je asi to najvacsie umenie...
Ked mate tazku chvilku, napadaju Vas teologicke otazky, ci sa povznasate a radsej na ne nemyslite? Ak vychadzam totiz z pohladu na deti, tak tam je obrovska sila EGA, ktore malo o svete vie, a pritom je tak krasne priame, rozhodne voci konfliktu, niekedy viac ako dospely/vajuci..
V malickostiach ? Alebo obcas "zametate", dokazete na to jednoducho nemysliet, riadite sa cim, akou motivaciou, tuzbamy a idealmy ?
- Neberte to moc tazkopadne, lebo vseobecna odpoved asi neexistuje. Takze Vas subjektivny postoj k sebe samemu. Jasne ze je to individualne, ale nejaky prevladajuci mechanizmus snad existuje, preto ma zaujimaju Vase odpovede.
Cerpat optimizmus zo svojho vplyvu je asi to najvacsie umenie...
Ked mate tazku chvilku, napadaju Vas teologicke otazky, ci sa povznasate a radsej na ne nemyslite? Ak vychadzam totiz z pohladu na deti, tak tam je obrovska sila EGA, ktore malo o svete vie, a pritom je tak krasne priame, rozhodne voci konfliktu, niekedy viac ako dospely/vajuci..
-
DonLuca
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zmysel svojho konania
Niekoho vedú k jeho rozhodnutiam, niejaké predstavy, iného zas nejaká veľmi blízka osoba, ďalšieho vedie k vážnym rozhodnutiam možno alkohol... faht ťazko povedať
No tak to je zaujimava otazka...ale pokial ide o medziludske vztahy, tak sa vzdy riadim tym, ze co nechcem aby ini robili mne, nerobim ani ja im. A hned mam potom lepsi pocit 
Pri zdravom a veselom rozume ma drzi hudba s ktorou mam spojenych vela prijemnych spomienok. To som si uvedomil prave vcera, ked som sa zapocuval a spomenul si na tie krasne halove tanecne akcie, ktore som zazil. Od prvej takejto akcie nemam ziadne depky ani nic, vzdy ked mi zacne byt divne, pustim si hudbu a hned je mi fajn, to je silna zbran
Pri zdravom a veselom rozume ma drzi hudba s ktorou mam spojenych vela prijemnych spomienok. To som si uvedomil prave vcera, ked som sa zapocuval a spomenul si na tie krasne halove tanecne akcie, ktore som zazil. Od prvej takejto akcie nemam ziadne depky ani nic, vzdy ked mi zacne byt divne, pustim si hudbu a hned je mi fajn, to je silna zbran
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Pri rozhodovaní sa najmä zamyslím, aké následky bude mať rozhodnutie nielen pre mňa, ale aj pre moje okolie. Niekedy zvážim výhody a nevýhody, ktoré rozhodnutie so sebou prináša. Občas sa však rozhodujem na základe nejakého vnútorného pocitu a inštinktu, ktorý človeka v danej situácii vedie a často býva správny.
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Vzdy si premyslim co poviem alebo spravim a vnimam reakcie okolia na to a casto ma dost ovplyvni nazor ludi okolo na moje ciny, skor ako by som si mal vsimat ci to co robim ma zmysel a ci je to spravne...Ale v poslednej dobe nemam problem s rozhodovanim a vacsinou su moje rozhodnutia spravne, popripade sa poradim s nejakym schopnym clovekom o danej situacii

ano, mas pravdu, ja sa tiez casto takto musim rozhodnut a vacsinou je to spravne rozhodnutiebolek napísal:Občas sa však rozhodujem na základe nejakého vnútorného pocitu a inštinktu, ktorý človeka v danej situácii vedie a často býva správny.
Je to rôzne. Vo vseobecnosti sa snazim svoje konanie usmernovat tak aby som si zbytocne nevyrabal nezmyselne problemy. Tam kde zlyhava logika sa zasadne riadim intuiciou, verim jej viac ako inym ludom. Ved Kto môze dat pri rieseni problemu lepsiu radu ako ja sam sebe? Nikto iny ma tak nepozna ako ja sam seba, preto verim intuicii.
Este mi napadla jedna vec...to ma naucil jeden znamy a odvtedy mam zivot omnoho lahsi. Myslienka znie nejak takto: ,,Co uz nemozem zmenit, tym sa nezaoberam."
Najlepsie uplatnenie to ma v pripade neuspesnej skusky, kedysi este na strednej som sa aj dva dni zaoberal tym, co som mohol napisat v pisomke lepsie alebo na odpovedi lepsie povedat. Teraz to proste hodim za hlavu a sustredim sa na dalsi novy problem a hned som v o nieco pokojnejsi a nezaoberam sa zbytocnostami. Snad to pomoze aj vam
//ale samozrejme plati, ze stare chyby si treba zapamatat, aby sa znova neopakovali, to sa tiez hodi na pripad skusky a nasledneho opravneho terminu...
Najlepsie uplatnenie to ma v pripade neuspesnej skusky, kedysi este na strednej som sa aj dva dni zaoberal tym, co som mohol napisat v pisomke lepsie alebo na odpovedi lepsie povedat. Teraz to proste hodim za hlavu a sustredim sa na dalsi novy problem a hned som v o nieco pokojnejsi a nezaoberam sa zbytocnostami. Snad to pomoze aj vam
//ale samozrejme plati, ze stare chyby si treba zapamatat, aby sa znova neopakovali, to sa tiez hodi na pripad skusky a nasledneho opravneho terminu...