Problem s HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
STEFI1111
Novice
Novice

Problem s HDD

Príspevok od používateľa STEFI1111 »

Po sformatovaní windowsom mi nechce najst HDD (deskstar 2005, HDT 722516 DLAT80 ATA/10 ( :cry: kamarat mi poradil ze mi vymazalo ovladace k disku, ktore boli na nom nainstalovane a preto mi ho nechce najst. :cry: poradte mi niekto prosimmm :cry: vopred dik :cry:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co to znamena, ze ti ho nechce najst??? Pri bootovani ti pise, ze na disku nie je ziadny system a ze mas vlozit systemovy disk & stlacit lubovolnu klavesu???
STEFI1111
Novice
Novice

hojko napísal:Co to znamena, ze ti ho nechce najst??? Pri bootovani ti pise, ze na disku nie je ziadny system a ze mas vlozit systemovy disk & stlacit lubovolnu klavesu???
sformatoval som disk a mi ho uz potom nehce najst a newiem de bude chyba... proste po formatowani mi ho uz nenajde ako by tam ani nebol..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade si precitaj pravidla, co sa tyka pisania. Takze pis ako clovek a nepouzivaj W, X a podobne... Stale si mi nepovedal, ze kde ti ten disk nenajde, hmm???
STEFI1111
Novice
Novice

hojko napísal:V prvom rade si precitaj pravidla, co sa tyka pisania. Takze pis ako clovek a nepouzivaj W, X a podobne... Stale si mi nepovedal, ze kde ti ten disk nenajde, hmm???
sformatoval som pc a uz sa sprava HDD ako by tam nebol...... je normalne zapojeny a nic sa nedeje.... :cry: ... nenajde mi ho pri instalacii windowsu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aky Windows skusas instalovat??? Skus pouzit program Fdisk a uvidis... Podla popisu by to mal byt ATA disk, takze tam problem nevidim. No je mozne, ze je to SATA a tak ti ho nenajde.
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Problem bude najskor v ovladacoch pre SATA radic. Windows asi nema potrebne ovladace na to, aby vedel komunikovat s diskom ked je radic v rezime SATA.

V BIOSe skus najst nastavenia SATA radica. Skus ho prepnut do IDE modu(ak tam mas AHCI).

Pripadne si pozri typ dosky, k nej si stiahni SATA driver. Ten si daj na disketu a tu vloz pri starte instalacky. Stlac F6 a malo by to ten driver nacitat.
cool_point
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cool_point »

Ak inštaluješ Windows XP so SP2 /service pack/ tak, tam sú už ovládače aj na SATA disky. No a stále tu nevidím či ti ten disk nájde bios...? Pri bootovaní ho vidno?
Napísať odpoveď