Prestal bootovat HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Prestal bootovat HDD

Príspevok od používateľa verreaux »

Takze zobudil som sa do "krasneho" rana a zapol pc ako vzdy. Zapol som monitor a na obrazovke bezal nejaky program s modrym pozadim (asi CHDISK) a opravoval tam nejake chyby. Potom sa pc restartoval a uz nenabehol. Nevie niekto poradit co s tym? Skusal som do mojho pc vlozit iny disk a nabootoval v pohode. Potom som skusil moj disk dat do ineho pc a ani v nom nenabootoval. Ked som svoj disk napojil na iny pc ako slave tak sa disk javi ako funkcny.
Este musim poznamenat, ze vecer som pc nechal bezat a spustil som kontrolu antivirom a nastavil nech sa pc po kontrole vypne...ci kontola bola dokoncena uz neviem.

EDIT: mam HDD seagate 80GB ATA 7200rpm
impact
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa impact »

Pricina: Antivirus mozno zmazal potrebne subory alebo Chkdsk mozno "opravil" nieco co nemal.

Najjednoduchsie riesenie: Reinstall Windowsu.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

impact dobre trepes.Jemu nejde nabootovat disk.Jednak ak mas k dispozicii externy eraser tak by som odporucal prefrcat cez neho.Ak nie tak ti bohuzial neporadim
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Možno máš pošahaný BOOTovací sektor prvej partície, na ktorej máš operačný systém.

Low-level format utilitkou od výrobcu by to mohol vyriešiť.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

PC sa naposledy surovo vypol, ukazka co sa moze stat ked sa na to sere-Widle padnu. Zlaty DOS...
Moze pomoct oprava z instalacneho media WXP, alebo reinstall.
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

Dieg0 napísal:impact dobre trepes.Jemu nejde nabootovat disk.Jednak ak mas k dispozicii externy eraser tak by som odporucal prefrcat cez neho.Ak nie tak ti bohuzial neporadim
A odkial mas ze sa poskodil boot sektor? Predsa posledne co slo bol chkdsk a ten nezasahuje do MBR.
Vtedy mu to slo, prebehla kontrola a potom to uz nenabehlo. Jemu sa Windows pokusi nabootovat, ale nepodari sa to. Preto si myslim, ze chkdsk "opravil" niektore dolezite subory a Windows mu nenabehne.

Vies co sa podla mna stalo? V poslednej dobe je na nete rozsireny jeden virus ten ma dve DLLka. Obe sa navzajom kontroluju avsak jedno ma vyssiu prioritu ako druhe. Ked zasiahnes do toho dolezitejsieho, pocitac sa restartuje natvrdo. To sa mohlo stat, ked sa pokusil antivir virus zmazat. Pri tom restarte sa mohli poskodit subory.
Nechapem preco to tu tak dramatizujete. Normalne staci ak skopci udaje na inu particiu, systemovu naformatuje a znova nainstaluje Windows. That's all.
Mozno by stacila aj obycajna oprava cez instalacku.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Spusti instalaciu, recovery console (R pocas instalacie), fixboot, resp. ak to nepomoze, tak fixmbr. Imho pomoze aj prve, nemusis sa bat, o ziadne udaje neprides ...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Vyriesil som to novou instalaciou windowsu. Vsetky dolezite data som mal na disku D a co bolo na C som prekopiroval na druhom pc, cize o nic som neprisiel, akurat som si pokazil vianocny vecer instalovanim.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak potom skoda, ze ti tu nik neporadil recovery console. V kazdom pripade, keby pouzijes funkciu hladat, tak som to tu aj ja dokonca parkrat uz riesil nejakym uzivatelom.
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

To rescovery nejak ja nedávam, radsej už preinstalujem cely win, a potom mam pokoj ze mi uz nic nekvaka, rrr, win, ;)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ale to recovery by behom sekundy opravilo bootsector, resp. mbr a vsetko by fungovalo. Nezda sa ti to byt diametralne odlisne od komplet reinstalacie ? Ked to nie je nevyhnutne, tak na to nevidim dovod. Ale kazdy sme si tym presli. Ked som bol teenager, tak sli akurat 95tky na trh a tiez sme zacinali reinstalmi, dokial sa nenasli spravne tools na opravy ...
Napísať odpoveď