hostuju.cz a MySQL diakritika
myslis toto?
..lebo tento prikaz tam mam tiez...
Kód: Vybrať všetko
mysql_query("SET CHARACTER SET 'cp1250_bin'", $databaza);-
mastermind
VIP
-
xivo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
A prečo nechceš ostať pri kódovaní utf8 ??? Ja som mal podobný problém a nakoniec som to vyriešil takto
nastavil som na všetých stránkach charset na utf8;
a po pripojení na db sputím tieto 2 query
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link);
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $link);
inač skús ešte v prehliadači pozrieť v ktorom kódovaní ti zobrazí stránku poprípade si to nastav
View/Character Encodin/*Podla potreby utf8 alebo windows-1250*
možno to dačo zmení
inač skús ešte v prehliadači pozrieť v ktorom kódovaní ti zobrazí stránku poprípade si to nastav
možno to dačo zmení
...no takze zmenil som hlavicku na:xivo napísal:A prečo nechceš ostať pri kódovaní utf8 ??? Ja som mal podobný problém a nakoniec som to vyriešil takto
možno to dačo zmení
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >...pouzil som aj :
mysql_query("SET NAMES 'utf8_slovak_ci'", $pripojenie);
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $pripojenie);...v phpmyadmin som nastavil vsetko co sa dalo na utf8_slovak_ci.
...stiahol som najnovsi PsPad, otvoril som index.php a v pravom dolnom rohu mi to ukazuje kodovanie windows1250....to si myslel?warezman napísal:skontroluj v pspade ci ma dokument tiez win 1250...ak nemas pspad tak ho posli a ja ti to checknem
...s firebugom som este nerobil, aj ked ho mam vo firefoxe... uvidim ci nieco z toho zistim...mastermind napísal:tiez mi to napadlo. Apache mozno defaultne posiela nejake kodovanie. bolo by treba rozanalyzovat hlavicky. skus si stiahnut nastroj firebug pre firefox.
...práve som opravil chybu s tou html hlavičkou:
...ten text, ktorý mám staticky vypísaný cez html mi už v utf-8 vypisuje dobre aj keď všetko čo načítavam z MySQL je stále bez diakritiky.
...pomohla mi rada od Warezmana. Cez PSpad som musel otvoriť, každý html/php súbor a nastaviť mu kódovanie uft-8, pričom pôvodne bolo windows1250... o tom som ja nikdy nemal ani ponatia, pretože môj html editor je dosť starý a nemá takúto funckiu...
...ak som nastavil súboru index.php cez PSpad kódovanie na uft-8, tak mi nezbehla stránka, pretože už bola poslaná hlavička...
...no otvoril som to v mojom starom editore a PSpad pridal na začiatok súbora , teda ešte pred php kód...
...zrejme tieto znaky udávajú utf-8 kódovanie, keďže niesu na stránke vidieť...
...takže som zmazal tie znaky, no diakritika sa v prehliadaci zachovala, ale keď som index.php otvoril v mojom starom editore, tak diakriticke znamky, boli divne pozapisovane ako Zábava .
...aby som to este upresnil, prečo to malo problém, že hlavička bola poslaná:
- v index.php mam session_start a takisto pre nejake pripady sa vyuziva aj ob_start
//edit:
Problém vyriešený! Len musím asi znova nahádzať údaje s diakritikou do MySQL. Lebo síce mi ich vypisuje bez diakritiky, ale keď pridám nový údaj tak ten je už zobrazený správne...
Veľké ďakujem patrí Warezmanovi, pretože v živote by ma nenapadlo, že ten môj html editor bude zlý. Ale thnx aj ostatným.
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >...pomohla mi rada od Warezmana. Cez PSpad som musel otvoriť, každý html/php súbor a nastaviť mu kódovanie uft-8, pričom pôvodne bolo windows1250... o tom som ja nikdy nemal ani ponatia, pretože môj html editor je dosť starý a nemá takúto funckiu...
...ak som nastavil súboru index.php cez PSpad kódovanie na uft-8, tak mi nezbehla stránka, pretože už bola poslaná hlavička...
...no otvoril som to v mojom starom editore a PSpad pridal na začiatok súbora , teda ešte pred php kód...
...zrejme tieto znaky udávajú utf-8 kódovanie, keďže niesu na stránke vidieť...
...takže som zmazal tie znaky, no diakritika sa v prehliadaci zachovala, ale keď som index.php otvoril v mojom starom editore, tak diakriticke znamky, boli divne pozapisovane ako Zábava .
...aby som to este upresnil, prečo to malo problém, že hlavička bola poslaná:
- v index.php mam session_start a takisto pre nejake pripady sa vyuziva aj ob_start
//edit:
Veľké ďakujem patrí Warezmanovi, pretože v živote by ma nenapadlo, že ten môj html editor bude zlý. Ale thnx aj ostatným.
dakujem zatip ze PSPadwarezman napísal:skontroluj v pspade ci ma dokument tiez win 1250...ak nemas pspad tak ho posli a ja ti to checknem
neviem ci mas skusenosti s phpDesigner verzia 2008, da sa to tam niekde tiez nastavovat? lebo v tom sa tiez celkom dobre pracuje a ak viesmozes dat vediet