Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
flasho
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa flasho »

Ja si prave robim vodicak. Pri prvej jazde sme sli cez sidlisko kde bola 40 a ja som siel 50 a on vravi:aka tam bola znacka?a ja ze kde?a on:no ja vam dam kde so smiechom,ale este dam vediet ak nejaka vtipna prihoda bude.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

kobalt napísal:Z toho traktora musel mat fakt "riadny skill". Zapistali gumy a policajt mu vravi nech to toci aspon do 6000 nie? :roll:
no vytocil zakrutu po zadnych kolesach..no jedine kebyze ma 120..
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

re

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Ked ja som spravil, tak spravy kazdy :)
ja som mal to stastie, ze policajt bol uz unaveny uplne kym som prisiel na rad, tak som vela nejazdil... raz som nedal ani smerovku, ale to nastastie cumel von z okna :) a moju druhu chybu som si vykecal unho, asi tak ze "pan policajt ja vam nemozem kecat do toho ci u vas prejdem (k tomu smutne oci)" a on, ze dobre no tak chod :)
testy su nic, za 7-8hodin to ma clovek nabiflene komplet.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

Ja som mal Oresku a pamatam si ako ma v noci zobral do stiavnicky vez sklabinu a potm sa tam ide cez taky uzky lesik a s dialkovymi svetlami som videl ani nie na 10m a este ma skusal zo slovenciny a s pesniciek co hrali v radiu, alebo ked oklepaval spoluziacky co z mojej triedy chodili k nemu tiez ina sranda...no skuska bola v pohode akurat unas polka vypadla na testoch a na cvicisku sme boli 4 :) tiez pocas testu mal jeden chlapik normalne tahak ale policajt to videl a vyhodil ho, nechapem co mohol mat na tom tahaku... :lol:
patrick1
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa patrick1 »

na jednej jazde, sme boli blizko instruktorovho domu a sli sme k nemu..
bol som asi cca 50 m pred krizovatkou(cca 60Km/h) ked naskocila oranzova

instruktor hned nato: "Patrik dupni na to, toto je surny pripad" potreboval ist na vecko

tak som prebehol krizovatku v meste cca 80Km/h na 3. prev. stupni na cervenu :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ja som na skuske minul mladu stoparku co chcela do martina z cadce a policajt: "Pan sofer, minul ste stoparku a zenaty je tu jedine tuto pan instruktor tak nabuduce sa opytajte posadky a nejednajte ako egoista."
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

kobalt napísal:Z toho traktora musel mat fakt "riadny skill". Zapistali gumy a policajt mu vravi nech to toci aspon do 6000 nie? :roll:
neviem, ci byvas na dedine alebo v meste, ale ked je nejaka rodina, ktora ma hospodarstvo atd, tak tam vedia na autach jazdit od raneho detstva, len to som tym chcel povedat :) zle som sa vyjadril, sorry
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja som mal v pohode instruktorov ale fizel bol dost prisny...dve baby nenechal prejist kvoli dost nepodstatnej veci tak som sa aj ja bal aby som to nepokazil ale vsetko v pohode dopadlo...na testy som sa ucil dva dni predtym a z konstrukcie bol docela trapas ked sa ma pytal naco sluzi spustac...a ja ze spustac?(vobec som netusil co to je) a fizel ze noo ano spustac, starter co to je naco sluzi?? a ja hned ahaa no tak asi na nastartovanie.....pohoda presiel som :lol:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Teraz vraj tento rok je povinná prvá pomoc a nejake psychotesty ktoré sa budu museť ešte doplácať... čo je natom pravda ? vodičak som si začal robiť v decembri , skušky mam až za 3 mesiace , myslite že policajt ma necha prejsť ked nebudem mať za sebou tu pomoc a psychač ? vraj tym co si začali robiť vodičak este minuly rok a skušky majú tento tak maju problemy s policajtmi.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Digital napísal:Teraz vraj tento rok je povinná prvá pomoc a nejake psychotesty ktoré sa budu museť ešte doplácať... čo je natom pravda ? vodičak som si začal robiť v decembri , skušky mam až za 3 mesiace , myslite že policajt ma necha prejsť ked nebudem mať za sebou tu pomoc a psychač ? vraj tym co si začali robiť vodičak este minuly rok a skušky majú tento tak maju problemy s policajtmi.
No, spolužiaci sa hnali začať kurz ešte v decembri, údajne preto aby nemuseli robiť psychotesty a 1. pomoc... Čiže asi ak si začal ešte v decembri tak nemusíš robiť nič (oni vravia že nemusia). Ja začnem až tento rok, čiže toho budem mať viac.
Vraj je ale nejaký problém s vyhláškou - musíš absolvovať 1. pomoc, ale nikto nevie čo v nej má byť.
Na TA3 to bolo v Téme dňa (osobne som to ešte nevidel, vyjadrím sa najskôr zajtra, ale skús si pozrieť možno v tom nájdeš odpoveď) - http://www.ta3.com/sk/relacie/5_tema-dn ... vej-pomoci
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali.. O psychotestoch som nepočul nič ale nie je to vylúčené pri týchto inteligentných nových nápadoch. Ja som sa bol v decembri zapísať a o týždeň začínam s autoškolením tak ma správy tohto typu vedia nasrať :roll:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Vesper napísal:Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali.. O psychotestoch som nepočul nič ale nie je to vylúčené pri týchto inteligentných nových nápadoch. Ja som sa bol v decembri zapísať a o týždeň začínam s autoškolením tak ma správy tohto typu vedia nasrať :roll:
pozeral som televizne noviny, davali to tam, ze nie je ani jedno stredisko, ktore ma potrebne opravnenie na vykonavanie kurzu prvej pomoci :roll:

ko*ot slovensky stat
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Stoporko napísal:pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
Može , vodičak jej dajú pár dní po jej skúškach... skušky može robiť len v osemnástich
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

Stoporko napísal:pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
Zabuuudaj, moze ist normalne na kurz no skusky nespravi ani o den skorej ako bude mat 18, cize jej je cele povolenie na 2 veci.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Inak ja som pocul (od majitela RCA v KE) ze to nakonec palti az od 1.4 tak neviem teraz...

@Stoporko, myslim ze nebude problem, ako bolo povedane, teoria s tebou, jazdy +- v tom istom case, ale skusky az v maji.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Kurz samotny moze zacat od 17, ale na skusky moze ist najskor tusim den po 18.narodeninach.

Ja mam teraz 10.1. skusky tak som sa daco ucil, testy uz mam zmaknute a prave si pozeram konstrukciu nech s tym mam pokoj.

Co k jazdam...kedze chodim do autoskoly, ktoru vlastni moj stryko s tetou tak som mal jazdy s nim, fajn to je, este mam asi dve jazdy dokoncit do skusok. A na tie som zvedvya, ale ze ma prist policajt, ktory je mily na ziakov takze sa nejako moc nebojim.

A ten kurz a psychotesty ma tiez dost sokli, ale tak spytam sa tetky ked s nou budem, ona bude musiet vediet ako a Vam to upresnim.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Vesper napísal:Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali..
Takže v tej Téme dňa je to celé vysvetlené: potrebuješ mať kurz prvej pomoci (no problem, do autoškoly prídu z červeného kríža a predvedú ti čo a ako - vyučia ťa). Lenže predtým než dostaneš vodičák, tak ťa musia (policajti) otestovať či tú 1. pomoc aj reálne ovládaš - a tam je problém, pretože je vydaný zákon že musíš byť otestovaný z 1. pomoci, ale nie je zatiaľ vydané čo má byť na tom teste :smt009. Policajti teda teoreticky nevedia z čoho majú testovať. Teoreticky tak v tomto okamihu nemôže nikto dostať vodičák pretože nesplní podmienky (neabsolvuje preskúšanie z 1. pomoci).
Ministerstvo by ale malo smernice na test vydať v priebehu pár dní (podľa hovorkyne) takže sa to za pár dní všetko vyrieši.
V autoškole dostaneš kurz prvej pomoci, z ktorého budeš následne otestovaný. Ak spravíš, policajti ti vydajú vodičák.

To Vigor: Si z TT, môžem sa spýtať ktorá autoškola to je? Čoskoro si totiž budem z tunajších vyberať, v ktorej absolvujem.
//edit: v Kabe sú viacerí spolužiaci (3).
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Autoskola Kaba. Nemozme porovnavat, ale som spokojny. Doviedol som tam viacero kamaratov a tak a su spokojni. Jazdis kedy sa da, pred skuskami aj kazdy den.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

kobalt napísal:Zabuuudaj, moze ist normalne na kurz no skusky nespravi ani o den skorej ako bude mat 18, cize jej je cele povolenie na 2 veci.
a neni to nahodou tak ze na jazdu moze ist az po tom ako bude mat 18 ?? mne sa take cosi mari .. ze len na teoriu bude chodit v 17tich
Napísať odpoveď