AMD alebo Intel
-
Elpokoloko
Zablokovaný
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
no neviem ci je tomu tak, nestihaju vyrabat procaky pre nenazrany trhMP4-23 napísal:mno ale jedno je pravda ze AMD vela investovalo do novych vyrobnych liniek tak snad nove CPU a VGA budu konkurencie schopne.......u VGA 38XX sa uz chytila teraz cakame na CPU
a k neustalej postovacej vojne Intel vs AMD je mne uplne jedno ci je tam intel alebo AMD, ide o parametre toho procaku nie kto ho vyrobil, ja mam AMD no nestavam sa ani na jednu stranu, mal som aj intel a tiez bol ok, amd je taky ok, no moj dalsi procak bude asi tiez AMD lebo su mnohem lacnejsie...
takze hlasky "intel je lepsi" alebo "AMD je best" su aspon pre mna zbytocnou informaciou, neviem ako vy ale dobra/zla firma neexistuje
zase si nemyslim ze AMDcku hrozi krach alebo odkupenie ale tak nemaju taku zasobu kapitalu jako intel, co uz
-
nucli
Medium Expert
ano, lenze nvidia v case ked ako si napisal "na pokraji krachu" (co imho nebolo tak, len sa dostavali na trh pomalsie), nemala takeho silneho konkurenta, akym je intel pre amd... ati v tom case bola na mierne vyssej urovni (ani zdaleka nie taky priepastny rozdiel ako intel vs amd) a firmy vyrabajuce ine jadra (matrox, voodoo a spol.) skoncili dost rychlo (aj ked, spominam si so slzickou v oku na 3Dfx VooDoo Rush, ktorej som bol majitelom a ze to bola na svoju dobu peckova karta
).
K teme - priklanam sa k Intelu, aj ked som bol dlhorocnym fanusikom AMD...dovod je jasny, AMD to skratka nezvladlo a Phenomy, ktore uviedla na trh sa vykonovo Intelackym Core2Quad proste nevyrovnaju, a nevyvazi to ani ich cena, ani to ze su to nativne 4-jadra na rozdiel od Core2Quad... navyse, Intel znova uviedol novsie jadra a AMD znova zaostava, Intel ma skratka velke financne rezervy a moze si dovolit aj mensie (v podstate aj vacsie) vykyvy, no pre AMD znamena kazde zavahanie v tejto situacii miliardovy klinec do rakvy... a myslim, ze ked ATI nepride s niecim fakt dobrym (aj ked momentalne vlastnia najvykonnejsiu graf. kratu na trhu), tak pojde AMD dole dost skoro..
K teme - priklanam sa k Intelu, aj ked som bol dlhorocnym fanusikom AMD...dovod je jasny, AMD to skratka nezvladlo a Phenomy, ktore uviedla na trh sa vykonovo Intelackym Core2Quad proste nevyrovnaju, a nevyvazi to ani ich cena, ani to ze su to nativne 4-jadra na rozdiel od Core2Quad... navyse, Intel znova uviedol novsie jadra a AMD znova zaostava, Intel ma skratka velke financne rezervy a moze si dovolit aj mensie (v podstate aj vacsie) vykyvy, no pre AMD znamena kazde zavahanie v tejto situacii miliardovy klinec do rakvy... a myslim, ze ked ATI nepride s niecim fakt dobrym (aj ked momentalne vlastnia najvykonnejsiu graf. kratu na trhu), tak pojde AMD dole dost skoro..
-
t0m4s3
Admin
No neviem ale, zeby prepad z 12.75 na 7.15 bol naratst 11,5%? :-/k6 napísal:S AMD to nepochybne ide uz dlhsiu dobu dole vodou. Ale tusim som nedavno niekde zachytil (CNBC asi), ze akcie AMD v poslednej dobe celkom poskocili. Medzikvartalny narast 11,5% ci tak nejak... Nemozem to uz nikde najst, viete niekto viac?
Co si myslite o AMD Phenom
Ahojte.
Ako som kukal Intelacke C2Dcka objavil som AMD Phenom
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s tym procakom.
A este sa chcem spytat na co sa hodi ?
(na aky druh prace)
Dakujem
Ako som kukal Intelacke C2Dcka objavil som AMD Phenom
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s tym procakom.
A este sa chcem spytat na co sa hodi ?
(na aky druh prace)
Dakujem
jixo - phenomy su nastupcami Athlonov, akurat su postavene na vylepsenej architekture - K10. Inac sa da povedat ze su pouzitelne rovnako ako aj Athlony. Kdekade sa docitas o strasnej chybe revizie B2, ktorej prejav je takmer nepravdepodobny a strasi len na papieroch, ale zvelicuje sa o106. Osadis ich aj do povodnych dosiek s AM2 socketom, avsak plnohodnotne ich funkcie dokazes vyuzit s novsimi AM2+ doskami.
Napriek tomuto vsak nevidim jediny dovod v sucasnosti ist do AMD, kedze aj v pomere cena/vykon je vyhodnejsi intel. Ledazeby si nutne potreboval quadcore.
Napriek tomuto vsak nevidim jediny dovod v sucasnosti ist do AMD, kedze aj v pomere cena/vykon je vyhodnejsi intel. Ledazeby si nutne potreboval quadcore.