vytvorenie inštalátora Windows

Informácie o software, ankety...
sanyika
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

vytvorenie inštalátora Windows

Príspevok od používateľa sanyika »

Som volakedy volakde videl nieco takeho, ze bol program na vytvorenie instalacky windowsu, nahdzali sa tam softy ktore sa mali nainstalovat spolu s windowsom, pri instalacii windowsu sa ukazalo okno s checkboxami a tam si mohol clovek vybrat ktore aplikacie sa maju nainstalovat. len newim jak sa ten program volal...niekto to hadam bude wediet....ci nie :?: :!: :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

n-lite ?
sanyika
Medium Star
Medium Star

nj..thx....je to wono...ale keby dakdo este daco mal :)
w4rezz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa w4rezz »

Šu-Do napísal:n-lite ?
nLite je dobry program, dělam si prave isntalacku windows, mam tam vsekto urobene, ale hledam zpusob jak upravim samotný instalator (napr to modre pozadi na černe atd..), a jak tam pridam svoje programy jako firefox atd...

a taky by mě zajímalo jak upravim bootovaci obrázek, a ikony (jako tento počítač, složky..)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To vážne takýto programík je? A stačí ho iba pustiť pri inštalovaní Windowsu, aby tam nahodil všetky programy, ktoré chcem?? :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Pilifo napísal:To vážne takýto programík je? A stačí ho iba pustiť pri inštalovaní Windowsu, aby tam nahodil všetky programy, ktoré chcem?? :)
nie... to si spravis CDcko alebo DVDcko kde si nahodis vsetko co chces... a ako ked normalne instalujes windows tak ho budes mat upraveny podla seba pri instalacii.. to co chces ti nainstaluje tak ako si si to dal v nlite
sanyika
Medium Star
Medium Star

to Pillifo: nainstalujes vo wine ten soft...spustis...musis mat skopirovane instalacne cd na disk pretoze ak to nemozes citat z cd/dvd pretoze to tam chce ten soft vypalit...a uz sa riadis len podla moznosti softu...nahadzes programy ktore tam chces mat...vyhodis sucasti windowsu, pridas zaplaty, drivery atd atd.... :D
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pilifo napísal:To vážne takýto programík je? A stačí ho iba pustiť pri inštalovaní Windowsu, aby tam nahodil všetky programy, ktoré chcem?? :)
Na programy ti nestaci len Nlite, potrebujes si stiahnut aj Nlite addon maker. Postahujes si instalacky danych programov a pomocou addon maker vytvoris cab archivy a tie sa potom importnu v nlite. Potom sa ti budu instalovat aj softy pri instalacii samotneho systemu. Je to pohodlne, ja sam to mam spravene, Avast, Keiro, Opera, CCleaner a este nejake tam mam, kedze aj tak to vzdy nahadzujem. Ale to bolo uz davnejsie, co som to robil :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pato83: Rozmyslal som nad niecim takym, lenze problem je, ze mam rad aktualne veci a teda som nuteny updatovat, ci ide napriklad o Total Commander, WinRAR, WinAmp, Firefox, uTorrent, Miranda... a hoci by som to mozno napchal do instalacky, tak o tri mesiace to nie je uz aktualne. Preto radsej preferujem vytvorenie samotnej instalacky, ktoru si vyladim ako potrebujem, spravim Windows Update, nasledne za pouzitia programu TuneUP Utilities to doladim... a az potom pride na rad instalacia programov, ktore pouzivam. Samozrejme vzdy vsadzam na nove verzie, rovnako ako najnovsie ovladace..., v niektorych pripadoch sa nebranim ani beta verziam.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

hojko napísal:pato83: Rozmyslal som nad niecim takym, lenze problem je, ze mam rad aktualne veci a teda som nuteny updatovat, ci ide napriklad o Total Commander, WinRAR, WinAmp, Firefox, uTorrent, Miranda... a hoci by som to mozno napchal do instalacky, tak o tri mesiace to nie je uz aktualne. Preto radsej preferujem vytvorenie samotnej instalacky, ktoru si vyladim ako potrebujem, spravim Windows Update, nasledne za pouzitia programu TuneUP Utilities to doladim... a az potom pride na rad instalacia programov, ktore pouzivam. Samozrejme vzdy vsadzam na nove verzie, rovnako ako najnovsie ovladace..., v niektorych pripadoch sa nebranim ani beta verziam.
Tak ale ty si potom tzv. betatester. :D Podla mojho nazoru. Ak ma clovek starsiu zostavu, uvediem moju terajsiu este na sockete A zalozenu plus je tam 6600GT. Co sa tyka grafiky, tak mne sa najviac aj podla testov osvedcili bud 68.xx alebo 71.xx, presne neviem teraz. S novsimi isiel vykon dole. Pre ostatne komponenty uz ovladace nikto robit nebude, je to uz vyladene. Takze ovladace integrovat sa oplati. Co sa tyka programov, tak tam mam Avast. Ten sa mi nahodi so systemom a ked zisti, ze som pripojeny, tak hned vybehne hlaska, ze je k dispozicii nova verzia programu a taktiez virusova databaza, S ccleanerom je to rovnake ak sa nemylim. Keiro, hmm, to ti teraz nepoviem a adobe reader mi staci aj 6. verzia, hlavne, ze mi to otvori PDF :D A este tam mam Klite kodeky, tam nevidim taktiez ziadny problem. A nera pouzivam stale 6.6.xx, kedze 7 verzia sa chovala ako daky virus. K tomu, nebezi mi na viste a ani bluray neplanujem napalovat, ci s nimi pracovat v dohladnej buducnosti a ine vyhodi tam nevidim v novsich verziach. Ak je to ale daka novsia zostava, kde sa ovladace len odladuju, tak tam by som ovladace priamo v instalacii neriesil. Avsak programy, aspon tych par, co som vymenoval, ano. Samozrejme, je to vec nazoru, pokial mi dany soft splna podmienky, na co ho chcem pouzivat, tak nie je co riesit, hlavne ked nic prevratneho v dalsich verziach neriesi.
Edit: Co sa tyka tebou spomenutych programov, tak Firefox si zisti a upozorni ta na novsiu verziu, taktiez miranda, ak sa nemylim, utorrent neviem, winamp nemusim :D , total commander zial sa neaktualizuje, teda mozno pri legal verzii ano. Skratka su programy, ktoré ta trapit nemusia a tie si tam dat mozes, aspon podla mna.
w4rezz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa w4rezz »

pato83 napísal:Na programy ti nestaci len Nlite, potrebujes si stiahnut aj Nlite addon maker. Postahujes si instalacky danych programov a pomocou addon maker vytvoris cab archivy a tie sa potom importnu v nlite. Potom sa ti budu instalovat aj softy pri instalacii samotneho systemu. Je to pohodlne, ja sam to mam spravene, Avast, Keiro, Opera, CCleaner a este nejake tam mam, kedze aj tak to vzdy nahadzujem. Ale to bolo uz davnejsie, co som to robil :)
diky moc za ten Nlite addon maker 8) , ono sice tam budu mit za 3mesice stary firefox ale ked ho spustim poprve tak uz mi nabýdne aktualizaci je to pohodlnější nez hleda tna nete nebo mit dalsí cdčko..

ale třeba takove nero mi stači nero 7, stejne pochybuju ze v nových verích něco bude, mě stačí vypalování a to umi :wink:
Napísať odpoveď