Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

redliner
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Osobne najradšej cestujem autom a vlakom,lietadlom som šiel 2x,po prvýkrát to bolo také čudné na žaludok :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

Seřadím podle nejoblíbenějšího: Auto, Kolo, Pěšky :D, Vlak, Bus (kolo samosebou v létě a ne na nějaké velké vzdálenosti... taktéž chůze) :D

Letadlem.. mno pokud nepočítám 30minut vyhlídkového letu v letadle pro 4osoby (což bylo skvělý :) ) tak jsem nikd neleťel.. akorát teď plánuji na prázdniny do Británie na 20 denní výlet letadlem :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mna viedenski colnici donutili rozobrat celu brasnu koli mini-stativu, ale tvoj by mal byt pk. ako zbran nemyslim, iba ak by bol, ako niekto vyssie napisal, colnik uplny blb
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

autom jednoznačne kedže som šofer.
Jazdu si užívam takže neni o čom .
Niekedy sa aj rád prejdem pešo.
Lietadlom som už pár krát išiel ale mám z neho čudné stavy.
Autobus neznašam pre večný pocit sardinky v konzerve
Loďou som šiel asi dvakrát aj to veeľmi dávno.
A vlak...videl som len na obrázku :lol: :lol:
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

No lietadlom som este neletel , nemal som kam najcastejsie chodim MHD cize autobus , brika popripade trolejbus a ked sa nide niekam ... tak je tu vlak :) ale skusit letiet by som chcel :) a este k auto auto mam najradsej a este radsej ked som sofer :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Lietadlom som taktiez este nikdy neletel, ale dufam, ze raz sa mi to splni.Si myslim, ze je to taky dobry pocit. :D Najcastejsie asi pesky, bicyklom alebo mhd.Ale najviac sa mi paci jazda autom, je to take pohodlne.Vlakom som isiel iba raz v zivote a to pred rokom ked som isiel do Prahy, bolo to presne 795km.Ach to bola, ale vycerpavajuca cesta :D
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

nasiel som jednu vec, co sa hodi do tejto temy :)

video:

clanok:
http://cestovani.idnes.cz/nejhlucnejsi- ... igsvet_tom
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Ja som letel 6- krát na dovolenku, zle mi nebolo ani raz je to sranda ale jeden krát mi skoro hlavu roztrhlo lebo som mal nádchu nechcite to zažiť strašná bolesť hlavy, obrovský tlak na dutiny ...
Smajlo55
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smajlo55 »

jaaa som letel jeden kraat tam a naspet zo SK do Anglickaa:d prvy bol super:d alee druhy bol nist moc boo strasne velky tlak tam bol a bolely setkych usi:D:D :D hh aaa este sme aj nejako nakrivo pristaly:D hh aleee urcite to bol nazabudnutelny zazitok:D a chcem si to zopakovat:D
MalyKlingac
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MalyKlingac »

Letel som do Anglicka, cestou tam som sa bal :lol: mal som pocit ze mi fuka cez okno :shock: a cesta domov uz bola v pohode :P
Misuliatko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misuliatko »

cestujem vsetkym ale najradsej lietadlom...je to rychle a napriek vsetkemu bezpecne...ked som letela prvy krat tak som sa bala iba dovtedy kym sme nezacali rolovat..potom som si to len uzivala..o 2 tyzdne letim zas a uz sa neviem dockat :D
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

letel som zatial 2x (resp. 4x) 1. dovolenka Grecko, 2. navsteva rodiny Belgicko a teraz budem letiet zase Do Dublinu, najvacsie zuzo je ked sa lietadlo rozbieha a vzlieta, to je paradicka :smt009 ,,,nastastie mi nebolo este ani raz zle
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

JJ, rolovanie, vzlietanie, ked ta oprie do sedadla je pecka, tiez si to riadne vychutnavam...a potom aj pristatie mam rad, ale stale nedokazem vyrovnavat tlaky, ako sa snazim tak sa snazim, proste nejde to...a to som letel tolko, ze uz to ani nepocitam.
Inac mozno to je strelene, ale mam velmi rad ked sa lietadlo pri nejakej turbulencii, alebo len tak prepadne v tych ako 'bublinach' ci co tp je....proste lietadlo vodlnym padom spadne dole o niekolko metrov.....a tak vas nadvyhne, mne sa to paci....ale pokym to je iba zopar metrov, cize si nemyslite, ze by som rad zazil volny pad z 10km vysky az na zem...ale kym to je v norme je to ok.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Lub0$ napísal:JJ, rolovanie, vzlietanie, ked ta oprie do sedadla je pecka, tiez si to riadne vychutnavam...a potom aj pristatie mam rad, ale stale nedokazem vyrovnavat tlaky, ako sa snazim tak sa snazim, proste nejde to...a to som letel tolko, ze uz to ani nepocitam.
Inac mozno to je strelene, ale mam velmi rad ked sa lietadlo pri nejakej turbulencii, alebo len tak prepadne v tych ako 'bublinach' ci co tp je....proste lietadlo vodlnym padom spadne dole o niekolko metrov.....a tak vas nadvyhne, mne sa to paci....ale pokym to je iba zopar metrov, cize si nemyslite, ze by som rad zazil volny pad z 10km vysky az na zem...ale kym to je v norme je to ok.
ked chces vyrovnat tlak tak je dobre zut zuvacku alebo ak mozes, zivni si... ;)
OK tak ja sa idem pripravit na moj 30 hodinovy let (s prestupom).. :x
Nechce sa niekto vymenit? :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pri vzlete staci zuvacka resp. mierne pootvorene usta (Staci nenapadne) ... Kedze sa tlak v Kabine znizuje na tlak podobny vyske asi 1000m. A tento rozdiel smerom hore Eustachova trubica bez vacsich problemov vyrovna.

Pri pristavani sa ti bubienky zatlacaju naspat do usi a to moze byt trochu bolestive. Staci si zapchat nos a zatlacit ... Bubiekny sa vratia do povodnej pozicie ... Mozes ich prefuknut aj viac ... aby zas "zalahli do opacneho smeru" aby si mal pokoj na takych 5min.

Rolling si vzdy vychutnavam. Raz som sedel aj v Kabine a mohol som vystartovat za asistencie pilota s ATR-72 (Este stara linka LZIB-EPWA ktora mala malo pasazierov) ... Nenormalny pocit ked zdvihnes Knob na plno a drzis zablokovane brzdy a potom ich pustis :) ...
mesiacik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mesiacik »

tak ja som letela už asi 14 krát..najdlhšie to bolo z Írska do Bostonu asi 5 hodiniek cesty...ale i po toľkých vzletoch a príletoch sa mi to vôbec nezapáčilo..:D...ale čo už každý ma iný názor..najhoršie je keď je človek prechladený a tie všetky tlaky veľmi nepekne bolia...:(...noo mám ešte jednu otázočku..:)..teraz za pár dní letím do Írska prestupujem v Stanstede a ide o to že letím Ryanair-om a asi už viete že zaviedli už pre každého online check-in..no ide o to že nikdy som týmto spôsobom neletela a neviem vôbec ako postupovať..tu na letisku v Bratislave a potom ďalej v Stantstede...plus ešte dodávam že mám príručnú batožinu aj jednu na odovzdanie...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

mesiacik napísal:noo mám ešte jednu otázočku..:)..teraz za pár dní letím do Írska prestupujem v Stanstede a ide o to že letím Ryanair-om a asi už viete že zaviedli už pre každého online check-in..no ide o to že nikdy som týmto spôsobom neletela a neviem vôbec ako postupovať..tu na letisku v Bratislave a potom ďalej v Stantstede...plus ešte dodávam že mám príručnú batožinu aj jednu na odovzdanie...
ryanair.com napísal:If you are traveling with 1, 2 or 3 checked bags per person you will be required to pay the applicable online check-in and checked baggage fee(s) at the time of booking. Passengers must check- in online and print their boarding passes between 15 days prior up to 4 hours before the scheduled flight departure time. At the airport, checked baggage should be taken to the Bag Drop desk to be tagged and sent to the aircraft.
cize v skratke.. doma si spravis online check-in 15 dni - 4 hodky pred odletom pomocou ich webstranky, je to uplne intuitivne, toho sa neboj.. vytlacis si palubny listok.. prides na letisko, odovzdas batozinu (myslim, ze tam, kde sa predtym robil check-in).. potom prejdes security checkom, kde ukazes id s palubnym listkom a potom este ukazes ten palubny listok na gate a pri nastupe do lietadla.. btw, v londyne si budes musiet batozinu zobrat a znova prejst celou procedurou ako v bratislave, pretoze ryanair je strictly point-to-point, cize nemozes vyuzit flight connections..
mesiacik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mesiacik »

makaveli napísal:cize v skratke.. doma si spravis online check-in 15 dni - 4 hodky pred odletom pomocou ich webstranky, je to uplne intuitivne, toho sa neboj.. vytlacis si palubny listok.. prides na letisko, odovzdas batozinu (myslim, ze tam, kde sa predtym robil check-in).. potom prejdes security checkom, kde ukazes id s palubnym listkom a potom este ukazes ten palubny listok na gate a pri nastupe do lietadla.. btw, v londyne si budes musiet batozinu zobrat a znova prejst celou procedurou ako v bratislave, pretoze ryanair je strictly point-to-point, cize nemozes vyuzit flight connections..
ďakujem.. :wink: ..tú Blavu by som neako mohla zvládnuť..:)..len ide o to že som niekde čítala že na Stanstede pre lety s Ryanair sú tie Self-service check-in .. takže to znamená sama odvážiť, naťukať kam letím, prilepiť štítok a niekde ešte odovzdať batožinu??....a tu letenku vytlačiť doma už len tú batožinu registrovať na tom letisku??..uuf veľa toho..:D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

dair napísal:ked chces vyrovnat tlak tak je dobre zut zuvacku alebo ak mozes, zivni si... ;)
OK tak ja sa idem pripravit na moj 30 hodinovy let (s prestupom).. :x
Nechce sa niekto vymenit? :wink:
Zuvacka mi vobec nepomaha, neboj uz som to skusal....
No a hej vzleyt este ak otak v pohode, to mi az tak nevadi, ale pristavanie omg....taka nenormalna bolest usi.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Lubo$ ako hovorim ... Zapchat nos a zatlacit vzduch ako keby si chcel vydychnut nosom. Vytlacis si bubienky von ... Usi ti "Odlahnu" a bolest prestane ...
Napísať odpoveď