S visty na xp
S visty na xp
Mám nainštalovať jednému známemu do notebooku win xp lebo s vistou spokojný nie je ale ked idem preinštalovávať napíše my že potrebujem driver k disku o com som niak nikdy nepočul lebo ked to robím v mojom pc tak nič take nepotrebujem má Disk Seagate 91280822AS vyskušal som toho dost ale nie a nie sa tej visty zbaviť tak by som chcel požiadať o radu
co je to za notebook? Ak HP Pavilion, tak sa s XP rozluc.
Novsie notebooky dodavane s Vistou uz vacsinou ani nemaju mozne prepnutie nativneho rezimu SATA do ATA, takze je tam moznost stiahnut zo stranky vyrobcu SATA driver a pomocou USB FDD mechaniky ho XPcku natlacit pri instalacii.. To ze nie kazda FDD je nie s kazdym NB plne kompatibilna to je tiez znama vec, zatial uspesne su externe mechaniky SONY.
Problem nastava ak ani na strankach vyrobcu SATA driver nenajdes - prave problem Pavilionov (novsich). Aj ked by sa ti podarilo za poplatok v servise HP tento windows tam naladovat, je mozne ze nerozbehas vsetky doplnky (napr pri integrovanych rieseniach BT+WiFi, alebo aj LAN na jednom chipe), lebo na ne jednoducho nie su pre XP ovladace.
Takze si mozes vyberat - mat funkcny notebook a naucit sa ako na vistu, pripadne mu dopriat 2GB RAM (vtedy je vista pouzitelna), alebo notebook s overenymi Win XP, kde nefunguju vsetky sucasti. Ak patris k tym stastnejsim, tak samo mas aj volbu WinXP s plne funkcnymi sucastami.
//midian - aka vista bola k tomu NB dodavana? ak Business, je mozne ze robia pre niektore modely podporu pre XP v pripade mozneho downgrade
Novsie notebooky dodavane s Vistou uz vacsinou ani nemaju mozne prepnutie nativneho rezimu SATA do ATA, takze je tam moznost stiahnut zo stranky vyrobcu SATA driver a pomocou USB FDD mechaniky ho XPcku natlacit pri instalacii.. To ze nie kazda FDD je nie s kazdym NB plne kompatibilna to je tiez znama vec, zatial uspesne su externe mechaniky SONY.
Problem nastava ak ani na strankach vyrobcu SATA driver nenajdes - prave problem Pavilionov (novsich). Aj ked by sa ti podarilo za poplatok v servise HP tento windows tam naladovat, je mozne ze nerozbehas vsetky doplnky (napr pri integrovanych rieseniach BT+WiFi, alebo aj LAN na jednom chipe), lebo na ne jednoducho nie su pre XP ovladace.
Takze si mozes vyberat - mat funkcny notebook a naucit sa ako na vistu, pripadne mu dopriat 2GB RAM (vtedy je vista pouzitelna), alebo notebook s overenymi Win XP, kde nefunguju vsetky sucasti. Ak patris k tym stastnejsim, tak samo mas aj volbu WinXP s plne funkcnymi sucastami.
//midian - aka vista bola k tomu NB dodavana? ak Business, je mozne ze robia pre niektore modely podporu pre XP v pripade mozneho downgrade
Teoreticky s http://www.nliteos.com/ by si tam mohol aj integrovať ovládače priamo na xp cd. Ovládače zvyknú byť aj na XP pred pár dňami kamoš formátoval Vistu z čisto nového notebooku že vraj to nefungovalo dobre.
no chlopi ja mam taky problem ze ked chcem preinstalovat vistu na xp tak mi sice formatovanie disku prebehne v uplnom poriadku lenze akonahle doformatuje tak po restarte pc mi nenaskoci (windows xp instalacna obrazovka) ale iba po english nejaka hlaska ktora v preklade znamena ze sa nepodarilo nacitat operacny system...neviete v com to moze byt???dikes za kazdu radu...
Aky mas pocitac?projector napísal:no chlopi ja mam taky problem ze ked chcem preinstalovat vistu na xp tak mi sice formatovanie disku prebehne v uplnom poriadku lenze akonahle doformatuje tak po restarte pc mi nenaskoci (windows xp instalacna obrazovka) ale iba po english nejaka hlaska ktora v preklade znamena ze sa nepodarilo nacitat operacny system...neviete v com to moze byt???dikes za kazdu radu...