existpierre napísal:ja som ho uz raz zmenil a sklamal som sa, branim sa tak. Uz viem teraz ze ho nezmenim a zenska sa bude musiet sakra snazit, aby som to zmenil a aby som zase zacal v nieco verit. Lenze ja ked stratim doveru v nieco, sanca je nulova ze opat zacnem verit
tak si uvedom jednu dôležitú vec. To, že Ti tie vzťahy nevychádzajú nemôže byť problém len holky, alebo okolností. Predovšetkým skús hľadať problémy u seba. Cudzie problémy aj tak nezmeníš.
("Každý následok MUSÍ mať nejakú PRÍČINU. Kým sa táto príčina neodstráni, bude prinášať vždy tie isté následky. Ak sa pokúšame pracovať s následkami, nešťastie bude meniť len jednu formu na druhú. Najpodstatnejšia je vždy príčina a tá musí byť nájdená vo vnútri." Charles F. Haanel)
Vzťahy medzi dvoma ľuďmi sú veľmi zložité a sú o tom napísané
tisíce kníh, rôznych kurzov, štúdií, rád... Je dôležité vedieť, kedy čo a ako. Vedieť sa starať o vlasnté záujmy, ale aj o záujmy toho druhého (až na druhom rade, ale vždy rovnako intenzívne) a nájsť si tú správnu polovičku, nie prvé čo sa hádže k nohám a pod.
Je podľa mňa nezmysel púšťať slovo láska k vode, pretože je to čosi nádherné, ale rozdiel medzi láskou a tým, čo ľudia pokladajú za lásku. Mal som nejaké vzťahy a naozaj som cítil úžasné emócie no nemôžem povedať, že to bol geniálny vzťah, geniálna láska a že som konal svoju úlohu voči polovičke i sebe správne. To môžem povedať iba o sestre, ktorá má 20, prvý vzťah, trvá dva roky a stále je to krásne... vzťah je umenie.
Poobzeraj sa okolo seba... Koľko stovák ľudí nájdeš, ktorý sa pokúšajú o vzťahy v jednom kuse a potom sa na to chcú vykašľať, pretože to nie a nie fungovať. a prečo je ich tak veľa a prečo sa im tak nedarí? Láska nie je len tak. nie je to nič "zadarmo".... ale ľudia sú leniví. Najradšej by z lásky ťažili. najradšej by sa oni mali čo najlepšie a potom keď majú nedostatok lásky, začnú sa sťažovať, prečo ma už tak neľúbiš? Prečo ma už nepohladíš? Ale to je zase len dôkaz malosti a potreby človeka... Naplnený človek nepotrebuje nič a stále rozdáva a cíti sa najlepšie ako môže (a väčšinou následne aj dostáva najviac).
Dosť litánií, lebo si sám začnem liezť na nervy...