Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
No ked si k notasu kupis mys a klavesnicu a umiestnis ho na podstavec, tak je to prakticky to iste ako PC len s vyhodou, ze si ho mozes vziat kde chces. Pre mna extra vyhodne, pretoze s pocitacom cestujem aspon raz za 2 mesiace, tym sa vyssia nakupna cena nb "zmaze."
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Holubar napísal:Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
Diskový priestor musíš riešiť komplikovanejšie, pretože 2,5" disky majú nepriaznivý pomer Sk/GB . Môžeš to kompenzovať externými 3,5", lenže tam klesá výkon, keďže sa to tlačí cez nejaké rozhranie. Navyše sú to škatuľe a zdroje naviac.

Nevýhoda je ešte v obmedzenej možnosti rozšírenia zostavy. Pri desktope kúpiš PCI/PCIex kratu, pri notebooku môžeš dúfať že zoženieš PCMCIA kartu, čo dokáže také veci ako jej desktopová sestra.
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa boarderpp »

Zdravim chcel by som si kupit notebook tak do 30 tisic a ide mi hlavne o to aby tam nebola zdielana graficka karta skuste poradit dakujem Smile
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

fikus-kukis napísal:Diskový priestor musíš riešiť komplikovanejšie, pretože 2,5" disky majú nepriaznivý pomer Sk/GB . Môžeš to kompenzovať externými 3,5", lenže tam klesá výkon, keďže sa to tlačí cez nejaké rozhranie. Navyše sú to škatuľe a zdroje naviac.

Nevýhoda je ešte v obmedzenej možnosti rozšírenia zostavy. Pri desktope kúpiš PCI/PCIex kratu, pri notebooku môžeš dúfať že zoženieš PCMCIA kartu, čo dokáže také veci ako jej desktopová sestra.
myslis nakupovat externe disky k notasu?Snad ked ma NB 200GB HDD, nebude nic treba, teraz zijem na 120 GB a trochu miesta sa vzdy najde. A ake pci karty treba kupovat?

Ja by som to rad spravil tak, ze by som NB doma napojil na externu mys, klavesnicu a monitor a fungoval ako doteraz s PC. Akurat ma strasi to zapajanie/odpajanie kablov, ked budem chciet ist s notasom na postel alebo do inej izby, pripadne von.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Holubar napísal:myslis nakupovat externe disky k notasu?Snad ked ma NB 200GB HDD, nebude nic treba, teraz zijem na 120 GB a trochu miesta sa vzdy najde. A ake pci karty treba kupovat?

Ja by som to rad spravil tak, ze by som NB doma napojil na externu mys, klavesnicu a monitor a fungoval ako doteraz s PC. Akurat ma strasi to zapajanie/odpajanie kablov, ked budem chciet ist s notasom na postel alebo do inej izby, pripadne von.
No, to máš veľmi dobré, keď sa vieš uspokojiť so svojím miestom :) .

Rôzne PCI karty dokážu robiť rôzne veci. Napr. reléová karta, rôzne priemyselné karty, strihová karta, satelitná karta, video karta, profesionálna zvuková karta, sieťová karta bezdrôtová/drôtová, karta ako radič na rôzne rozhrania,
dokonca som videl kartu na 4 moduly RAM slúžiacu ako vysokorýchlostný pevný disk.

Samozrejme väčšina ľudí nemá potrebu niečo také nezvyčajné vlastniť vo svojom PC.

Zaobstaraj si USB myš a klávesnicu - tie môžeš bezproblémovo zapájať a odpájať podľa chuti. Notebook tak isto zo zdroja, keď sa budeš chcieť niekam premiestniť (samozrejme v daný okamih to závisí na stave batérie).
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Mnooo neviem cim to je ale niejako sa vam nechce radit :P takze ten notebook co chcem moze byt tak do 35 tisic a hlavne chcem aby nemal integrovanu grafiku dakujem za pomoc a + karma nikoho neminie :P
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

boarderpp napísal:Mnooo neviem cim to je ale niejako sa vam nechce radit :P takze ten notebook co chcem moze byt tak do 35 tisic a hlavne chcem aby nemal integrovanu grafiku dakujem za pomoc a + karma nikoho neminie :P
tazko povedat znacku... bratranko si kupil nedavno TOSHIBA Satellite a je s nim spokojny... vravel ze si aj hry natom zahra... a nieje natom zdielana VGA jako si chcel...
http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... d83033.htm

co mam ja NB Acer tak nemozem povedat kriveho slova (klo, klop, klop)... asi mam jeden z miliona ktory sa vydaril :lol:
pozrel som aj jeden Acer (to bude k- :hehe: ) ale nemam dovod nadavat ked sa mne vydaril :wink:
http://www.alza.sk/notebook-acer-tm5720 ... d75915.htm
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

boarderpp napísal:...
Este sa ta spytam : Zalezi ti na znacke NB , vahe(chces ho prenasat), alebo na vykone.... Co je pre teba prednejsie?
boarderpp
Medium Star
Medium Star

No tak Toshiba su perfektne notebooky aj bratranec ma a tiez si zahra, no mne skor zalezi na tom vykone, a dopocul som sa ze tie citacky odlacku prstov sa mozi pokazit dost lahko je to pravda??? ta tashiba vyzera dobre co vlastne znamena toto:Až 1 023 MB celkové dostupné paměti pomocí technologie HyperMemory.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

no pozri, ja mam GMA945 integrovanu grafiku a tiez si zahram, je skor potrebne povedat, ze co si chces zahrat :)
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No ja mam vo svojom 8600GT 512MB a zatial co som mal hry nerobilo problem rozbehnut :wink: Pro Street som nahodil vsetko na max (rozlisenie na 1440x900 Vacsie sa uz nedalo) A tam som citil ze to ide pomali :lol:
Ja som moooc spokojny
boarderpp
Medium Star
Medium Star

devo159 napísal:No ja mam vo svojom 8600GT 512MB a zatial co som mal hry nerobilo problem rozbehnut :wink: Pro Street som nahodil vsetko na max (rozlisenie na 1440x900 Vacsie sa uz nedalo) A tam som citil ze to ide pomali :lol:
Ja som moooc spokojny
Ako si mi pomohol??? Ja by som chcel poradit aky notebook nie pocut ze tebe ide trochu pomaly na 1440x900 NFS PS
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

boarderpp napísal:Ako si mi pomohol??? Ja by som chcel poradit aky notebook nie pocut ze tebe ide trochu pomaly na 1440x900 NFS PS
je to jedno jaky NB.. hlavne aby sa vydaril... mne napr. ide NB Acer... dlhsiu dobu... som spokojny... a najlepsi pomer cena/vykon mi pripada jeden z najlepsich ten TOSHIBA... HP a SONY su znacky ale za taku cenu by si nemal bohvie co... co som pozeral okolo tych 30 tis (HP,SONY) tak mali iba 1GB ramku... na vykon tuto TOSHIBU alebo Acer... ale 95% ludi to doporuci TOHSHIBU... treba sa rozhodnut...
inac ta TOSHIBA ma dobre pozorovacie uhly... co je u mna tiez velke + :wink:
boarderpp
Medium Star
Medium Star

No hej ja chcem asi najviac toshibu ale co vlastne znamena to Až 1 023 MB celkové dostupné paměti pomocí technologie HyperMemory. to znamena ze ma vlastnu pamat ale dokaze pracovat aj s pamatou ramky??? alebo ako nerozumiem tomu
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

boarderpp napísal:No hej ja chcem asi najviac toshibu ale co vlastne znamena to Až 1 023 MB celkové dostupné paměti pomocí technologie HyperMemory. to znamena ze ma vlastnu pamat ale dokaze pracovat aj s pamatou ramky??? alebo ako nerozumiem tomu
nechcem pisat blbosti... ale mne pripadalo to "256 MB vyhrazené paměti VRAM" ako pamat karty... a potom tych 1023 mb otazkou nastavenia? :oops: netusim fakt.. nemozem pisat o niecom o com ani sam netusim.. rad by som pomohol ale neviem

//edit: docital som sa: Grafická karta:
ATI Mobility Radeon HD2600 s až 1023 MB HyperMemory paměti
256 MB vlastní paměti a až 1023 MB sdílené systémové paměti

// neviem ci si zastancom AMD ale to asi moc ludi nie
http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... d83000.htm

ta FSB ze 1600MHz :hehe:
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

boarderpp napísal:Ako si mi pomohol???...
... Precitaj si stranu dozadu... hodil som tam Notebook Skladackovy ktory som kupoval ja... Mas tam stranku a aj parametre...A mas tam aj Cenu notebooku :shock: ... Nebudem to tu vsetko pisat este raz takze kukni na stranu 11 treti prispevok... mne na znacke nezalezi a vykon tohoto je postacujuci :wink:
boarderpp
Medium Star
Medium Star

devo159 napísal:... Precitaj si stranu dozadu... hodil som tam Notebook Skladackovy ktory som kupoval ja... Mas tam stranku a aj parametre...A mas tam aj Cenu notebooku :shock: ... Nebudem to tu vsetko pisat este raz takze kukni na stranu 11 treti prispevok... mne na znacke nezalezi a vykon tohoto je postacujuci :wink:
No pozeral som sa vyzera celkom dobre len by som povedal ze ramku este aspon jednu taku ako tam je a grafika sa mi moc v nom nelubi a dnes som sa dozvedel ze mi bude dph vratene takze to moze byt nb tak do 40 tisic co hovorite naHP PAVILIONY, MSI a COMPAQ?

zaujmalo by ma co si myslite o tomto: http://www.alza.sk/notebook-msi-gx600px ... d85000.htm

btw: aky velky monitor by mal mat???
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pockaj teraz nerozumiem akoze sa ti tam grafika nelubi? Malo alebo moc vykonna alebo by si celkovo nechcel 8600GT?
No keby som mohol kupit teraz notas tak by som kupil iny Set. S integrovanou TV kartou a ako si pisal RAM by bola 2x 2GB a pravdaze HDD 250GB
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Nie nie ta grafika je dobra, co ja nechcem v notebooku je integrovana graficka karta, ta tv karta sluzi naco staci donej dat kabel od telky a mozme pozerat tv na notebooku??? A aku znacku by si kupil co hovoris na PAVILION???
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

boarderpp napísal:Nie nie ta grafika je dobra, co ja nechcem v notebooku je integrovana graficka karta, ta tv karta sluzi naco staci donej dat kabel od telky a mozme pozerat tv na notebooku??? A aku znacku by si kupil co hovoris na PAVILION???
Ked uz daco znackove tak potom Dell HP Toshiba Fujitsu-Siemens a MSI
S ostatnymi nemam skusenosti(okrem skladaciek)
Ak chces nieco znackove tak by ten pavilion bol dobry

Ano ta Tv karta je taka ze tam len strcis kabel(kablovku,antenu) a pozeras TV :)
Chcel som ti poslat link priamo na ten Set ale neviem ho najst :roll: este pozrem
Napísať odpoveď