Cawte
prvý krát si kupujem ramku tak potrebujem pomôcť- je to trocha lamerské heh
no mám v kompe 512 mb ram , 533 mhz, kingston
chcem si kupiť 1gb ram, 667 mhz, kingston
stane sa niečo ak si kúpim rozdielne frekvencie ramky? myslím tým 667 a 533. a ešte či ked ju tam vsuniem či treba niečo niekde nastaviť.
vopred dík.
Ramka- rozdielna mhz
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ramka- rozdielna mhz
automaticky sa Ti podtaktuje rychlejsia na rychlost pomalsej, alebo mozes manualne v biose pretaktovat tu pomalsiu. Osobne neodporucam dve ramky s rozdielnym casovanim a rozdielneho modelu, niekedy to moze robit sarapatu s dual channelom. Preto sa predavaju parove moduly, samozrejme ze je to len vynimocne. Na 95% Ti vsetko bude slapat uplne v pohode, akurat ako som uz napisal, rychlostou tej pomalsej.Adozv napísal:Cawte
prvý krát si kupujem ramku tak potrebujem pomôcť- je to trocha lamerské heh
no mám v kompe 512 mb ram , 533 mhz, kingston
chcem si kupiť 1gb ram, 667 mhz, kingston
stane sa niečo ak si kúpim rozdielne frekvencie ramky? myslím tým 667 a 533. a ešte či ked ju tam vsuniem či treba niečo niekde nastaviť.
vopred dík.
Rýchlejšia sa prispôsobí pomalšej.. a inak by sa nemali vyskytnúť žiadne problémy...... ale 100% funkčnosť Ti nikto nezaručí.
Akurát si dávaj pozor, aby boli rovnaké, čo sa týka rozhrania.. tj. DDR alebo DDR2 alebo DDR3, pretože tieto 3 typy nie sú navzájom kompatibilné.
//druhý.. ale tu rozhodovali sekundy..
Akurát si dávaj pozor, aby boli rovnaké, čo sa týka rozhrania.. tj. DDR alebo DDR2 alebo DDR3, pretože tieto 3 typy nie sú navzájom kompatibilné.
//druhý.. ale tu rozhodovali sekundy..
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vsetko urcuje zakladny generator taktu, od ktoreho frekvencie sa odvija jednak frekvencia procesoru tak frekvencia zbernice. Cim vyssia frekvencia zbernica, tym rychlejsie mozu po nej prudit data. Zbytok si snad selskym rozumom domyslis sam.Adozv napísal:dík a ešte jedna vec. kamoš hovoril že tá frekvencia je vlastne len na taktovanie procáku tak ak má pravdu tak mi to ani netreba - myslím tú 667 mhz. ak nie tak ešte na čo to je?