ADSL a router Airlive Turbo G

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ADSL a router Airlive Turbo G

Príspevok od používateľa nitrox »

U jednej známej v bytovke som sa snažil zabezpečiť jej sieť, aby sa jej žiadny snaživec nenapojil na sieť, a neťahal zbytočne dát, ale najmä aby nechodil ako kaapo a nechválil sa, že má net zadarmo od niekoho čo si to nevie zabezpečiť....

Ale dostal so sa do bodu kde so nevedel ako ďalej, niekde som niečo nastavil tak, ž práve ten notebook na ktorom om potreboval aby net išiel najviac, tak na to nešiel ale napr. Skype šlo. no web nie... a späť na nastavenia som sa nedostal, už ma nechcelo pripojiť, chcel som nastaviť, aby sa do budúcnosti dalo nastavovať ten routrer ibe z toho jedného stroja.. ale neuspel som, nejako som práve ten byradil, zrejme to bolo blokovanie a nie to čo som myslel..
tak som resetol router, a teraz ho neviem nastaviť, wifi ide v pohode... ale DSL sa nemôžem pripojiť, zadal som tam meno a heslo ale router sa nepripojil.

Neviem či by pomohlo ak by som pozrel či od toho nieje náhodou aj inštalačné CD, lebo na to som už nemal čas... mohlo by to potom tak ísť, alebo tam potrebujem nastaviť aj niečo viac ako len meno a heslo ??

Pripojenie je tam od T-comu, nejaké neobmedzené a router je Air live WT-2000ARM Trbo-G Wireles ADSL 2/2+ Router

PLS poradte, je to dosť súrne.
callop
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

kukni toto nastavenie - mne to tak bezi

EDIT: nemas za co :)
Prílohy
air2.png
air1.png
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

borec :smt024 :censored: :aasmile5:
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

dik uz som to nastavil ale teraz mam dalsi problem... ako nastavit aby som mal dynamicku IP ?

prikladam aj screen:
Prílohy
ip.JPG
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

O tom ci budes mat dynamicky/staticku IP mozes "rozhodnut" nanajvys vo svojej LAN sieti, co ti bude prakticky k nicomu. O tom ci bude tvoja verejna/neverejna IP staticka/dynamicka "rozhoduje" nastavenie u providera.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

lenze nedavno som to mal zapojene cez ten stary modem (taky modry microcom modem, ktory davali k internetu pred cca 2 rokmi) a tam som to robil tak, ze som klikol na ikonu ono mi to pripojilo a po odpojeni som mal novy IP... pri tomto to funguje inac ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To co si robil ty, bolo obycajne restartnutie modemu, pri ktorom ti provider prideli novu adresu. Ci sa to da softwarovo restartnut aj pri tomto, to veru neviem.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Myslí, že by sa to malo dať aj pri tomto routry, ale musíš sa napojiť na neho cez web a tam by mala byť funkcia reboot, ale na 100 % neviem, lebo ho nemám doma, ale malo by sa o dať.... a potom ak máš dynamickú IP by si mal mať novú, a ak nie, tak ho budeš musieť vyťahovať zo zásuvky, ale toto riešenie sa mi nepáči.... ale možno to nijako neškodí, ale vraj to niekedy dávno robilo problémy na ústredni.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

ked sa napojim na web cez ten router tak tam mam moznost connect a disconnetct - a potom sa mi meni ipcko.... len ci nieje ina moznost ... :)
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

je, mozes vytiahnut RJ-11(kabel z linky) z modemu a ip sa ti resetne :lol:
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

callop napísal:je, mozes vytiahnut RJ-11(kabel z linky) z modemu a ip sa ti resetne :lol:
lol tak to ano :lol:
brano ba
Novice
Novice

Re: ADSL a rouret Airlive Turbo G

Príspevok od používateľa brano ba »

Zdravim Vas.

Prosim , mohli by ste mi poradit v com moze byt problem ked mi nechce chodit TURBO-G WIFI siet?? Mam router WT-2000R a WIFI kartu do PC WT-2000PCI. Oba produkty su od OVSILINKu a oba umoznuju prevadzkovat TURBO-G siet. ale stale mi ide len 54M max. prenos. Objednal som si teraz internetove pripojenie s download-om 60MB/s, tak by som to rad vyuzil.

DAKUEM
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: ADSL a rouret Airlive Turbo G

Príspevok od používateľa Jancuk »

brano ba napísal:Zdravim Vas.

Prosim , mohli by ste mi poradit v com moze byt problem ked mi nechce chodit TURBO-G WIFI siet?? Mam router WT-2000R a WIFI kartu do PC WT-2000PCI. Oba produkty su od OVSILINKu a oba umoznuju prevadzkovat TURBO-G siet. ale stale mi ide len 54M max. prenos. Objednal som si teraz internetove pripojenie s download-om 60MB/s, tak by som to rad vyuzil.

DAKUEM
No ak más kompatibilne zariadenia tak by to malo fungovať , stiahol som aj manuály od toho routru ale nevidel som ze sa to niekde zapína nieje niečo v menu pri nastavení WiFI ?
brano ba
Novice
Novice

Re: ADSL a router Airlive Turbo G

Príspevok od používateľa brano ba »

na karte sa musi spustit funkcia TX burst. To mam zaskrknute, ale aj tak to nejde. Nastavenie som robil podla navodu, ale ten navod je aj tak taky moc v rychlosti, nic moc tam nieje okolo toho popisane
dubcek95
Novice
Novice

Re: ADSL a router Airlive Turbo G

Príspevok od používateľa dubcek95 »

cawte mam taky problem mam ten isty wifirouter aj ked mi ukazuje že som pripojeny na wifi net mi nejde...tam kde to wifi nastavujem je t-com a tak ani neviem či t-com ma staticku alebo dynamicku ip.
prikaladam aj neake screeny ako to mam nastavene a aj prikazovy riadok

http://img12.imageshack.us/img12/3002/airlive.png

http://img193.imageshack.us/img193/6765 ... riadok.png

prosím poraďte čo mam zle nastavené
kubco2
Light Expert
Light Expert

Re:

Príspevok od používateľa kubco2 »

callop napísal:kukni toto nastavenie - mne to tak bezi

EDIT: nemas za co :)
Zdravim, moze prosim niekto poradit, kde moze byt chyba, mam to nastavene presne ako callop .... a nejde to ked dam diagnoza tak adsl synchronization pass .... ale zvysok fail..

Dakujem za pomoc
Napísať odpoveď