Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Rozhodol som sa nasetrit na notebook, chcel by som nim nahradit domaci desktop, tak zacinam odkladat prachy.
Presiel som si spomenute clanky, par diskusii a clankov,, moj obraz je zatial sice mizerny, ale velmi ma zaujal tento model:
http://www.supernotebooky.cz/p-10605-So ... FZ11M.html

Aky je hlavny dovod nekupit ho?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:Rozhodol som sa nasetrit na notebook, chcel by som nim nahradit domaci desktop, tak zacinam odkladat prachy.
Presiel som si spomenute clanky, par diskusii a clankov,, moj obraz je zatial sice mizerny, ale velmi ma zaujal tento model:
http://www.supernotebooky.cz/p-10605-So ... FZ11M.html

Aky je hlavny dovod nekupit ho?
Ak to chces namiesto desktopu, tak potom je jeho slabinou graficka. Ja mam v podstate to iste, len mam 8600 GT a taky FEAR isiel skoro na plnych detailoch, len pri niektorych scenach sa to spomalovalo :) Cize 8400 je este menej vykonna a nove hry si na tom neuzijes. Ale inak ma super konfiguraciu a asi aj konstukciu - " Víko a spodní díl z hořčíkové slitiny"
//Bobr: 12'' dsiplej je podla mna absolutne nevhodny na pracu a aj filmy. Bral by som ho jedine ako druhy notebook na nudzove veci a aj 30 tisic sa mi zda vela za neho. Nehovoriac o tom, ze rozlisenie 1280x800 je akurat pre 15ku monitor a nie 12ku, vsetko pismo bude malinke :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

GothaR napísal:Ak to chces namiesto desktopu, tak potom je jeho slabinou graficka. Ja mam v podstate to iste, len mam 8600 GT a taky FEAR isiel skoro na plnych detailoch, len pri niektorych scenach sa to spomalovalo :) Cize 8400 je este menej vykonna a nove hry si na tom neuzijes. Ale inak ma super konfiguraciu a asi aj konstukciu - " Víko a spodní díl z hořčíkové slitiny"
//Bobr: 12'' dsiplej je podla mna absolutne nevhodny na pracu a aj filmy. Bral by som ho jedine ako druhy notebook na nudzove veci a aj 30 tisic sa mi zda vela za neho. Nehovoriac o tom, ze rozlisenie 1280x800 je akurat pre 15ku monitor a nie 12ku, vsetko pismo bude malinke :)
A aky podobny by si mi odporucal s podobnymi parametramy a cenou? :o
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bobr napísal:A aky podobny by si mi odporucal s podobnymi parametramy a cenou? :o
Do podobnosti ratas aj uhlopriecku? Inak sa mi teraz nechce prehladavat ponuky, ale podla mna je zbytocne investovat do dobrej grafickej, ked si grafiku na tom pokladnicnom monitore ani neuzijes.
Bobr
Guru
Guru

GothaR napísal:Do podobnosti ratas aj uhlopriecku? Inak sa mi teraz nechce prehladavat ponuky, ale podla mna je zbytocne investovat do dobrej grafickej, ked si grafiku na tom pokladnicnom monitore ani neuzijes.
No len ja nechcem vacsi notebook 15" mam v praci a toto chcem len na nosenie zo sebou pretoze stale dakde cestujem ci uz s prace, do skoly, pripadne na chalupu... takze mi vyhovuje tato velkost... :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bobr napísal:No len ja nechcem vacsi notebook 15" mam v praci a toto chcem len na nosenie zo sebou pretoze stale dakde cestujem ci uz s prace, do skoly, pripadne na chalupu... takze mi vyhovuje tato velkost... :roll:
Jasne, chapem, ze si si 12ku nevybral len tak, ale v tom pripade by som ti odporucil nieco s 1 GB RAM, vacsim diskom a obycajnou zdielanou grafickou. Budes na tom moct vyuzivat multimedia a na hry si za usetrene peniaze zaobstaraj PC. Z vlastnej skusenosti viem, ze uz hranie na 15ke je pri niektorych hrach dost otrava.
Bobr
Guru
Guru

GothaR napísal:Jasne, chapem, ze si si 12ku nevybral len tak, ale v tom pripade by som ti odporucil nieco s 1 GB RAM, vacsim diskom a obycajnou zdielanou grafickou. Budes na tom moct vyuzivat multimedia a na hry si za usetrene peniaze zaobstaraj PC. Z vlastnej skusenosti viem, ze uz hranie na 15ke je pri niektorych hrach dost otrava.
Jaaaaj ja som ti zabudol povedat ze na tom nebudem hrat na to mam normal desktop a ten zatial stiha vsetky hry ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bobr napísal:Jaaaaj ja som ti zabudol povedat ze na tom nebudem hrat na to mam normal desktop a ten zatial stiha vsetky hry ;)
Tak potom nie je co riesit, ber 12ku s 1GB RAM a diskom podla toho co potrebujes. A mohol by si skusit aj HP alebo IBM namiesto MSI, tym chybu neurobis.
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

co poviete na tento notas

Kód: Vybrať všetko

http://www.kassotechnik.sk/produkt/NOTEBOOK-ASUS-X53KE-AP079-15.4-TK55-2GB-250GB-VGA/
NOTEBOOK ASUS X53KE-AP079 15.4 TK55 2GB 250GB VGA
22000 Sk | 26180 Sk s DPH
orientačná cena: 791.13 €

Kód: Vybrať všetko

Notebook vo výbave s 15.4" WXGA displejom (color shine) Procesor AMD Turion X2 TK55, pamäť 2048MB DDRII, 250GB pevný disk (5400rpm), optická mechanika DVD-RW Super Multi DL, grafika ATI Radeon X2300 128MB/512MB HyperMemory, modem 56k, GigabitLAN, Bluetooth, WiFi 802.11g. Zabudovaná video kamerka 1.3M, čítačka kariet 8-in-1, 1x TV-out, 1xDVI, 1x IEEE1394, 1xRJ-11, 1x RJ-45, 4x USB 2.0, 1x Express card slot, audio. Batéria Li-Ion 6 článková, bez OS (Nero 7, Norton Internet Security, ASUSDVD), ASUS Power4 Gear+, Rozmery 365 x 269 x 28/40 mm, váha 2.75 kg, pribalená taška a myš
+ma aj tu vecicku co snima otlacky prstvo

co nan poviete ??
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Za tu cenu to ma spickove parametre :shock:
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

vravis ze sa oplati kupit ... tka to treba im skor kym je akcia dufam ze zas love nerozbijem
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

Čo vravíte na tento:

http://www.alza.sk/notebook-hp-compaq-6510b--d80821.htm

respektíve máte niekto tip na niečo podobné v podobnej cene?

dík
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

vajda65 napísal:Čo vravíte na tento:

http://www.alza.sk/notebook-hp-compaq-6510b--d80821.htm

respektíve máte niekto tip na niečo podobné v podobnej cene?

dík
Ja som kupil "Compal" NB je to ako Dell, Hp, Apple alebo dalsie ale nema to napisanu znacku

Názov: INTEL Core 2 Duo T7500, 2,2 GHz, 800 MHz, 4MB, soc.P, BOX
Kód: CPINBX80537T7500, Množstvo: 1, Cena za kus: 6 303 Sk, Celkom: 6 303 Sk.
-----------------------------------------------------------------------
Názov: Bluetooth modul pre Compal HEL8X/FL9X - interný
Kód: NBBPBTFL9X, Množstvo: 1, Cena za kus: 349 Sk, Celkom: 349 Sk.
Názov: Wifi net card IntelR PRO/Wireless 3945ABGM1WB 802.11a/b/g PCIe Mini Card
Kód: NEINWM3945AGM1WB, Množstvo: 1, Cena za kus: 639 Sk, Celkom: 639 Sk.
Názov: Taška Dicota Base XX 15,4"
Kód: BADIN12228P, Množstvo: 1, Cena za kus: 407 Sk, Celkom: 407 Sk.
Názov: Belkin bezpečnostná sada pre notebook
Kód: ACBEF8E550EA, Množstvo: 1, Cena za kus: 276 Sk, Celkom: 276 Sk.
Názov: Recyklačný poplatok
Kód: RECFEE, Množstvo: 1, Cena za kus: 40 Sk, Celkom: 40 Sk.

Celková cena Vašej objednávky s DPH: 29 292 Sk

Toto som si poskladal ja ...este tam nemas Hdd a ramky ja som dal 160GB WD neviem kolko stoji (nieco cez dve tisicky) a ramy 2x1GB 667MHZ APACER 1100SK a este pre image 3D nalepku za 600Sk :D

Sklada to jeden chlapik v BA a ked kupujes nad 20 tisic mas postovne zdarma... zaruku mas normal dva roky ja som sa s nim stretol osobne a vravel ze nemal este ziadnu reklamaciu
Najlepsie je to ze si das poskladat co chces
Nevyhoda: Treba platit dopredu a to ja nerad takze som bol preto osobne ale aj tak som nad mieru spokojny...ak by si nahodou chcel od neho daco poskladat tak ti mozno poradim lebo tu stranku ma dost zlozitu...

www.vbi.sk

//edit: zabudol som napisat ze tento notas ma grafiku 8600GT 512MB pravdaze nezdielana ...ostatne parametre si mozes najst na tej stranke :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

jj, 6510b je dobry ntb, je to business trieda, co spominany compal nie je. vid. vahu a velkost displaya a vydrz baterie. ono sa to nezda, ale je to slusny rozdiel. len u alzy ma troska vyssiu cenu, ale inak dobra volba.
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No je to pravda ze ma vacsi display i vahu ale mne to za ten vykon stalo....
Keby som chcel daco len do skoly a vydrz stacil by dajaky notas za 14 tisic k tomu 9-clanova baterka a je po starostiach...
Ja mam svoj do skoly a ked som na intraku tak zase na hry :)
ps moc zalezi na tom naco chces notebook pouzivat
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ano, ale zabudol si poznamenat, ze s 9cl. baterkou vazi obdobny notebook 3-3,5kg a to je setsakramentsky rozdiel :) A to este ma alza chybu vo vahe, lebo ta je 2.27kg a nie 2.4kg.
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ano, ale zabudol si poznamenat, ze s 9cl. baterkou vazi obdobny notebook 3-3,5kg a to je setsakramentsky rozdiel :) A to este ma alza chybu vo vahe, lebo ta je 2.27kg a nie 2.4kg.
No ja nemam 9cl a vazi mi cca 3kg teraz som vazil... ale mozem povedat ze u mna to bolo uplne nepodstatne kolko vazi
ak sa ti jedna o velkost su tam sety "ASmobile" velkost 13.3" a vazia okolo 2kg...
mas tam slabsiu grafiku a rozlisenie ale zase je to aj o trochu lacnejsie

ale stale zalezi k comu chces pouzivat dany notebook
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

díky za odpovede, ja ho mám do firmy výdrž a váha boli u mna prioritami, samozrejme aj výkon ale 2,3 kg a cca 5,3 hodiny výdrž je dobrá voľba myslím.
to mishenko: že v alze trochu drahší? kde je lacnejší?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

No to presne neviem, ale ja som taky predaval a bol lacnejsi. Reklamu si tu robit nemozem a ani nebudem :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
Napísať odpoveď