Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
re
Ked ja som spravil, tak spravy kazdy 
ja som mal to stastie, ze policajt bol uz unaveny uplne kym som prisiel na rad, tak som vela nejazdil... raz som nedal ani smerovku, ale to nastastie cumel von z okna
a moju druhu chybu som si vykecal unho, asi tak ze "pan policajt ja vam nemozem kecat do toho ci u vas prejdem (k tomu smutne oci)" a on, ze dobre no tak chod 
testy su nic, za 7-8hodin to ma clovek nabiflene komplet.
ja som mal to stastie, ze policajt bol uz unaveny uplne kym som prisiel na rad, tak som vela nejazdil... raz som nedal ani smerovku, ale to nastastie cumel von z okna
testy su nic, za 7-8hodin to ma clovek nabiflene komplet.
-
Hossa1881
Medium Professional
Ja som mal Oresku a pamatam si ako ma v noci zobral do stiavnicky vez sklabinu a potm sa tam ide cez taky uzky lesik a s dialkovymi svetlami som videl ani nie na 10m a este ma skusal zo slovenciny a s pesniciek co hrali v radiu, alebo ked oklepaval spoluziacky co z mojej triedy chodili k nemu tiez ina sranda...no skuska bola v pohode akurat unas polka vypadla na testoch a na cvicisku sme boli 4
tiez pocas testu mal jeden chlapik normalne tahak ale policajt to videl a vyhodil ho, nechapem co mohol mat na tom tahaku... 
na jednej jazde, sme boli blizko instruktorovho domu a sli sme k nemu..
bol som asi cca 50 m pred krizovatkou(cca 60Km/h) ked naskocila oranzova
instruktor hned nato: "Patrik dupni na to, toto je surny pripad" potreboval ist na vecko
tak som prebehol krizovatku v meste cca 80Km/h na 3. prev. stupni na cervenu
bol som asi cca 50 m pred krizovatkou(cca 60Km/h) ked naskocila oranzova
instruktor hned nato: "Patrik dupni na to, toto je surny pripad" potreboval ist na vecko
tak som prebehol krizovatku v meste cca 80Km/h na 3. prev. stupni na cervenu
neviem, ci byvas na dedine alebo v meste, ale ked je nejaka rodina, ktora ma hospodarstvo atd, tak tam vedia na autach jazdit od raneho detstva, len to som tym chcel povedatkobalt napísal:Z toho traktora musel mat fakt "riadny skill". Zapistali gumy a policajt mu vravi nech to toci aspon do 6000 nie?
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
ja som mal v pohode instruktorov ale fizel bol dost prisny...dve baby nenechal prejist kvoli dost nepodstatnej veci tak som sa aj ja bal aby som to nepokazil ale vsetko v pohode dopadlo...na testy som sa ucil dva dni predtym a z konstrukcie bol docela trapas ked sa ma pytal naco sluzi spustac...a ja ze spustac?(vobec som netusil co to je) a fizel ze noo ano spustac, starter co to je naco sluzi?? a ja hned ahaa no tak asi na nastartovanie.....pohoda presiel som 
-
Digital
Guru
Teraz vraj tento rok je povinná prvá pomoc a nejake psychotesty ktoré sa budu museť ešte doplácať... čo je natom pravda ? vodičak som si začal robiť v decembri , skušky mam až za 3 mesiace , myslite že policajt ma necha prejsť ked nebudem mať za sebou tu pomoc a psychač ? vraj tym co si začali robiť vodičak este minuly rok a skušky majú tento tak maju problemy s policajtmi.
-
Mateq
Medium Professional
No, spolužiaci sa hnali začať kurz ešte v decembri, údajne preto aby nemuseli robiť psychotesty a 1. pomoc... Čiže asi ak si začal ešte v decembri tak nemusíš robiť nič (oni vravia že nemusia). Ja začnem až tento rok, čiže toho budem mať viac.Digital napísal:Teraz vraj tento rok je povinná prvá pomoc a nejake psychotesty ktoré sa budu museť ešte doplácať... čo je natom pravda ? vodičak som si začal robiť v decembri , skušky mam až za 3 mesiace , myslite že policajt ma necha prejsť ked nebudem mať za sebou tu pomoc a psychač ? vraj tym co si začali robiť vodičak este minuly rok a skušky majú tento tak maju problemy s policajtmi.
Vraj je ale nejaký problém s vyhláškou - musíš absolvovať 1. pomoc, ale nikto nevie čo v nej má byť.
Na TA3 to bolo v Téme dňa (osobne som to ešte nevidel, vyjadrím sa najskôr zajtra, ale skús si pozrieť možno v tom nájdeš odpoveď) - http://www.ta3.com/sk/relacie/5_tema-dn ... vej-pomoci
-
Vesper
Professional
Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali.. O psychotestoch som nepočul nič ale nie je to vylúčené pri týchto inteligentných nových nápadoch. Ja som sa bol v decembri zapísať a o týždeň začínam s autoškolením tak ma správy tohto typu vedia nasrať 
-
Tomasko
Guru wannabe
pozeral som televizne noviny, davali to tam, ze nie je ani jedno stredisko, ktore ma potrebne opravnenie na vykonavanie kurzu prvej pomociVesper napísal:Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali.. O psychotestoch som nepočul nič ale nie je to vylúčené pri týchto inteligentných nových nápadoch. Ja som sa bol v decembri zapísať a o týždeň začínam s autoškolením tak ma správy tohto typu vedia nasrať
ko*ot slovensky stat
-
Stoporko
VIP
pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
-
Digital
Guru
Može , vodičak jej dajú pár dní po jej skúškach... skušky može robiť len v osemnástichStoporko napísal:pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
Zabuuudaj, moze ist normalne na kurz no skusky nespravi ani o den skorej ako bude mat 18, cize jej je cele povolenie na 2 veci.Stoporko napísal:pokial mam kurz z cerveneho kriza zakonceny papierom tak by nemal byt problem? A taka otazocka: priatelka si chce robit vodicak so mnou uz teraz, no este nema 18 (az v maji). Moze ist normalne na kurz, i skusky porobit, s tym ze by mala pisomne povolenie od rodicov a vodicak jej daju do ruky az v maji? Diik.
-
Vigor
King
Kurz samotny moze zacat od 17, ale na skusky moze ist najskor tusim den po 18.narodeninach.
Ja mam teraz 10.1. skusky tak som sa daco ucil, testy uz mam zmaknute a prave si pozeram konstrukciu nech s tym mam pokoj.
Co k jazdam...kedze chodim do autoskoly, ktoru vlastni moj stryko s tetou tak som mal jazdy s nim, fajn to je, este mam asi dve jazdy dokoncit do skusok. A na tie som zvedvya, ale ze ma prist policajt, ktory je mily na ziakov takze sa nejako moc nebojim.
A ten kurz a psychotesty ma tiez dost sokli, ale tak spytam sa tetky ked s nou budem, ona bude musiet vediet ako a Vam to upresnim.
Ja mam teraz 10.1. skusky tak som sa daco ucil, testy uz mam zmaknute a prave si pozeram konstrukciu nech s tym mam pokoj.
Co k jazdam...kedze chodim do autoskoly, ktoru vlastni moj stryko s tetou tak som mal jazdy s nim, fajn to je, este mam asi dve jazdy dokoncit do skusok. A na tie som zvedvya, ale ze ma prist policajt, ktory je mily na ziakov takze sa nejako moc nebojim.
A ten kurz a psychotesty ma tiez dost sokli, ale tak spytam sa tetky ked s nou budem, ona bude musiet vediet ako a Vam to upresnim.
-
Mateq
Medium Professional
Takže v tej Téme dňa je to celé vysvetlené: potrebuješ mať kurz prvej pomoci (no problem, do autoškoly prídu z červeného kríža a predvedú ti čo a ako - vyučia ťa). Lenže predtým než dostaneš vodičák, tak ťa musia (policajti) otestovať či tú 1. pomoc aj reálne ovládaš - a tam je problém, pretože je vydaný zákon že musíš byť otestovaný z 1. pomoci, ale nie je zatiaľ vydané čo má byť na tom testeVesper napísal:Ja som počul tiež že treba mať spravený kurz prvej pomoci na ukončenie kurzu ale vraj sa na to ešte serie pre nedostatok stredísk ktoré by tento výcvik poskytovali..
Ministerstvo by ale malo smernice na test vydať v priebehu pár dní (podľa hovorkyne) takže sa to za pár dní všetko vyrieši.
V autoškole dostaneš kurz prvej pomoci, z ktorého budeš následne otestovaný. Ak spravíš, policajti ti vydajú vodičák.
To Vigor: Si z TT, môžem sa spýtať ktorá autoškola to je? Čoskoro si totiž budem z tunajších vyberať, v ktorej absolvujem.
//edit: v Kabe sú viacerí spolužiaci (3).