vypadavanie internetu T-com (neviem kde je chyba)
-
geoge046
Star
- Kontaktovať používateľa:
vypadavanie internetu T-com (neviem kde je chyba)
Cafte,
mam doma internet od T-comu a stale mi vypadava net. Tak raz plus/mínus raz za hodinu a neviem kde moze byť problem. Overoval som si ci nemaju na centrale problem, a tam je to ze vraj vsetko 100% dobre, a potom uz len povedali ze chyba moze byt v modeme alebo v PC. Tak som si myslel ze to v PC nebude tak som siel reklamovat modem a dali mi náhradný. A stale mi internet vypadava a aj ked je nahradny internet. Takze chyba uz bude len v PC. Neviete co by mohlo podniecovať vypadavanie internetu?
Dik
mam doma internet od T-comu a stale mi vypadava net. Tak raz plus/mínus raz za hodinu a neviem kde moze byť problem. Overoval som si ci nemaju na centrale problem, a tam je to ze vraj vsetko 100% dobre, a potom uz len povedali ze chyba moze byt v modeme alebo v PC. Tak som si myslel ze to v PC nebude tak som siel reklamovat modem a dali mi náhradný. A stale mi internet vypadava a aj ked je nahradny internet. Takze chyba uz bude len v PC. Neviete co by mohlo podniecovať vypadavanie internetu?
Dik
tak toto iste robi aj mne!!! tiez som volal do t-comu a povedali mi ze moj modem dava signal na odpojenie...pozical som od kamosa taky isty modem a robi to stale...tak teda neviem...jeden cas som mal stym pokoj,no zas to zacalo...
inac ti operatori co dvihaju telefony su pekni pacienti,kazdy povie ine...no raz som narazil na celkom schopneho ked som nemohol u kamosky nabehnut modem a pomohol mi...
...no musim im tam este stale volat,ale az cez tyzden,nechcem si kazit vikend
inac ti operatori co dvihaju telefony su pekni pacienti,kazdy povie ine...no raz som narazil na celkom schopneho ked som nemohol u kamosky nabehnut modem a pomohol mi...
...no musim im tam este stale volat,ale az cez tyzden,nechcem si kazit vikend
re
ako sa ti chovaju kontrolky na modeme? podobny problem som mal aj ja. kontrolky boli rozsvietene ako vzdy, ale net nesiel. ked som volal do tcomu vraj je vsetko v poriadku a chyba je na mojom modeme alebo v kabloch. lenze ked ma modem odpojene kable kontrolky blikaju... potom som to rozbehal tak, ze som modem uplne odpojil tak na 15 min a uz to islo. robilo to aj neskor, ale uz je to v poriadku. podla mna chyba je u nich lenze nepriznaju si nic. kamarat bol takymto sposobom bez netu 3 tyzdne az potom to zacali riesit.
-
geoge046
Star
NO takto ja mam ten Ethernetovy modem od T-comu a tam su 4 led diody.
1) PWR - svieti ak je modem pusteny a je v elektrickej sieti
2) DSL - svieti ak je vsetko dobre na strane T-comu
3) ACT - blika vtedy ak sa prenášajú nejaké dáta
4) LAN - svieti/bliká vtedy ked je spojenie medzi modemom a PC
a prave na tej diode ACT je "chyba". Prestane blikat v takom časovom intervale ako som vyssie spominal, a teda vypadne internet. Niekedy internet sam od seba nabehne za par sekund, ale niekedy ho musim vypnut a zapnut. Takze myslite ze bude asi chyba v kabloch?
1) PWR - svieti ak je modem pusteny a je v elektrickej sieti
2) DSL - svieti ak je vsetko dobre na strane T-comu
3) ACT - blika vtedy ak sa prenášajú nejaké dáta
4) LAN - svieti/bliká vtedy ked je spojenie medzi modemom a PC
a prave na tej diode ACT je "chyba". Prestane blikat v takom časovom intervale ako som vyssie spominal, a teda vypadne internet. Niekedy internet sam od seba nabehne za par sekund, ale niekedy ho musim vypnut a zapnut. Takze myslite ze bude asi chyba v kabloch?
Mam taky isty problem, bud ma surovo odpoji a hned pripaja spat (to potesi ked stahujem 300MB suber cez FF) alebo proste prestane ficat a svieti ze ide akoby nic.. ked kliknem na ikonu nereaguje. Teraz uz to mam ale nacvicene, vzdy ked pozorujem ze mi dajako dlho taha stranku rychlo kliknem na bookmark hojko a ked mi ho dlho nacitava tak dam softverovo odpojit a hned pripojit a je to v pohode.
Re: vypadavanie internetu T-com (neviem kde je chyba)
ked vypadne zavolaj na to cislo 1237777 alebo tak nejak a nech ti ho restartnu a ked ti budu tvrdit, ze to je u teba chyba, zavolaj na poruchy a stale ich otravuj nech ti pridu premerat linku. Mne robilo to iste a stale mi tvrdili, ze to je routrom aby som upgradoval alebo dal druhy. na poruchach prisli na to, ze chyba bola u nich.geoge046 napísal:Cafte,
Dik
re
kontrolky svetia uplne normalne ako aj maju. mas isto modem microcom. inak prisiel som na to, ze ten modem sa dost prehrieva, co sa mi nejako nevidi. na tvojom mieste by som im tam zavolal nech sa na to poriadne pozru lebo odstupis od zmluvy. ked to robilo mne som tam volal 3 x posebe tomu istemu cloveku cez vykend. pripadne skus od niekoho znameho skusit iny modem.gabberman napísal:no,mam usb modem a kontrolky teraz svietia takto - prva zelena svieti,druha blika,potom dalsia oranzova svieti a dalsie dve oranzove sem tam prebliknu...skusal som aj odpojit modem a nechat nejaky cas tak,no nepomohlo...
he he,takze som neni sam,takto fungujem aj jami-chau napísal:Mam taky isty problem, bud ma surovo odpoji a hned pripaja spat (to potesi ked stahujem 300MB suber cez FF) alebo proste prestane ficat a svieti ze ide akoby nic.. ked kliknem na ikonu nereaguje. Teraz uz to mam ale nacvicene, vzdy ked pozorujem ze mi dajako dlho taha stranku rychlo kliknem na bookmark hojko a ked mi ho dlho nacitava tak dam softverovo odpojit a hned pripojit a je to v pohode.
Re: re
ano,mam microcom a skusal som aj iny modem od kamosa(tiez taky isty),robilo to tak isto ako na mojom...Monako2 napísal:kontrolky svetia uplne normalne ako aj maju. mas isto modem microcom. inak prisiel som na to, ze ten modem sa dost prehrieva, co sa mi nejako nevidi. na tvojom mieste by som im tam zavolal nech sa na to poriadne pozru lebo odstupis od zmluvy. ked to robilo mne som tam volal 3 x posebe tomu istemu cloveku cez vykend. pripadne skus od niekoho znameho skusit iny modem.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
pani ja mam internet od tcomu uz druhykrat..prvykrat som mal modem USB Vigor a taketo problemy som mal niekolko mesiacov, posielal som logy do vigoru, do tcomu som volal kazdy den..stale mi napisali, ze problem musi byt len u mna...nakoniec som zistil, ze problem je v tom, ze modem som zapojil do USB 1.1, potom co som ho supol do USB dvojky ani jeden vypadok(okrem vypadkov, ktore boli celoslovenske)..btw. mozno pomohlo, ze som pouzil nejake upravene ovladace, ktore som nasiel bohviekde a nie tie, ktore boli pribalene...
takze ak je niekto co ma vigora nech vyskusa usb dva a ak by nahodou bol zaujem poslem aj tie ovladace..
teraz mam net od tcomu zas a radsej som si priplatil a kupil Vigora 2700 VGST, s ktorym nie su problemy ziadne
takze ak je niekto co ma vigora nech vyskusa usb dva a ak by nahodou bol zaujem poslem aj tie ovladace..
teraz mam net od tcomu zas a radsej som si priplatil a kupil Vigora 2700 VGST, s ktorym nie su problemy ziadne
odskusaj si ping
start > spustit > cmd >ping -n 1000 www.sme.sk
posle sa 1000 krat vyzva na test latencie a ked sa strati aj 1 paket tak je chyba v linke...
vcera som to skusal,nestratilo sa nic a net aj tak padal. dnes som skusal a prvy krat sa stratili 2 pakety a druhy krat pocas skusania padol net a stratilo sa 50 paketov...no musim zavolat kaprom do t-comu...
start > spustit > cmd >ping -n 1000 www.sme.sk
posle sa 1000 krat vyzva na test latencie a ked sa strati aj 1 paket tak je chyba v linke...
vcera som to skusal,nestratilo sa nic a net aj tak padal. dnes som skusal a prvy krat sa stratili 2 pakety a druhy krat pocas skusania padol net a stratilo sa 50 paketov...no musim zavolat kaprom do t-comu...