priesvitne pozadie

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

priesvitne pozadie

Príspevok od používateľa vladino001 »

Ako sa da docieliť že zoberem si neaký obrázok / fotku a bude tam osoba či čo a pozadie by som vybral a spravil tak aby bolo priehladne čiže ked ju niekde dam tak nech je vidieť osoba a pozadie čo je za tým obrázkom.
hladal som nenašiel som, dá sa to vlastne?
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

priehladnu sosobu urobis tak ze si najdes pozadie, vystrihnes si osobu, na vrtsve tej postavy nastavis opacity (priehaldnost) na 50, popriapde sa s tym mozes trochu vyhrat :) , napr ze okraje vygumujes jemnou gumou alebo podobne

...takto si to myslel ?
Prílohy
trebars.jpg
vladino001
Light Professional
Light Professional

Theking napísal:...takto si to myslel ?
No bohužial ee :-(
tento priloženy obrazok by som chcel : to biele pozadie spraviť tak aby tam nebolo ale aby bolo piehladne (v tomto prípade bledo modre), žiže ak to daš niekam na net tak bude vidieť iba ten kačer snowboard a ten sneh a namiesto toho bieleho bude vidno pozadie stranky. (dufam že som zrozumitelne to teraz definoval) :(
Prílohy
Donald-Duck-Snowboarding.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takto?
Prílohy
duck.gif
(38.29 KiB) 3026 stiahnutí
Bez názvu 1.png
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Jednoducho chces transparentne pozadie ... Docielis to tak ze ze si to rupnes do Ps-ka alebo ineho grafickeho programu a s pouzitim viacerych nastrojov ako su - laso , pero , guma , postupne povyberas to pozadie tak aby ti ostal iba ten kacer - transparentne pozadie v Ps-ku sa zobrazuje ako sivo-biela sachovnica - ak vysledok docielis tak to potom treba ale ulozit vo formate ktory dovoluje transparentnost zvycajne PNG alebo aj GIF ... :)
vladino001
Light Professional
Light Professional

DESIGNER napísal:Jednoducho chces transparentne pozadie ... Docielis to tak ze ze si to rupnes do Ps-ka alebo ineho grafickeho programu a s pouzitim viacerych nastrojov ako su - laso , pero , guma , postupne povyberas to pozadie tak aby ti ostal iba ten kacer - transparentne pozadie v Ps-ku sa zobrazuje ako sivo-biela sachovnica - ak vysledok docielis tak to potom treba ale ulozit vo formate ktory dovoluje transparentnost zvycajne PNG alebo aj GIF ... :)
JJ presne tak transparentne pozadie a v akych softoch to treba? PS mi nič nehovori :-( v Photoshope to ide? v tom sa trocha učim :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

:lol: PS= PhotoShop
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

srry skratky :) Ps - Photoshop ... JJ jasne ze to ide , len treba kusok sikovnosti ...

To audiotrack : predbehol si ma a inac ta tvoja druha priloha je good ! :wink:
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4rTh »

PS=PhotoShop
:)
vladino001
Light Professional
Light Professional

vladino001 napísal:JJ presne tak transparentne pozadie a v akych softoch to treba? PS mi nič nehovori :-( v Photoshope to ide? v tom sa trocha učim :-)
hups :oops: :oops: :oops: jj dik
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

napriklad pri tom kacerovi sa nemusis stvat s presnym gumovanim, staci ked vo photoshope vyberies nastroj kuzelna guma ( E ) a ono ti to samo odstrani tu celu bielu plochu :wink:
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

Dante3000rpm napísal:napriklad pri tom kacerovi sa nemusis stvat s presnym gumovanim, staci ked vo photoshope vyberies nastroj kuzelna guma ( E ) a ono ti to samo odstrani tu celu bielu plochu :wink:
no to je take presne ze az, to sa da pouzit tak pri pixelarte inac neodporucam
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

prečo tu všetci spomínate gumu? Konkrétne ja som to robil taktl: vybral som kúzelnú paličku a klikol na pozadie (keďže je jednofarebné, vybralo mi celé pozadie). Potom pravý klik a vybral som doplnok výberu. Tým pádom som mal označeného káčera. Znovu pravý klik a vybral som vrstva kopírovaním. Teraz som mal dve vrstvy: na jednej pôvodný obrázok, na druhej iba káčer. Tú spodnú (pôvodnú) vrstvu som zmazal a hotovo. Záležitosť 5 klikov a 7 sekúnd.
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nj mas pravdu ale ja som preto spominal gumu , pero atd. lebo ak bude pozadie zlozitejsie tak to uz nebude len o kuzelnej palicke ...
Ak je jednofarebne pozadie tak to ide v poho , len ak mete zvolenu kuzelnu palicku tak hore je kolonka tolerance tam treba dat nejakych 20 , alebo podla toho ako to najlepsie urobi ..
vladino001
Light Professional
Light Professional

audiotrack napísal:prečo tu všetci spomínate gumu? Konkrétne ja som to robil taktl: vybral som kúzelnú paličku a klikol na pozadie (keďže je jednofarebné, vybralo mi celé pozadie). Potom pravý klik a vybral som doplnok výberu. Tým pádom som mal označeného káčera. Znovu pravý klik a vybral som vrstva kopírovaním. Teraz som mal dve vrstvy: na jednej pôvodný obrázok, na druhej iba káčer. Tú spodnú (pôvodnú) vrstvu som zmazal a hotovo. Záležitosť 5 klikov a 7 sekúnd.
presne tak som to spravil ale 7 sekund ee cca 30s
funguje to Thank
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

blazer napísal:no to je take presne ze az, to sa da pouzit tak pri pixelarte inac neodporucam
ja som pisal iba o tom kacerovi a nie o zlozitom pozadi, pri tomto pripade upkne staci guma a zaberie to jeden click a jednu sekundu
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

Dante3000rpm napísal:ja som pisal iba o tom kacerovi a nie o zlozitom pozadi, pri tomto pripade upkne staci guma a zaberie to jeden click a jednu sekundu
jasne mas pravdu ja sa nehadam, len tam je dost neprijemna ta tolerancia, musis to dobre odhadnut inac budes mat skarede okraje ci uz okusane, alebo zostane trochu bielej naokolo.

...skoncime to, vsetko je vzriesene, vsetci mame pravdu :P
:lock:
46kk
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 46kk »

Dante3000rpm napísal:ja som pisal iba o tom kacerovi a nie o zlozitom pozadi, pri tomto pripade upkne staci guma a zaberie to jeden click a jednu sekundu
gumu ? myslim ze si mal na mysli magicku hulku ;) nastavis si toleranciu a kliknes na co chces das delete a mas :)
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frederick123 »

to iste sa dat aj na gume a nemusis davat delete
46kk
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 46kk »