AMD alebo Intel

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

AMD alebo Intel ?

AMD
225
53%
Intel
156
37%
obidve...
27
6%
je mi to jedno...
13
3%

Celkom hlasov: 421

Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Elpokoloko »

skoda aj toho ze ak chceme INTEL musime si zaplatit trosku viac aj na dosky pretoze tie lepsie su predrazene :x
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To, ze si ju ty nemozes dovolit, neznamena, ze su predrazene. Cena reflektuje kvalitu a hlavne ponuku/dopyt na trhu.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

t0m4s3 napísal:Cena reflektuje kvalitu a hlavne ponuku/dopyt na trhu.
Taky OT: Vsak ale o to ide ked je vacsi dopyt moze byt cena vyssia resp. vacsinou byva nadsadena.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade treba "hladat pricinu" toho, preco aj pri tak vysokej cene je stale vysoky dopyt
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

pricina su stale lepsie hry a bohatsi ludia :lol:
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Podla mna je to tak, ked niekto kupuje PC tak to je investicia na par rokov (vynimky sa samozrejme najdu) tak preco si nepriplatit cca 2-3tis. a nebojim sa povedat ze dostanem vykon ktory je skoro dvojnasobny oproti najvykonnejsiemu AMD.
Leechim
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Leechim »

Určite Intel. Mám E8200. Má obrovský potenciál na taktovanie, super teploty a je to ďalší krok ku zániku/odkúpeniu AMD :P
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

Leechim napísal:Určite Intel. Mám E8200. Má obrovský potenciál na taktovanie, super teploty a je to ďalší krok ku zániku/odkúpeniu AMD :P
hej ne nech intel odkupy amd a za procaky budeme kolko cvakat lolo :D , miliony,, dalsi monopol dpc jak m$ :D
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Intel nekupi AMD, to by bola prenho zataz iba, podlamna sa toho chopi firma ako je Siemens alebo take nieco, teraz ked ste poculi tak tato firma vyvinula DDR4 RAM pamate s taktom cez 2GHz, mozno z toho by nieco bolo.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

mno ale jedno je pravda ze AMD vela investovalo do novych vyrobnych liniek tak snad nove CPU a VGA budu konkurencie schopne.......u VGA 38XX sa uz chytila teraz cakame na CPU :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

MP4-23 napísal:mno ale jedno je pravda ze AMD vela investovalo do novych vyrobnych liniek tak snad nove CPU a VGA budu konkurencie schopne.......u VGA 38XX sa uz chytila teraz cakame na CPU :wink:
no neviem ci je tomu tak, nestihaju vyrabat procaky pre nenazrany trh

a k neustalej postovacej vojne Intel vs AMD je mne uplne jedno ci je tam intel alebo AMD, ide o parametre toho procaku nie kto ho vyrobil, ja mam AMD no nestavam sa ani na jednu stranu, mal som aj intel a tiez bol ok, amd je taky ok, no moj dalsi procak bude asi tiez AMD lebo su mnohem lacnejsie...

takze hlasky "intel je lepsi" alebo "AMD je best" su aspon pre mna zbytocnou informaciou, neviem ako vy ale dobra/zla firma neexistuje
zase si nemyslim ze AMDcku hrozi krach alebo odkupenie ale tak nemaju taku zasobu kapitalu jako intel, co uz
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Prepac Sheep ale ak uz -10mld nie je dovod na krach/odkupenie tak uz naozaj neviem co. Ked si pripocitam minusove cisla na konci kvartalov tak dovi a dopo
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

S AMD to nepochybne ide uz dlhsiu dobu dole vodou. Ale tusim som nedavno niekde zachytil (CNBC asi), ze akcie AMD v poslednej dobe celkom poskocili. Medzikvartalny narast 11,5% ci tak nejak... Nemozem to uz nikde najst, viete niekto viac?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

t0m4s3 napísal:Prepac Sheep ale ak uz -10mld nie je dovod na krach/odkupenie tak uz naozaj neviem co. Ked si pripocitam minusove cisla na konci kvartalov tak dovi a dopo
neviem no, ale pokial dobre pamatam tak napr. nvidia bola tiez napokraji existencie a dnes je z nich gigant
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

ano, lenze nvidia v case ked ako si napisal "na pokraji krachu" (co imho nebolo tak, len sa dostavali na trh pomalsie), nemala takeho silneho konkurenta, akym je intel pre amd... ati v tom case bola na mierne vyssej urovni (ani zdaleka nie taky priepastny rozdiel ako intel vs amd) a firmy vyrabajuce ine jadra (matrox, voodoo a spol.) skoncili dost rychlo (aj ked, spominam si so slzickou v oku na 3Dfx VooDoo Rush, ktorej som bol majitelom a ze to bola na svoju dobu peckova karta :) ).
K teme - priklanam sa k Intelu, aj ked som bol dlhorocnym fanusikom AMD...dovod je jasny, AMD to skratka nezvladlo a Phenomy, ktore uviedla na trh sa vykonovo Intelackym Core2Quad proste nevyrovnaju, a nevyvazi to ani ich cena, ani to ze su to nativne 4-jadra na rozdiel od Core2Quad... navyse, Intel znova uviedol novsie jadra a AMD znova zaostava, Intel ma skratka velke financne rezervy a moze si dovolit aj mensie (v podstate aj vacsie) vykyvy, no pre AMD znamena kazde zavahanie v tejto situacii miliardovy klinec do rakvy... a myslim, ze ked ATI nepride s niecim fakt dobrym (aj ked momentalne vlastnia najvykonnejsiu graf. kratu na trhu), tak pojde AMD dole dost skoro..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:S AMD to nepochybne ide uz dlhsiu dobu dole vodou. Ale tusim som nedavno niekde zachytil (CNBC asi), ze akcie AMD v poslednej dobe celkom poskocili. Medzikvartalny narast 11,5% ci tak nejak... Nemozem to uz nikde najst, viete niekto viac?
No neviem ale, zeby prepad z 12.75 na 7.15 bol naratst 11,5%? :-/
Prílohy
SNAG-0232.png
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa solitary1 »

Podla toho na co a na kolko to potrebujete. Ja som zastanca AMD ale nemozem si pomoct s Intel Core 2 Duo E8400 a E8500. Na toto trosku AMD straca. Ale verim ze coskoro nieco AMD vymysli.
jixo
Medium Star
Medium Star

Co si myslite o AMD Phenom

Príspevok od používateľa jixo »

Ahojte.
Ako som kukal Intelacke C2Dcka objavil som AMD Phenom
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s tym procakom.
A este sa chcem spytat na co sa hodi ?
(na aky druh prace)

Dakujem
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Intel 8)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

jixo - phenomy su nastupcami Athlonov, akurat su postavene na vylepsenej architekture - K10. Inac sa da povedat ze su pouzitelne rovnako ako aj Athlony. Kdekade sa docitas o strasnej chybe revizie B2, ktorej prejav je takmer nepravdepodobny a strasi len na papieroch, ale zvelicuje sa o106. Osadis ich aj do povodnych dosiek s AM2 socketom, avsak plnohodnotne ich funkcie dokazes vyuzit s novsimi AM2+ doskami.

Napriek tomuto vsak nevidim jediny dovod v sucasnosti ist do AMD, kedze aj v pomere cena/vykon je vyhodnejsi intel. Ledazeby si nutne potreboval quadcore.
Napísať odpoveď