Prestal bootovat HDD
Prestal bootovat HDD
Takze zobudil som sa do "krasneho" rana a zapol pc ako vzdy. Zapol som monitor a na obrazovke bezal nejaky program s modrym pozadim (asi CHDISK) a opravoval tam nejake chyby. Potom sa pc restartoval a uz nenabehol. Nevie niekto poradit co s tym? Skusal som do mojho pc vlozit iny disk a nabootoval v pohode. Potom som skusil moj disk dat do ineho pc a ani v nom nenabootoval. Ked som svoj disk napojil na iny pc ako slave tak sa disk javi ako funkcny.
Este musim poznamenat, ze vecer som pc nechal bezat a spustil som kontrolu antivirom a nastavil nech sa pc po kontrole vypne...ci kontola bola dokoncena uz neviem.
EDIT: mam HDD seagate 80GB ATA 7200rpm
Este musim poznamenat, ze vecer som pc nechal bezat a spustil som kontrolu antivirom a nastavil nech sa pc po kontrole vypne...ci kontola bola dokoncena uz neviem.
EDIT: mam HDD seagate 80GB ATA 7200rpm
-
fikus-kukis
Guru wannabe
A odkial mas ze sa poskodil boot sektor? Predsa posledne co slo bol chkdsk a ten nezasahuje do MBR.Dieg0 napísal:impact dobre trepes.Jemu nejde nabootovat disk.Jednak ak mas k dispozicii externy eraser tak by som odporucal prefrcat cez neho.Ak nie tak ti bohuzial neporadim
Vtedy mu to slo, prebehla kontrola a potom to uz nenabehlo. Jemu sa Windows pokusi nabootovat, ale nepodari sa to. Preto si myslim, ze chkdsk "opravil" niektore dolezite subory a Windows mu nenabehne.
Vies co sa podla mna stalo? V poslednej dobe je na nete rozsireny jeden virus ten ma dve DLLka. Obe sa navzajom kontroluju avsak jedno ma vyssiu prioritu ako druhe. Ked zasiahnes do toho dolezitejsieho, pocitac sa restartuje natvrdo. To sa mohlo stat, ked sa pokusil antivir virus zmazat. Pri tom restarte sa mohli poskodit subory.
Nechapem preco to tu tak dramatizujete. Normalne staci ak skopci udaje na inu particiu, systemovu naformatuje a znova nainstaluje Windows. That's all.
Mozno by stacila aj obycajna oprava cez instalacku.
Ale to recovery by behom sekundy opravilo bootsector, resp. mbr a vsetko by fungovalo. Nezda sa ti to byt diametralne odlisne od komplet reinstalacie ? Ked to nie je nevyhnutne, tak na to nevidim dovod. Ale kazdy sme si tym presli. Ked som bol teenager, tak sli akurat 95tky na trh a tiez sme zacinali reinstalmi, dokial sa nenasli spravne tools na opravy ...