Nizky tlak
-
SlivkaDesign
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Nizky tlak
Ahojte mam strasne nizky tlak? co mam robit aby som ho zvysil? dakujem
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
SlivkaDesign
Light Star
-
P3Bo
Guru wannabe
Nieco pre teba a na zvysenie
Kód: Vybrať všetko
Osoby s nízkymi hodnotami krvného tlaku by sa mali lieči výlučne vtedy, keď existujú ťažkosti. Čistá „korektúra“ číselných hodnôt bez existencie ťažkostí je absolútne zbytočná. Na liečbu hypotónie sú v princípe k dispozícii tak všeobecné opatrenia ako i lieky. Prednosť by sa v každom prípade mala dať všeobecným opatreniam. Len ak tieto nevedú k požadovanému cieľu, môže sa zvážiť podávanie liekov.Všeobecné opatrenia
Všeobecné opatrenia majú za cieľ stabilizovať regulačnú schopnosť krvných ciev a zabraňovať hromadeniu väčšieho množstva krvi v dolnej polovici tela. Neslúžia teda len na liečbu existujúcich nízkych hodnôt krvného tlaku, ale aj na prevenciu náhleho poklesu krvného tlaku. K všeobecným opatreniam patria:
* striedavé sprchovanie, pričom by sa vždy malo končiť studenou sprchou
* masáž kefou (smerom k srdcu!)
* pravidelná, podľa možnosti denná, športová aktivita, napr. bicyklovanie, prechádzky, turistika, tanec, gymnastika, plávanie
* nosenie elastických pančúch, resp. obväzovanie nôh elastickými ovínadlami pri prejavujúcom sa tvorení kŕčových žíl
* vyvarovanie sa prílišnej únavy a preťaženia
* vyvážená skôr slaná strava na rozdiel od neslanej stravy odporúčanej osobám s vysokým tlakom
* denný prísun tekutín minimálne 2,5 až 3 l, napr. minerálne vody bohaté na sodík, bylinkové a ovocné čaje ako i ovocné a zeleninové šťavy
Vždy treba brať do úvahy, že káva a aj čierny a zelený čaj tekutiny telu odoberajú, a z toho dôvodu ich nemožno zahŕňať do denného množstve požitých tekutín. Na druhej strane však tak káva ako i čierny a zelený čaj podporujú zvýšenie krvného tlaku a prekrvenie, čo by mali osoby s hypotóniou využiť. Poklesu krvného tlaku, ktorý sa vyskytuje hlavne v noci a ktorý často vedie k nespavosti, možno zabrániť večerným požitím čaju alebo kávy.
-
SlivkaDesign
Light Star
ano aj ja mam dlhobodo nizky tlak ale ked s tym clovek nema vazne problemy tak je to bez problemovmoni19 napísal:ja mam tiez nizky tlak-vacsinou 90/60,ale nerobim s tym nickeby to bol problem,tak ma na to moja doktorka asi upozorni...proste niektori ho maju vysoky,iny zas nizky...vobec si s tym nerobim starosti
-
Cold-Heart
Novice
-
zuzkazuzka
VIP