Ramka- rozdielna mhz

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Adozv
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ramka- rozdielna mhz

Príspevok od používateľa Adozv »

Cawte

prvý krát si kupujem ramku tak potrebujem pomôcť- je to trocha lamerské heh

no mám v kompe 512 mb ram , 533 mhz, kingston
chcem si kupiť 1gb ram, 667 mhz, kingston

stane sa niečo ak si kúpim rozdielne frekvencie ramky? myslím tým 667 a 533. a ešte či ked ju tam vsuniem či treba niečo niekde nastaviť.

vopred dík.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Ramka- rozdielna mhz

Príspevok od používateľa uplink »

Adozv napísal:Cawte

prvý krát si kupujem ramku tak potrebujem pomôcť- je to trocha lamerské heh

no mám v kompe 512 mb ram , 533 mhz, kingston
chcem si kupiť 1gb ram, 667 mhz, kingston

stane sa niečo ak si kúpim rozdielne frekvencie ramky? myslím tým 667 a 533. a ešte či ked ju tam vsuniem či treba niečo niekde nastaviť.

vopred dík.
automaticky sa Ti podtaktuje rychlejsia na rychlost pomalsej, alebo mozes manualne v biose pretaktovat tu pomalsiu. Osobne neodporucam dve ramky s rozdielnym casovanim a rozdielneho modelu, niekedy to moze robit sarapatu s dual channelom. Preto sa predavaju parove moduly, samozrejme ze je to len vynimocne. Na 95% Ti vsetko bude slapat uplne v pohode, akurat ako som uz napisal, rychlostou tej pomalsej.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Rýchlejšia sa prispôsobí pomalšej.. a inak by sa nemali vyskytnúť žiadne problémy...... ale 100% funkčnosť Ti nikto nezaručí.

Akurát si dávaj pozor, aby boli rovnaké, čo sa týka rozhrania.. tj. DDR alebo DDR2 alebo DDR3, pretože tieto 3 typy nie sú navzájom kompatibilné.

//druhý.. ale tu rozhodovali sekundy.. :D
Adozv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Adozv »

dík a ešte jedna vec. kamoš hovoril že tá frekvencia je vlastne len na taktovanie procáku tak ak má pravdu tak mi to ani netreba - myslím tú 667 mhz. ak nie tak ešte na čo to je?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Adozv napísal:dík a ešte jedna vec. kamoš hovoril že tá frekvencia je vlastne len na taktovanie procáku tak ak má pravdu tak mi to ani netreba - myslím tú 667 mhz. ak nie tak ešte na čo to je?
no predsa je rychlejsia
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Adozv napísal:dík a ešte jedna vec. kamoš hovoril že tá frekvencia je vlastne len na taktovanie procáku tak ak má pravdu tak mi to ani netreba - myslím tú 667 mhz. ak nie tak ešte na čo to je?
Vsetko urcuje zakladny generator taktu, od ktoreho frekvencie sa odvija jednak frekvencia procesoru tak frekvencia zbernice. Cim vyssia frekvencia zbernica, tym rychlejsie mozu po nej prudit data. Zbytok si snad selskym rozumom domyslis sam.
Napísať odpoveď