Dovera

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
steniatko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa steniatko »

hm..dobra otázka no ked raz urobis chybu a je to velmi vaaazne tak neviem,ze ci si zase ziskas dvoveru?hm..neviem Ked je to len malickosti tak ano.Je to v poho ale ked niekto je neverny tak to uz by som tej osobe nedôverovala .NIKDY.U mna by skončil.Je tasko si ziskat doveru....
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

steniatko napísal:hm..dobra otázka no ked raz urobis chybu a je to velmi vaaazne tak neviem,ze ci si zase ziskas dvoveru?hm..neviem Ked je to len malickosti tak ano.Je to v poho ale ked niekto je neverny tak to uz by som tej osobe nedôverovala .NIKDY.U mna by skončil.Je tasko si ziskat doveru....
Presne, každý má právo na druhu šancu, ale fakt také niečo ako NEVERA sa nedá odpustiť... :nono:
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

steniatko napísal:hm..dobra otázka no ked raz urobis chybu a je to velmi vaaazne tak neviem,ze ci si zase ziskas dvoveru?hm..neviem Ked je to len malickosti tak ano.Je to v poho ale ked niekto je neverny tak to uz by som tej osobe nedôverovala .NIKDY.U mna by skončil.Je tasko si ziskat doveru....
je to tazke ale nie nemozme ... ono to velmi zalezi od toho co sme vykonali ked sme si tu doveru stratili ... istotne to chce vela casu a zalezi to aj od cloveka a jeho osobnosti , ale mozno sa to casom da ... a ono je lepsie o tu dvoveru neprist ako potom riesit ako si ziskat na spät vsak ? :) :wink:
XweptR
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XweptR »

:D, ale fakt to funguje :) cize skus
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

DonLuca napísal:Presne, každý má právo na druhu šancu, ale fakt také niečo ako NEVERA sa nedá odpustiť... :nono:
Ak ozaj milujes tak zistis ze to ciastocne dokazes, ze su aj dolezitejsie veci ako blby sex. Avsak nehovorim tym, ze sa stavat k tomu ignorantsky, tym sa samozrejme zhodis, a to vztah neudrzi. Odpustit je scasti umenie, a ak to dokazes, tak predsa nieco stale citis... Len treba vytriast karty preco sa to stalo, a ako to citi vo vztahu (ak nieco citi) other side. Lebo je mozne, ze to ozaj trpko clovek lutuje - svoje ciny ktore vztah ohrozili (psychologicky sa to ludmi vnima ako koniec nie ohrozenie, no nemusi to tak byt)
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

samploom napísal:Ak ozaj milujes tak zistis ze to ciastocne dokazes, ze su aj dolezitejsie veci ako blby sex. Avsak nehovorim tym, ze sa stavat k tomu ignorantsky, tym sa samozrejme zhodis, a to vztah neudrzi. Odpustit je scasti umenie, a ak to dokazes, tak predsa nieco stale citis... Len treba vytriast karty preco sa to stalo, a ako to citi vo vztahu (ak nieco citi) other side. Lebo je mozne, ze to ozaj trpko clovek lutuje - svoje ciny ktore vztah ohrozili (psychologicky sa to ludmi vnima ako koniec nie ohrozenie, no nemusi to tak byt)
Kámo, ak sa to stane raz, nikdy nevieš kedy to holka spraví znova...
Je to ako so psom, je tvojím priateľom a zrazu jedného dňa na teba skočí a roztrhá ťa... :?
XweptR
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XweptR »

Najvacsim vitazstvom v živote ludskom je odpustit tomu, kdo Ti ubližil; priatelom zostat tomu,kdo priatelstvo zradil; vernost zachovat tomu,kdo ju porušil. Na toto pamatajte
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

XweptR napísal:Najvacsim vitazstvom v živote ludskom je odpustit tomu, kdo Ti ubližil; priatelom zostat tomu,kdo priatelstvo zradil; vernost zachovat tomu,kdo ju porušil. Na toto pamatajte
Pekna pointa, ale okolnosti nie vzdy dovolia, aby sa clovek tak v konecnom dosledku zachoval.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Kdeze...najvacsim vitazstvom v zivote je najst dakoho, kto Ti umyselne neublizi a nebudes mu musiet odpustat, priatela, ktory priatelstvo nezradi a davat vernost tomu, kto si to ceni a zasluzi.

Xweptr...myslienka je to pekna, ale kolko je na svete teoreticky krasnych myslienok, no teoreticky len velmi tazko splnitelnych? Priatel, ktory Ta zradi nie je priatelom, clovek ktory Tvoju doveru zradi si ju nezasluzi...ja sa riadim v zivote tymto a usetril som si tym urcite niekolko sklamani.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

uplink napísal:dovera je ako most, budujes ho cely zivot a zrucas ho v priebehu par sekund. Uz ho nikdy nepostavis taky, aky bol pred tym [uplink]
mi-chau napísal:Ked uz raz naburas auto, uz nikdy nebude ako nove.
este par metafor a mozeme spravit zbierku
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Vigor napísal:Kdeze...najvacsim vitazstvom v zivote je najst dakoho, kto Ti umyselne neublizi a nebudes mu musiet odpustat, priatela, ktory priatelstvo nezradi a davat vernost tomu, kto si to ceni a zasluzi.

Xweptr...myslienka je to pekna, ale kolko je na svete teoreticky krasnych myslienok, no teoreticky len velmi tazko splnitelnych? Priatel, ktory Ta zradi nie je priatelom, clovek ktory Tvoju doveru zradi si ju nezasluzi...ja sa riadim v zivote tymto a usetril som si tym urcite niekolko sklamani.
Nik v zivote ti nedokaze ublizit tak, ako najvacsi priatel a najvacsia laska. Ano, suhlasim ze tie ruzove vety su len teorie. Realita ide do ostreho.
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

samploom napísal:Nik v zivote ti nedokaze ublizit tak, ako najvacsi priatel a najvacsia laska. Ano, suhlasim ze tie ruzove vety su len teorie. Realita ide do ostreho.
Niekedy by som povedal, že ešte viac bolí ak ti ublíži ten najväčší priateľ.....
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skypej »

vy ste to zle pochopili .. ja som nemyslel ako ziskat si doveru u byvalej priatelky .. ale ziskat si doveru u kamaratky ..
no ale tak co uz s vami :) .. ked inak nedate :P
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

A Ty poznas viacero druhov dovery? Ked niekoho doveru zradis, je jedno ci je to priatelka alebo kamaratka, vsekto co Ti tu ludia pisali plati.
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:A Ty poznas viacero druhov dovery? Ked niekoho doveru zradis, je jedno ci je to priatelka alebo kamaratka, vsekto co Ti tu ludia pisali plati.
no tak to s tebou nesuhlasim .. ine je stratit doveru tym, ze mas holku a budes jej neverny a ine je stratit doveru tym, ze ste sa trocha nezhodli v nazoroch ..
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

skypej napísal:no tak to s tebou nesuhlasim .. ine je stratit doveru tym, ze mas holku a budes jej neverny a ine je stratit doveru tym, ze ste sa trocha nezhodli v nazoroch ..
Dovera sa straca na zaklade skutkov, nie na zaklade nazorov. Ak stratim doveru tym, ze nebudem suhlasit s niecim co dotycny(a) povie, tak dovi-dopo, o nic som neprisiel.
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Dovera sa straca na zaklade skutkov, nie na zaklade nazorov. Ak stratim doveru tym, ze nebudem suhlasit s niecim co dotycny(a) povie, tak dovi-dopo, o nic som neprisiel.
mas pravdu .. ale kazdy clovek ma inu povahu, inak vnima okolnosti a pod. cize pre niekoho je aj vymena nazorov dost nato aby si u neho stratil doveru
own_destiny
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa own_destiny »

mi-chau napísal:Ked uz raz naburas auto, uz nikdy nebude ako nove.
a o servise si este nepocul ?? samozrejme zalezi od velkosti skody ale aj tak ta to bude stat vela namahy dat ho dokopy, mozno aj penazi ;) hehe ake dvojzmysli
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Palito&LilDevil »

ja to poviem takto.. spoznam nejakeho cloveka ak si rozumieme a travim s nim cas tak zo zaciatku verim viac menej bez hlavo(viem je to naivne ale som taka, nedokazem neverit ludom, ale zatial mam dobru intuiciu) a po case ako sa to vyvija.. ci uz je to kamaratstvo abo vztah.. aj ked vo vztahu som ovela opatrnejsia... a podla toho co ten clovek spravi.. jednej kamaratke som odpustala 6 rokov a potom prisla posledna kvapka a prestala som s nou komunikovat... po 4 rokoch ju so slusnosti aspon pozdravim ale nemozem jej to odpustit.. pretoze niektore veci si beriem osobne, take veci ma kazdy a kazdy ine.. je to nieco co proste nedokazete len tak prekonat.. aj ked dobrym kamaratom alebo priatelovi to dokazem tolerovat ze ak sa to nebude opakovat tak to vypustim z hlavy... ale to nie su take banalne veci.. ak by si niekto myslel...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Hmmm jednoznacne jedna z najpodstatnejsich veci vo vztahu :)
Napísať odpoveď