S visty na xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SEEDER
Amateur
Amateur

S visty na xp

Príspevok od používateľa SEEDER »

Mám nainštalovať jednému známemu do notebooku win xp lebo s vistou spokojný nie je ale ked idem preinštalovávať napíše my že potrebujem driver k disku o com som niak nikdy nepočul lebo ked to robím v mojom pc tak nič take nepotrebujem má Disk Seagate 91280822AS vyskušal som toho dost ale nie a nie sa tej visty zbaviť tak by som chcel požiadať o radu
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

V biose nastav polozku "SATA Type" na "Native IDE".
SEEDER
Amateur
Amateur

hmm

Gadelat napísal:V biose nastav polozku "SATA Type" na "Native IDE".
Hladam hladam ale take nič tam neni važne je tam daco so sata ale nic stoho co si pisal sata type tam nevidim nikde
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Vsade sa to vola inak, skus tu polozku so sata zmenit na nieco ine :wink:
SEEDER
Amateur
Amateur

hmm

Diky fakt moc bolo to niečo stym sata ked som dal compatible tak už nenapisalo nič prave to inštaluj velke diky :)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

inak sry za spam ale :oops:

nie "S visty" ale "Z" ... :)
SEEDER
Amateur
Amateur

hm

:P ked dačo rychlo potrebujem tak sa ťažko rozmyšla :D a už som mal na tu vistu fakt nervy :cry:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

SSemtexx, nad gramatikou a správnym písaním sa už nepozastavuj, pretože potom by si musel dávať pripomienky na pomaly každý príspevok :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

co je to za notebook? Ak HP Pavilion, tak sa s XP rozluc.

Novsie notebooky dodavane s Vistou uz vacsinou ani nemaju mozne prepnutie nativneho rezimu SATA do ATA, takze je tam moznost stiahnut zo stranky vyrobcu SATA driver a pomocou USB FDD mechaniky ho XPcku natlacit pri instalacii.. To ze nie kazda FDD je nie s kazdym NB plne kompatibilna to je tiez znama vec, zatial uspesne su externe mechaniky SONY.

Problem nastava ak ani na strankach vyrobcu SATA driver nenajdes - prave problem Pavilionov (novsich). Aj ked by sa ti podarilo za poplatok v servise HP tento windows tam naladovat, je mozne ze nerozbehas vsetky doplnky (napr pri integrovanych rieseniach BT+WiFi, alebo aj LAN na jednom chipe), lebo na ne jednoducho nie su pre XP ovladace.

Takze si mozes vyberat - mat funkcny notebook a naucit sa ako na vistu, pripadne mu dopriat 2GB RAM (vtedy je vista pouzitelna), alebo notebook s overenymi Win XP, kde nefunguju vsetky sucasti. Ak patris k tym stastnejsim, tak samo mas aj volbu WinXP s plne funkcnymi sucastami.

//midian - aka vista bola k tomu NB dodavana? ak Business, je mozne ze robia pre niektore modely podporu pre XP v pripade mozneho downgrade :)
midiam
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa midiam »

NEVIEM JA MAM NOVY HP PAVILION DV 9000T S PRED INSTALOVANOU VISTOU A DAL SOM TAM XP TERAZ SOM NA XP NA HPCKARSKEJ STRANKE SOM NASIEL DRIVRE NA TEN LAPTOP A JE TO ok.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Teoreticky s http://www.nliteos.com/ by si tam mohol aj integrovať ovládače priamo na xp cd. Ovládače zvyknú byť aj na XP pred pár dňami kamoš formátoval Vistu z čisto nového notebooku že vraj to nefungovalo dobre.
SEEDER
Amateur
Amateur

hmm

Som to preinštaloval v pohode s tym prepnutim sata ale najst na to ovladače je fakt ako za trest a notebuk mam niaky ASUS F3L SERIES CPU DUO T2330
ram 1gb a win tam bol niaka vista premium dufam že niako tie kodeky najdem :?
projector
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa projector »

no chlopi ja mam taky problem ze ked chcem preinstalovat vistu na xp tak mi sice formatovanie disku prebehne v uplnom poriadku lenze akonahle doformatuje tak po restarte pc mi nenaskoci (windows xp instalacna obrazovka) ale iba po english nejaka hlaska ktora v preklade znamena ze sa nepodarilo nacitat operacny system...neviete v com to moze byt???dikes za kazdu radu...
midiam
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa midiam »

projector napísal:no chlopi ja mam taky problem ze ked chcem preinstalovat vistu na xp tak mi sice formatovanie disku prebehne v uplnom poriadku lenze akonahle doformatuje tak po restarte pc mi nenaskoci (windows xp instalacna obrazovka) ale iba po english nejaka hlaska ktora v preklade znamena ze sa nepodarilo nacitat operacny system...neviete v com to moze byt???dikes za kazdu radu...
Aky mas pocitac?
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

cawte, mam notebook Asus X50r series a vistu, chcel by som to preinstalovat na xp... je mozne, ze napriklad na xp budu zastarale ovladace? napriklad ze daky HD film ktory mi na viste neseka, bude na xp sekat??? moze sa daco take stat??? dik moc.... :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

nebudu sekat
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

to znamena, ze bude rovnaky vykon ako pri viste, vsetko pojde uplne rovnako? :oops:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

rovnako mozno lepsie..
caparso
Novice
Novice

XP

Príspevok od používateľa caparso »

Zdravim mam HP pavilion dv5 a mam problem pri preinstalovani visty na xp.... pri bootovani xpcka mi vzdy asi v strede instalacie vyhodii BSOD..skusal som uz mnoho verzi xpcka,neviete niekto poradit??? :evil:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Mozno by pomohlo nejake info z BSOD...To nebude asi Vistou,ale nejakym hardwerom...
Napísať odpoveď