Lisabonska zmluva

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

P3Bo napísal:Neboj vas vacsina neni a postupne sa pretvoria aj osnovy v skole a pojem nacionalizmus nadobudne sirsie vnimanie . Cim si ty viac ako niekto druhy ?
Osnovi v skole uz su pretvorene a nacionalizmus je v sucasnej dobe takmer nepripustny.

Nezalezi na tom ci je nas menej alebo viac, globalizacia aku predstavil enter00 je nemozne vytvorit, vzdy sa najdu neprisposobivy ludia.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

je hrozne pomysliet ze by 6+ mld. ludom vladla iba hrstka "zvolenych" ludi ... dufam ze k tomu nikdy nedojde ... dejiny sa opakuju ... vzdy sa najde niekto kto chce vladnut celemu svetu ... len teraz sa to nerobi iba vojnami ale inteligentnejsie a rafinovanejsie roznymi trikmi ...
Hipollita
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Hipollita »

impact napísal:Ak ste videli dokument Zeitgeist, tak mi to dost pripomina to, co tam spominali.
Presne to napadlo aj mne, ked som si prvykrat precitala ze sa podpisala Lisabonska zmluva....
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

enter00 napísal:nemozes zastavit nevyhnutelne. ludia su jedna rasa, jeden zivocisny druh a casom budu jednotni, z toho dovodu zaniknu staty, rozdielne meny atd atd.
no tak toto je podla mna hlupost pozri sa do historie kolki to uz skusali... Rim, Alexander Velky, obrovska Osmanska risa, Britské imperium, Sovietsky zvaz atd atd... nikdy to nefungovalo a nikdy to fungovat nebude pretoze je to"proti prirode"!! je pravda ze sme jeden zivocisny druh ale je kravina ze sme vsetci rovnaki... predpokladam ze budem automaticky oznaceny za nacionalistu, rasistu a boh vie co este ale na to som si uz zvykol... ved prave to ze sme rozdielni z nas robi to co sme. alebo chces byt len bezvyznamnou castou jedneho zivocisneho druhu bez vlastnej identity a nazoru? bez toho aby si vedel kto si a odkial pochadzas? kto boli tvoji predkovia aka bola kultura ktoru zili a v ktoru verili? globalizacia je fajn v tom ze sa zrusia hranice a take kraviny ale absolutne nechapem ludi ako p3bo, ktori tvrdia ze ma len pozitiva... nic nema "len" pozitiva to by si uz mohol vediet...
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

tomo.za napísal:...ved prave to ze sme rozdielni z nas robi to co sme...
Presne moj nazor. Vela ludi to vsak nechape.
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

impact napísal:Presne moj nazor. Vela ludi to vsak nechape.
no a potom to na tomto svete aj tak vyzera...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

V jednote je sila vam nic nehovori ?

Kali: sam dobre vies ako dopadli ti co sa pokusali postavit systemu a je jedno ci bojovali proti Demokracii , Nacionalizmu , Fasizmu , Komunizmu , Feudalizmu ....

Svet ma realnu sancu dokazat to co nikdy nevedel nebude to zajtra ani o desiatky rokov ale daleko v buducnosti ktorej sa nikdy nedozijeme. Preco to aspon raz nedokazat ? Ano velke rise sa rozpadali ale zase sa stali celkami vacsich risi . Historia sa opakuje to je pravda . Musite byt vsak slepy aby ste nevideli rozmach vtedy ked su krajiny spojene a upadok vtedy ked su roztrusene na tisice risi. Keby globalizacia nemala efektivny vplyv tak by pre nu nikto nebol a zili by sme samotarsky !

Kto mi tu basni o tom ze nebude rozhodovat nad vlastnym zivotom ze bude profitovat len uzka skupina ludi , a kto si myslite ze teraz profituje ? Kto profitoval pred stovkami rokov ? vzdy len najvrchnejsi ukazte mi odbobie absolutnej rovnosti kde nikto nebohatol na nikom . Povedat nieco take je uplne smiesne. Pre mna je profit uz len to ze nemusim cakat 3 hodiny na prechod hranicami . To ze mozem hladat pracu aj v inej krajine ako v mojej . To ze mozem prijat sponzorske davky od europskej unie a nie hladat alternativne sposoby vypytavania pozicok od bank. Este raz sa spytam lebo ani na predchadzaju moju otazku hned v prvom mojom prispevku mi nikto nic neodpovedal . Co dokazeme samostatnostou ?
mi-chau napísal: Hopla, co robim v tejto sekcii?
tiez sa cudujem :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

tomo.za napísal:no tak toto je podla mna hlupost pozri sa do historie kolki to uz skusali... Rim, Alexander Velky, obrovska Osmanska risa, Britské imperium, Sovietsky zvaz atd atd... nikdy to nefungovalo a nikdy to fungovat nebude pretoze je to"proti prirode"!!...
lenze oni to skusali vojnou, teraz je to zalezitostou jednej vacsej sachovej partie kde ide o nazory inych ludi, nie nas co sme na spodu rebricka politickych hodnot.
Hopla, co robim v tejto sekcii?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

P3Bo napísal:Cim si ty viac ako niekto druhy?
nechcem, aby to vyzeralo, ze vytrhavam z kontextu, ale poloz tu basnicku otazku v takomto zmysle: Cim si ty menej ako niekto druhy?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

P3Bo napísal: Ano velke rise sa rozpadali ale zase sa stali celkami vacsich risi . Historia sa opakuje to je pravda .
Nie, historia sa neopakuje. Rise, ktore zanikli v minulosti sa rosypali, lebo to boli despoticke rise, ich velkost bola nanutena. Teraz sa krajiny zlucuju z vlastnej vole a to je velky rozdiel.
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

axXis napísal:Teraz sa krajiny zlucuju z vlastnej vole a to je velky rozdiel.
Mna sa nikto nic o tej Lisabonskej zmluve nepytal. Proste to podpisali, bez referenda. Aka to je demokracia ked o takychto veciach rozhoduje par ludi. Ano, tych par ludi sme si zvolili, ale to len preto, ze kazdy siel volit s tym, ze zvoli "mensie zlo".
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:sam dobre vies ako dopadli ti co sa pokusali postavit systemu...
ja len viem ze to boli oni kto vytvaral podobu tohto sveta... nie nejake masy bezmennych ludi bez nazoru, bez jedinej veci za ktoru by boli ochotni bojovat, ktori sa len prisposobovali systemu a nechali o svojom zivote rozhodovat inych...
P3Bo napísal:Preco to aspon raz nedokazat ? Historia sa opakuje to je pravda . Musite byt vsak slepy aby ste nevideli rozmach vtedy ked su krajiny spojene a upadok vtedy ked su roztrusene na tisice risi. Keby globalizacia nemala efektivny vplyv tak by pre nu nikto nebol a zili by sme samotarsky !
no ved prave ze historia sa opakuje... kde beries tu istotu ze tentokrat to bude ine ako predtym? samozrejme isty cas to moze fungovat ale casom to musi padnut tak ako padla rimska risa a ako padli aj ine imperia... inac s tym rozmachom ked su krajiny spojene mas ciastocne pravdu lebo isty "stupen" globalizacie je potrebny a bol zvlast v minulosti ale dnes to uz zacina byt o inom... dnes to uz nie je prirodzene spajanie dnes to uz je politicky motivovane a nanutene! isteze to kedysi prinieslo kopu dobrych veci, urychlilo pokrok ale ta rozumna hranica bola nateraz podla mna niekde na urovni starej EU...
P3Bo napísal:Kto mi tu basni o tom ze nebude rozhodovat nad vlastnym zivotom ze bude profitovat len uzka skupina ludi , a kto si myslite ze teraz profituje ? Pre mna je profit uz len to ze nemusim cakat 3 hodiny na prechod hranicami . To ze mozem hladat pracu aj v inej krajine ako v mojej . To ze mozem prijat sponzorske davky od europskej unie a nie hladat alternativne sposoby vypytavania pozicok od bank.
no uz len to ze sa tato zmluva podpisuje bez priamej ucasti obcanov(pretoze je jasne ze by to nepreslo rovnako ako ustava) hovori samo za seba... uvedom si ze tato zmluva obcanom nic neprinasa neprisla "zdola" ale je to umelo politicky vyrobena vec... napr take USA tam to prislo samo od ludi ktori uz viac nechceli zit pod spravou Anglicka a vidis funguje to doteraz... ale ked sa pozries na ZSSR tam to bola rovnako umelo politicky nanutena myslienka a dlho to nevydrzalo... dalsia vec neviem ci to beries do uvahy ale tu sa diskutuje o Lisabonskej zmluve a nie o EU ako takej.. tzn tvoje cakanie na hraniciach etc sem neplet to s tym nema nic spolocne cakat by si nemusel ani bez tejto zmluvy...
P3Bo napísal:Este raz sa spytam lebo ani na predchadzaju moju otazku hned v prvom mojom prispevku mi nikto nic neodpovedal . Co dokazeme samostatnostou ?
no a co podla teba dokazeme vzdanim sa svojej suverenity? urobi to ludi stastnejsimi? zlacnie chleba? nestane sa absolutne nic akurat ze stratime aj to posledne co mame a to moznost rozhodovat sa o sebe sami... dnes ked "sme" si zvolili vladu aku mame budeme si za to sami niest dosledky, mozno to chvilu potrva ale ludia sa poucia... ale ked nam vladu zvolia nemci a francuzi co s tym urobime? nic... no a kedze uz ani nebudeme "svojpravnym" statom nebudeme sa mat ani ako branit... pretoze ti je dufam jasne ze co je dobre pre nemca v nemecku nemusi byt vobec dobre pre slovaka na slovensku... a ver mi ze nejakemu nemcovi je uprdele ako sa tu bude darit nam on sa bude starat aby sa sam mal dobre...

axXis napísal:Teraz sa krajiny zlucuju z vlastnej vole a to je velky rozdiel.
prosimta a k tomuto si kde prisiel? :?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tomo.za napísal:no a co podla teba dokazeme vzdanim sa svojej suverenity? urobi to ludi stastnejsimi? zlacnie chleba? nestane sa absolutne nic akurat ze stratime aj to posledne co mame a to moznost rozhodovat sa o sebe sami... dnes ked "sme" si zvolili vladu aku mame budeme si za to sami niest dosledky, mozno to chvilu potrva ale ludia sa poucia... ale ked nam vladu zvolia nemci a francuzi co s tym urobime? nic... no a kedze uz ani nebudeme "svojpravnym" statom nebudeme sa mat ani ako branit... pretoze ti je dufam jasne ze co je dobre pre nemca v nemecku nemusi byt vobec dobre pre slovaka na slovensku... a ver mi ze nejakemu nemcovi je uprdele ako sa tu bude darit nam on sa bude starat aby sa sam mal dobre...
Ak vladu nad tymto statom preberu Tebou spominani Nemci a Francuzi a dostanu ho na uroven Nemecka a Francuzka budem len a len spokojny. Slovenska vlada mi nebude ani za zbla chybat.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ano dufajme ze aj k nam tie osvietene vlady pozvu miliony Turkov a kadejake pustne tvory z Afriky.

To ze oni, tu niektorych naivne idealy, zdaleka nezdielaju je jasne, ale to je jedno pretoze Europa aj tak (pri sucasnom vyvoji) vymrie, ale to predsa nevadi, ved sme vsetci jeden druh, dokonca jedna rasa ( :) )

No a ak by sa to nahodou niekomu nepacilo, nasa globalna vlada mu ukaze co sa moze ist..

Alebo ze by nas cakala buducnost v ktorej plesaty kapitan s britskym prizvukom so svojou lodou Enterprise brazdi nejaky vesmirny sengensky priestor..? Fanusikov scifi je tu isto dost. :roll:

Normalni ludia su snad za Europu slobodnych narodov.
My sme Európa !
Vôľa a záujmy národov Európy sa kvôli politike riadenej globalistami dostáva stále viac do úzadia. Nehladiac na ľudové hlasovania vo Francúzsku a Holandsku, ktoré nás potajomky zbavujú svojprávnosti viac než ústava EU. Skôr než začneme diskutovať o existencii národných štátov, môžeme už teraz začať hovoriť o „politike bez národa“. Bez národa preto, lebo väčšina vládnucích „Bruselských Eurokratov“ vidí v národoch Európy už len manipulovateľnú masu ľudí, ktorá sa zo všetkých síl snaží prispôsobiť veľkým peniazom a profitu.
Šéf Európskej Ústrednej Banky Trachet položil otázku: „Čo je zlé na hromadnom presúvaní Anglických, Nemeckých a Francúzskych pracovísk do východnej Európy? A čo je nebezpečné na demografickom vývoji a globalizácií, ako najvyššej formy kapitalizmu?“ Podľa neho nič. Podľa neho sa týmto spoločnosť nezmení. No nemyslí tým nič iné, ako ničenie národov a ich premenu v nomádskych pracovných otrokov, bez spojitosti s vlasťou, svojou kultúrou a rodinou.
Plody sa môžu začať zbierať. V centrách aglomerácií, kde sa kapitál stal vládnucim činiteľom, je vidieť zvrátených, zmyslov zbavených a bezmocne pracujúcich otrokov, ktorí sa pod vplyvom kapitalistov nechali sflexibilizovať a zmobilizovať bez ohľadu na uplynuté desaťročia. A ešte stále sa nezadržateľne valia prúdy cudzincov do Európy. Tento vývoj má už dve nebezpečné zložky. Vďaka masovému prisťahovalectvu, dekadencii, amerikanizmu a kultúrnemu úpadku vznikla aj tretia.
Pohľad na Nemecko skutočne stačí na to, aby človek pochopil... ľudia poháňaní kapitalizáciou, u mnohých nevidno žiadnu „spoločenskú zmenu“, ktorá popri zkáze národov skrýva mnohé, už viditeľné nebezpečenstvá. Do teraz najvyšší vrchol dosiahli rasové nepokoje vo Francúzsku, Anglicku, Španielsku a Portugalsku. Kriminalita, hodnotový úpadok a sebectvo sú ďaľšie z negatívnych prvkov tohto vývoja. Proti tomu stojíme my!
Globalisti uskutočnili svoje výpočty bez nás a bez národov. Zvrátenosti pokračujú uvedením národov a ľudí na trh. Práve preto sa na všetkých miestach tohto sveta vyvíja zdravý nacionalizmus. My trváme na suverénnych národných štátoch orientovaných sa na národné hospodárstvo Európy, nie na protinárodnej a bezprostrednej kapitalistickej ideológii. Naše životy chceme zakladať na pokojnej spolupráci a rovnoprávnom podiely k zabezpečeniu vlastnej sebestačnosti. Myšlienka budúcnosti hovorí jazykom národov a nie „Jeden Svet“
Európa bude existovať, alebo zanikne spolu s nami !
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:dostanu ho na uroven Nemecka a Francuzka
Aryan Angel napísal:naivne idealy
chcel som najprv nieco napisat ale vystiznejsie sa reagovat nedalo :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

krija napísal:nechcem, aby to vyzeralo, ze vytrhavam z kontextu, ale poloz tu basnicku otazku v takomto zmysle: Cim si ty menej ako niekto druhy?
O nic a prave o to ide. Raz som na otazku ludskej hodnoty odpovedal mastermindovi tak ze clovek je spolocnostou ceneny podla toho kolko od neho spolocnost dostala [kolko od neho vysala] teda ak by si mal dvoch rovnakych uradnikov na rovnakom poste a s rovnakou efektivitou prace ale z inych krajin je ich hodnota vlastne rovnaka
axXis napísal:Nie, historia sa neopakuje. Rise, ktore zanikli v minulosti sa rosypali, lebo to boli despoticke rise, ich velkost bola nanutena. Teraz sa krajiny zlucuju z vlastnej vole a to je velky rozdiel.
2tommo.zaJe ine ked na krajinu zautocis a ine ked s nou podpises dohodu takze oproti tomu je to prakticky samostatne..

aryan: povedz nam o nacionalizme na Slovensku nie v nemecku francuzsku ci britanini- basnis o vymierani stracani suverenity a pastnes sem clanok zrodeny mimo slovenska o ktorom tam nie je ani zmienka . Ukaz mi v tejto krajine miesto ktore este nepodupal Madar Poliak Cech ci Nemec . Sex a s nim spojene rozmnozovanie je zabavou chudobnych . S rastucim HDP na svete klesa pocet [narodenych] obyvatelov zaujimave vsak ? je teda jasne ze nas prerastu ine narody je to normalne a pokial vies historiu tak rovnako tak zanikli na nasom uzemi kelti ci dakovia pod masami slovanskeho obyvatelstva -->proste sa zlucili . Ak to mam povedat basnicky tak Slovaci nemaju cistu krv . Slovaci nemaju povod rovnako ako 90% europy pretoze obyvatelstvo sa tolko krat premiesalo ze je nemozne povedat ze z pochadzas zo Slovenska pretoze je pravdepodobnejsie ze by si svoje korene nasiel az niekde v skandinavii. Bojujes /te o nieco co nikdy neexistovalo a napisem to asi este mnohokrat pokial to pochopite...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

P3BO napísal:pokial vies historiu tak rovnako tak zanikli na nasom uzemi kelti ci dakovia pod masami slovanskeho obyvatelstva -->proste sa zlucili .
Vacsina narodov od sumerov az po keltov zanikla po prichode cudzinocov. A co myslis co sposobi schengen a otvorenie hranic roznym neprisbosobivcom? Ano, prilev cudzincov.
P3BO napísal: Slovaci nemaju povod rovnako ako 90% europy pretoze obyvatelstvo sa tolko krat premiesalo ze je nemozne povedat ze z pochadzas zo Slovenska pretoze je pravdepodobnejsie ze by si svoje korene nasiel az niekde v skandinavii.
Krv nema nikto cistu, aj ked tu boli rozne narody tak sa uplne asimylovali a splynuli s nasim narodom. Narodna identita sa stale zachovala, rovnako sa zachoval aj jazyk, a podarilo sa nam vybojovat aj nasu krajinu (niektori ludia pre to aj zomierali) a teraz sa henty drbnuty papalasi tesia ako vstupujeme do schengenu.
Svoj nazor na nejake Europske spolocenstvo som vyjadril tu http://www.hojko.com/vystupenie-z-eu-t54364-90.html

PS, inak by ma zaujimalo preco ked sa EU snazi o take velke zjednocovanie, tak velmi chce uznat suverenitu Kosova?
http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/ ... _3757.html
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kali520 napísal:PS, inak by ma zaujimalo preco ked sa EU snazi o take velke zjednocovanie, tak velmi chce uznat suverenitu Kosova?
:) ja viem, nie je to smiesne. ale nam to je zname, sice okolnosti boli ine. rozpad CSFR k 1.1.1993 a uz o par rokov neskor 1.5.2004 nato sedime s cechmi pri tom istom stole. nieco podobne sa stane skutocnostou aj v pripade kosova a srbska. a za par rokov nam tu zahraju o5 divadielko o tom ako sa zasluzili o zjednocovanie europskych narodov. ak sa ovsem skor nestane to, o com sniva takmer kazdy albanec. vytvorenie jedneho velkeho albanska. dnes to je kosovo a zajtra zacnu bojovat o cast uzemia v macedonsku (teda nie zeby uz nezacali).

s nimi budeme sediet pri jednom stole. pri stole s modrym obrusom, ktory cim dalej tym viac zakryva pripadne odkryva skutocne kontury a celkove smerovanie EU :arrow: komunizmus, komunizmus v modrom. este dobre, ze aspon farba hviezd sa nemeni.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ale P3Bo mne je predsa jasne ze Europania sa medzi sebou miesali a v mensej miere este stale miesaju, nasu narodnu identitu a ine narody Europy to takmer vobec neohrozuje, pretoze vsetci pochadzame z rovnakeho rodu, tak ako pochadzali Kelti a Slovania.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tomo.za napísal:chcel som najprv nieco napisat ale vystiznejsie sa reagovat nedalo :roll:
Naivne? Bracho ma 50 patykov mesacne ako kuchar na nemckej vyletnej lodi. Az mi najdes na SVK miesto, kde kuchari dostavaju 50000 mesacne tak sa mozeme opat porozpravat o naivite. Mne je srdecne jedno ci tam maju Turkov, palia autaky alebo robia akykolvek iny bordel...my zas mam ciganov a co s tym spravis? Nejako sa prilis hladite na nadnarodne spory, ktore sa vas ani nedotykaju. Vazne, keby prisla vlada, ktora minimalnu mzdu zdvihne zdvihne platy tak o 800% tak nech si tu dovezu co len chcu trebars aj zo Zimbabwe. Mne je fakt jedno co sa s tymto statom bude diat, je mi jedno co sa bude diat s europou, je mi fuk co sa bude diat s bielou rasou kym sa budem ja konkretne mat dobre.
Napísať odpoveď