Nové linkové vedenie DPMK

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nové linkové vedenie DPMK

Príspevok od používateľa Online »

Zdravím Košičania! V novinách som sa dozvedel že chcú zmeniť trasy autobusov v Košiciach. Viď. článok
http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 007/76118K
Podľa môjho názoru to bude neefektívne cestovanie! Napríklad zo Sídliska Furča chodí linka č. 20 z Košickej Novej Vsi do Myslavy a teraz bude chodiť z Vyšného Opátského. Celá rodinka sme chodili s touto linkou už niekoľko rokov na chatu. Zakúpili sme si 30 minútový za 8 Sk (zľavnený) a 30 minútový za 17 Sk, (základný) za 30 minút sme došli na konečnú. Predtým to bolo inak, kúpil som si 6 korunový lístok a som za vozil z jednej konečnej na druhú. :D Teraz musíme kúpiť 60 minútový za 10 Sk (základný za 20 Sk) a prestupovať lebo nám zrušili priamy spoj ktorý denne chodil plný!! Si prepočítajte koľko vás to bude stáť ak cestujú 4 osoby. Napíšte váš názor ako to vnímate! (hlavne košičania)

\\Opravený názov témy.
C954
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa C954 »

Ako odbornik na dopravu si dovolim povedat, ze to bude zmena k lepsiemu. Hustejsie intervaly, sice aj viacej prestupovania, ale vysledok bude lepsie cestovanie.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

C954 napísal:Ako odbornik na dopravu si dovolim povedat, ze to bude zmena k lepsiemu. Hustejsie intervaly, sice aj viacej prestupovania, ale vysledok bude lepsie cestovanie.
Z akého kraja si? Veď v Košiciach je taká chudoba že tu na chleba nemáme. A z čoho zaplatiť cestovné?
C954
Light Star
Light Star

Sweety napísal:Z akého kraja si? Veď v Košiciach je taká chudoba že tu na chleba nemáme. A z čoho zaplatiť cestovné?
Ja som z Presova, ale kopu casu som prezil aj v KE. Co ma spolocne chudoba s novym linkovym vedenim? Vsak cestovne ostane rovnako, nijako viacej nezaplatis.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

jj o tom som pocul uz davnejsie. Bohovske zmeny fakt. Mna fascinuje najma spojenie Barca <-> Furca.
C954
Light Star
Light Star

A co je na tom? Vsak kto ta nuti cestovat celu trasu... :lol:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

C954 napísal:Ako odbornik na dopravu si dovolim povedat, ze to bude zmena k lepsiemu. Hustejsie intervaly, sice aj viacej prestupovania, ale vysledok bude lepsie cestovanie.
Ty si odborník tak na rožky.
Viacej prestupovania = lepšie cestovanie sú veci, ktoré sa navzájom vylučujú.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

boze .. uz dost ze nevedeli co vymysliet inteligentnejsie tak museli vymysliet tie 10min a 30min listky..

a teraz este tu idu ptakoviny vymyslat .. ach :shock:

inac neviete co sa mi stalo rano s 10tkou ? cakam (ako vzdy) rano na tahanovciach na 10tku (na zastavke som bol asi 7:27) a o 7:30 mi mal ist bus.. cakam .. nic.. ide 34.. cakam..ide nejaky iny.. cakam.. stale ziadna 10tka.. 5min .. nic .. 10 min.. nic.. 15 min .. nic .. potom zrazu zapocujem od nejakej tetky co hovorila inej tetke ze 10tka nejde (ale nerozumel som preco) .. kua :)

ale je to moja vina.. nemal som vymyslat a mal som si najst nejaky iny bus ked uz som cakal aby ma odviezol ASPON na palackeho :D

kazdopadne ta autobusova doprava v ke .. na zaplakanie :cry:
C954
Light Star
Light Star

erytrocyt napísal:Ty si odborník tak na rožky.
Viacej prestupovania = lepšie cestovanie sú veci, ktoré sa navzájom vylučujú.
Preco v krajinach zapadnej Europy system prestupovania funguje a funguje dobre a doprava nekolabuje?

Mimochodom, viac prestupovania, hustejsie intervaly. Cize ak som mal dnes moznost ist do mesta troma linkami, ktore vobec nemaju pravidelny interval, dnes mi tam moze chodit jedna linka s 20 minutovym.

Ale nezabudaj, nie je socializmus, dnes chybaju autobusy, vozovy park je zastaraly... a len tak z dna na den ti nepride 20 novych busov, ako do roku 89... preto nemozu byt linky odvsadial-vsade. A navyse, je nova tarifa, takze prestupna tarifa a odvsadial-vsade sa vzajomne vylucuju.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Som veľmi rád keď bratislavčan kecá do košických autobusov.
Nebývaš tu, nevieš ako to tu je s autobusmi, takže nechaj to tak.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vdaka otcovi mam novy plan liniek uz cosi viac ako 2 tyzdne aj s intervalmi - kuk priloha

plus budu uz iba jednotne listky v nahradnom predaji u vodica a to za 30,- aj preto, aby ludia presli na elek. penazenky a aj preto ze vodic nie je plateny od toho, aby robil poradenstvo, aky listok potrebuje ten-ktory typek, ktory nemal cas pozriet si cas jazdy na zastavke..

k zmenam liniek len tolko:
kedze najviac vyuzivam elektricky a trolejbusy tak sa nemam na co stazovat, jedine ak na 15, teraz budem musiet chodit na treningy peso..
akurat nechapem pointu linky 30, alebo ako je vyriesena 19tka

neda sa povedat dopredu ze novy system je vyslovene dobry alebo vyslovene zly, uvidime v praxi (uprimne sa tesim na ten bordel medzi ludmi jak nikto nebude vediet kam ide :lol: )
rovnake zmeny od zakladov liniek boli aj pred asi 10 rokmi a aj vtedy sa nadavalo a zabehal sa novy system... (spominam na casy ked 11tka chodila okolo magistratu aaaaaah)...na to je prestupna tarifa aby sa prestupovalo...
Prílohy
dpmk2008
dpmk2008
C954
Light Star
Light Star

erytrocyt napísal:Som veľmi rád keď bratislavčan kecá do košických autobusov.
Nebývaš tu, nevieš ako to tu je s autobusmi, takže nechaj to tak.
:lol: Mas trosku neaktualne informacie. Dost dlhu dobu som zil v PO a do KE som dochadzal kazdy tyzden, takze viem, ako to chodi v KE
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja najviac smútim za linkami 1//28/38.. v podstate ma vždy doviezli takmer pred blok.. :D Ale snáď z celkového hľadiska to bude naozaj k lepšiemu, len tie intervaly mohli natrieskať ešte hustejšie. :)

Inak ako bolo spomínané.. je prestupová tarifa, takže prestupovanie človeka nič nestojí, akurát je väčšie riziko, že nejaký spoj vypadne a menej pohodlné hlavne v týchto zimných mesiacoch, keď treba prešlapovať na zastávke. :)

A bordel to bude riadny.. veď len teraz s tým dopytovým otváraním aký bordel robili cestujúci.. vykrikovali na vodiča, kopali do dverí.. a pritom tesne pred očami mali veľkými písmenami napísané, čo majú robiť. :)
C954
Light Star
Light Star

brm napísal:A bordel to bude riadny.. veď len teraz s tým dopytovým otváraním aký bordel robili cestujúci.. vykrikovali na vodiča, kopali do dverí.. a pritom tesne pred očami mali veľkými písmenami napísané, čo majú robiť. :)
Aj robotnicka trieda sa musi nieco naucit, aby to vedela :lol: Aj v BA sa podobne dialo, ked sa na elektrickach zavadzalo dopytove otvaranie dveri.
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

erytrocyt napísal:Viacej prestupovania = lepšie cestovanie sú veci, ktoré sa navzájom vylučujú.
Hej a asi preto sa po radikalnej redukcii linkoveho vedenia elektriciek v Brne (1995, z 22 liniek na 13) a zavedeni nosnych liniek s hustym intervalom (a logicky viac prestupmi) vyznamne zvysil pocet cestujucich...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja chodim elektrickami, tam neni co menit :D inak ked mam pravdu povedat tak s autobusmi su natom dost biedne hlavne tahanovce, bohu dik ze tam nebyvam lebo takto cestovat kazdy den 2-4x musi byt hruza :wink:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

... napísal:Hej a asi preto sa po radikalnej redukcii linkoveho vedenia elektriciek v Brne (1995, z 22 liniek na 13) a zavedeni nosnych liniek s hustym intervalom (a logicky viac prestupmi) vyznamne zvysil pocet cestujucich...
no jasne ze sa zvysil pocet cestujucich, ved ked kazdeho cestujuceho pocitali v kazdom vozidle v ktorom bol :)
1 cestujuci x 3 prestupy = 3 cestujuci :)

ja to vidim tak, ze mhd pouzivat nebudem. Som prilis pohodlny na to aby som cestou do skoly prestupoval.
takto som pouzival mhd aspon v piatky ked chodim do skoly, po novom zrejme inak ako autom, prip taxikom nehrozi.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ako chlop z valala som rad ze sa ma to velmi netyka :)

Osobne mi je luto za linkou 25 ktora ma dostala z Moldavskej do Polova na otocku, odkial som to mal peso domov prijemnych 15 minut lesom. Oproti niekedy aj 50min cakania na SAD + asi tak rovnako cesty + 5 min zo zastavky domov to nebolo vobec zle.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nevim, ale mhd vyuzivam prakticky kazdy den a to ze niekde treba cakat mi vadi menej nez to ze budem musiet prestupovat jak ch*j. to co nedokazem pochopit je to, ze naco posielaju 12 na furcu z barce. vzhladom na to ze byvam na podhradovej, pochybujem ze taka 29 bude chodit castejsie najme mimo spicky.uvidim ako to bude fungovat, ale skor mam dojem ze to bude viac obmedzenie nez zlepsenie. budem uz asi chodit do skoly pesi lebo v tych prepchatych busoch rano z podhradovej sami nebude chciet postavat.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zelovoc.. no pokiaľ chodíš na TU, tak myslím 29kou si to vyhral.. aj keď iba každých 30min.. :)
Napísať odpoveď