Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

Zorg
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Zorg »

jackb napísal:letim o tyzden a uz teraz som z toho vyklepany :(
sice pojde o moj siesty let stale sa lietania bojim
Ahh, budes v pohode, este par letov a zacnes si to uzivat, no a neskor ta to zacne nudit. Btw, zil som dva roky v Corku a minimalne dvakrat bolo to pristavanie veeeelmi zaujimave, nie pre slabsie povahy haha. Anyway, vela stastia pri lete aj celkove na tom zelenom ostrove.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

dakujem, od zajtra sa to stastie bude hodit... vlastne sa rozhodne ci si po prichode z dovolenky nebudem musiet hladat novu pracu :(
moj 2. let, Heatrow - NewCastle mal tiez "zaujimave" pristavanie: na prvy krat dako nevydalo tak to piloti skusili este raz... lietadlo "podskocilo"... taky pocit ako na horskej drahe... ani 4.ty let nebol bohvieco, mal som zapchate nosne dutiny takze pri pristavani vo Viedni som myslel ze mi roztrne hlavu...
da sa dako zabranit tymto pocitom ked mam nadchu,alebo nieco podobne?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vo vseobecnosti sa odporuca zuvat zuvacku, prehltat a pod... myslim ze to pomaha aj pri zapchatom nose.

Ak by ta to zaujimalo, tak napr. CSA robi vyslovene "kurzy" proti strachu z lietania, mozno to robia aj v Londyne alebo kdekolvek si.

btw. ked spominas pristatie v NCL, tak tam som zas ja zazil to najlepsie pristatie mojej doterajses leteckej kariery :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

jackb napísal:mal som zapchate nosne dutiny takze pri pristavani vo Viedni som myslel ze mi roztrne hlavu...
da sa dako zabranit tymto pocitom ked mam nadchu,alebo nieco podobne?
Zapchaj (chyť) si nos a skús do neho dýchnuť, aby Ti doň šiel tlak - ten by mal vyrovnať tlak aj na bubienkoch aj v nose. Ja tak tlak vyrovnávam napr pri šnorchlovaní :)
Mephy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mephy »

ja som prvy krat letel toto leto do Pariza a naspat. Super zazitok. Hlavne ako bolo pisane to zrychlovanie na zaciatku. Taktiez ak mate stastie na oblaky ako ja, tak to je krasa. Cista biela krasna vaticka pod vami. Nezabudnutelny zazitok.
Jedine :minus: je asi to, ze mi pri stupani a klesani po par stovkach metrov pravidelne zalahlo v usiach...
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

moj prvy let bol zaujimavy. asi preto ze som neletel dopravnym, ale sportovym.model WT9 dynamic. nezabudnutelny pocit, ako ked tahate packu na kaceroch na kolotococh. iba to islo trosku vyssie. pri druhom lete, som si mohol dokonca zasoferovat. treti let bol na 4-miestnom. pilot na ukazoval nejake kusky. volny pad - tak sekundu dve som sa citil ako astronaut, potom pretazenie - ale to sa mi moc nepacilo. ani mojmu zaludku :smt078 vtedy som bol rad ze som mu to tam nehodil. ale urcite by som si to vyskusal znovu, uz som pripraveny :lol:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Fabo napísal:Vo vseobecnosti sa odporuca zuvat zuvacku, prehltat a pod... myslim ze to pomaha aj pri zapchatom nose.

Ak by ta to zaujimalo, tak napr. CSA robi vyslovene "kurzy" proti strachu z lietania, mozno to robia aj v Londyne alebo kdekolvek si.

btw. ked spominas pristatie v NCL, tak tam som zas ja zazil to najlepsie pristatie mojej doterajses leteckej kariery :)
mno v prahe maju trenazer, tusim denny "vycvik" proti strachu stoji 9k :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mne zuvacky a cukriki a podobne hovadiny pri lete nezaberaju, letel som uz niekolko krat, z Britanie na SVK a CZ a naopak. Najradsej teda cestujem vzduchom, a inac siel som uz aj na trajekte, cez LaManche.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No jo... 6950KC, to som netusil ze to stoji tolko :)
hor.net
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hor.net »

ja ked som letel prvy krat tak to bolo dost hardcore, ale dalo sa to zniest... teraz som uz na to viac-menej zvyknuty... bolo mi trochu zle len raz, ked vedla mna sedel jeden typek co bol cely zeleny a preslo to aj na mna :D

tu je foto z mojho posledneho letu - perfektna viditelnost... som bol cely cas prilepeny na okienku... uplne uzasny pocit
Prílohy
Snímka093.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tymto chcem vsetkym podakovat za uzitocne rady: pohare ako aj flase whiskey so mno doleteli bez problemov a strach som si uz ani neuvedomoval.
este raz: diky :wink:
DonJouzi
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonJouzi »

Ja som zatial neletel a dufam ze sa tomu budem aj nadalej vyhybat. :wink:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

DonJouzi napísal:Ja som zatial neletel a dufam ze sa tomu budem aj nadalej vyhybat. :wink:
preco?

inak letel uz niekto na dovolenku do Dubaja?
DonJouzi
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonJouzi »

Pretoze sa toho bojim... zeby fobia?
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Totim »

Hej, letel som 2-krát a bolo to v pohode. Ale ak to mám porovnať s loďou, tak lietadlo sa ani z ďaleka nechytá... Na lodi má človek všetko (teda ak mu financie dovolia): kajutu, posteľ, kopec barov, reštaurácie, odbchody, bazény, herne, diskotéku, jednoducho všetko pričom v lietadle (čo som zatiaľ ja letel - tak som mal jedno sedalo...). Ale liedalo ma velikánsku výhodu, že je strašne rýchle... Takže tak...
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

kazdy pondelok tam,kazdy piatok sem,domov a spet na intrak :) vlakom..
ketko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ketko »

Totim napísal:Hej, letel som 2-krát a bolo to v pohode. Ale ak to mám porovnať s loďou, tak lietadlo sa ani z ďaleka nechytá... Na lodi má človek všetko (teda ak mu financie dovolia): kajutu, posteľ, kopec barov, reštaurácie, odbchody, bazény, herne, diskotéku, jednoducho všetko pričom v lietadle (čo som zatiaľ ja letel - tak som mal jedno sedalo...). Ale liedalo ma velikánsku výhodu, že je strašne rýchle... Takže tak...
Jasne ze ked si chces uzivat, mas lepsiu luxusnu lod... ale ked potrebujes byt niekde rychlo, tak je lietadlo lepsie... letel som +-100x a nestazujem sa, lietanie je moj zivot....
btw... za 12 hodin by si sa stihol okupat, nakupit a neviem co? a kde by si to napchal do lietadla?:Dviem ze si si sam odpovedal ale nedovolilo mi nerypnut:D
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Totim napísal:Hej, letel som 2-krát a bolo to v pohode. Ale ak to mám porovnať s loďou, tak lietadlo sa ani z ďaleka nechytá... Na lodi má človek všetko (teda ak mu financie dovolia): kajutu, posteľ, kopec barov, reštaurácie, odbchody, bazény, herne, diskotéku, jednoducho všetko pričom v lietadle (čo som zatiaľ ja letel - tak som mal jedno sedalo...). Ale liedalo ma velikánsku výhodu, že je strašne rýchle... Takže tak...
a ked letis 747 tam mas uz bar a tak :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Tomasko napísal:a ked letis 747 tam mas uz bar a tak :)
Ano, ked letis s 1st Class. V Business a Economy ti musia "stacit" aj letusky. ;) Nebodaj si letel uz jumbom prvou triedou? :)
Btw, moj najkrajsi zazitok z lietania je let so Swiss air - business class, z Bangkoku do Singapuru. Let trval sice len 2 hodinky, ale tie sedacky, ta strava, to pohodlie a ta cokolada... ^^
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Ano, ked letis s 1st Class. V Business a Economy ti musia "stacit" aj letusky. ;) Nebodaj si letel uz jumbom prvou triedou? :)
Btw, moj najkrajsi zazitok z lietania je let so Swiss air - business class, z Bangkoku do Singapuru. Let trval sice len 2 hodinky, ale tie sedacky, ta strava, to pohodlie a ta cokolada... ^^
Nie nie, bohuzial, ale znamy letel sluzobne 1. class do NY a hovoril mi, ze sa to dalo vydrzat, hodinku stal pri bare :D
Napísať odpoveď