hostuju.cz a MySQL diakritika

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Máš nastavené, aby sa po pripojení na MySQL databáze povedalo, že budeš používať dáta v tom kódovaní?
4JOKE
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 4JOKE »

myslis toto?

Kód: Vybrať všetko

mysql_query("SET CHARACTER SET 'cp1250_bin'", $databaza);
..lebo tento prikaz tam mam tiez...
4JOKE
Light Star
Light Star

nikto teda neviete v com moze byt chyba? :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Už môže byť chyba iba to, že sa posiela iné štandardné kódovanie (alebo možno aj niečo iné, ale nič mi nenapadá).
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

chrono napísal:Už môže byť chyba iba to, že sa posiela iné štandardné kódovanie (alebo možno aj niečo iné, ale nič mi nenapadá).
tiez mi to napadlo. Apache mozno defaultne posiela nejake kodovanie. bolo by treba rozanalyzovat hlavicky. skus si stiahnut nastroj firebug pre firefox.
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

A prečo nechceš ostať pri kódovaní utf8 ??? Ja som mal podobný problém a nakoniec som to vyriešil takto
nastavil som na všetých stránkach charset na utf8;
a po pripojení na db sputím tieto 2 query

mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link);
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $link);

inač skús ešte v prehliadači pozrieť v ktorom kódovaní ti zobrazí stránku poprípade si to nastav
View/Character Encodin/*Podla potreby utf8 alebo windows-1250*
možno to dačo zmení
4JOKE
Light Star
Light Star

diki moc. Skusim sa s tym pohrat podla toho co ste mi poradili a dam potom vediet.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

skontroluj v pspade ci ma dokument tiez win 1250...ak nemas pspad tak ho posli a ja ti to checknem
4JOKE
Light Star
Light Star

xivo napísal:A prečo nechceš ostať pri kódovaní utf8 ??? Ja som mal podobný problém a nakoniec som to vyriešil takto
nastavil som na všetých stránkach charset na utf8;
a po pripojení na db sputím tieto 2 query

mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link);
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $link);

inač skús ešte v prehliadači pozrieť v ktorom kódovaní ti zobrazí stránku poprípade si to nastav
View/Character Encodin/*Podla potreby utf8 alebo windows-1250*
možno to dačo zmení
...no takze zmenil som hlavicku na:

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >
...vysledok: ziadna diakritika na celej stranky (bez ohladu nato, ci nacitavam data z MySQL alebo nie)

...pouzil som aj :

mysql_query("SET NAMES 'utf8_slovak_ci'", $pripojenie);
 mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $pripojenie);
...vysledok: ziadna diakritika, ked pozrem data, ktore nacitavam z MySQL (aj ked toto moze byt aj kvoli tomu, ze vsetko na stranke je bez diakritiky, kedze som zmenil hlavicku na UTF-8)

...v phpmyadmin som nastavil vsetko co sa dalo na utf8_slovak_ci.
warezman napísal:skontroluj v pspade ci ma dokument tiez win 1250...ak nemas pspad tak ho posli a ja ti to checknem
...stiahol som najnovsi PsPad, otvoril som index.php a v pravom dolnom rohu mi to ukazuje kodovanie windows1250....to si myslel?
mastermind napísal:tiez mi to napadlo. Apache mozno defaultne posiela nejake kodovanie. bolo by treba rozanalyzovat hlavicky. skus si stiahnut nastroj firebug pre firefox.
...s firebugom som este nerobil, aj ked ho mam vo firefoxe... uvidim ci nieco z toho zistim...
4JOKE
Light Star
Light Star

...práve som opravil chybu s tou html hlavičkou:

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >
...ten text, ktorý mám staticky vypísaný cez html mi už v utf-8 vypisuje dobre aj keď všetko čo načítavam z MySQL je stále bez diakritiky.
...pomohla mi rada od Warezmana. Cez PSpad som musel otvoriť, každý html/php súbor a nastaviť mu kódovanie uft-8, pričom pôvodne bolo windows1250... o tom som ja nikdy nemal ani ponatia, pretože môj html editor je dosť starý a nemá takúto funckiu...

...ak som nastavil súboru index.php cez PSpad kódovanie na uft-8, tak mi nezbehla stránka, pretože už bola poslaná hlavička...
...no otvoril som to v mojom starom editore a PSpad pridal na začiatok súbora , teda ešte pred php kód...
...zrejme tieto znaky udávajú utf-8 kódovanie, keďže niesu na stránke vidieť...
...takže som zmazal tie znaky, no diakritika sa v prehliadaci zachovala, ale keď som index.php otvoril v mojom starom editore, tak diakriticke znamky, boli divne pozapisovane ako Zábava .
...aby som to este upresnil, prečo to malo problém, že hlavička bola poslaná:
- v index.php mam session_start a takisto pre nejake pripady sa vyuziva aj ob_start

//edit: :!: Problém vyriešený! Len musím asi znova nahádzať údaje s diakritikou do MySQL. Lebo síce mi ich vypisuje bez diakritiky, ale keď pridám nový údaj tak ten je už zobrazený správne...
Veľké ďakujem patrí Warezmanovi, pretože v živote by ma nenapadlo, že ten môj html editor bude zlý. Ale thnx aj ostatným. :)
tigricek
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tigricek »

warezman napísal:skontroluj v pspade ci ma dokument tiez win 1250...ak nemas pspad tak ho posli a ja ti to checknem
dakujem zatip ze PSPad :)
neviem ci mas skusenosti s phpDesigner verzia 2008, da sa to tam niekde tiez nastavovat? lebo v tom sa tiez celkom dobre pracuje a ak viesmozes dat vediet :) zatialsom to nenasiel :(
Napísať odpoveď