Kupa auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ono mercedes uz nie je to co byval, to uz nie je nic zo sucastneho sortimentu kvoli posuvaniu vyroby do inych krajin, cest svetlym vynimkam
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Mercedes sa planuje vratit so spolahlivymi vozmi v tychto rokoch, udajne si u noveho Ccka dali zalezat. Cas ukaze. Stare urcite nebrat.
klm16 nesranduj, francuza fakt nebrat. Je pekne, ze si jeden z mala spokojnych zakaznikov, ale pohladaj dalsieho :) A ze nemam skusenosti? 2 roky som mal VTS, pokazit sa mozu aj veci nepokazitelne:) V tej dobe som spoznal vela ludi, co maju francuzov a nikto ti pekneho slova nepovie pokial nejde o vrcholnu verziu, kde zabavnost prebija kvalitu.
Koho kamos, ktory sa vyzna do aut, povie, ze Focus je zle auto, tak nech si radsej zaparkuje Skodovku spat do garaze a ide na pivo pesi.
Ad Renault - ano, nekazi sa kazdy kus, moze byt. Mna nechal Renault Scenic v Dansku, v BA, kdekolvek som isiel a nikdy viac. Znama sa zbavuje Megane, ma ho par mesiacov. Vravel som jej, ze nech kupi daco ine, ale hento bolo peeeekneee. Keby mal dakto zaujem, tak SS :)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

mishenko napísal:...
no asi si moc smoliar na auta....sused ma 406 dalsi znamy ma to iste, obaja su spojojny myslim ze ani raz nemali s autom poruchu.....
a pokial viem VTS je sportove auto, mozno si iba moc vela od neho cakal....

A dost sme odbocili od temy, zhrme to tak ze kazde auto moze byt spolahlive pokial sa clovek o neho stara, a porucha moze prst aj pri jazde s Maybachom....
tak si kup na co mas peniaze pri kupe sa porad s odbornikmi, a vela stastnych km prajem Howgh.... :arrow:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Takisto predbezne zvazujem kupu nejakeho auta, cenova hladina 100-150k CZK, bavil som sa s kamosom - majitelom autobazaru. Ten automaticky hned skrtol vsetkych nemcov, francuzov a vypadol z neho, no cudujme sa, Ford Focus :-) Za tu cenu vraj 2002, kombi, ostatnu vybavu este nevie pretoze mu este neprisiel... Takze len tolko k nemu.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

no dobre cicky .. pome teraz triezvo :D rozpocet 50-60 000 .. co by ste mi poradili? ano viem nemozem cakat zazraky ale ceny trosku padli dole .. rozmyslal som nad coltom 89-93 rocnik .. sem tam mi prebehla hlavou aj felda dokonca som videl aj ibizu 1.9 d v tejto cenovej kategorii ale to myslim radsej nie .. nejake napady?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Point, realny napad mam jeden, ak ti to auto az tak velmi neponahla tak radsej este chvilu pockat a dosetrit par korun. ak nasetris este 20k tak sa ti otvori viac moznosti. ja som tiez kupoval auto a velmi som sa ponahlal a teraz si mozem buchat hlavu, aj ked to bolo par rokov dozadu
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:Point, realny napad mam jeden, ak ti to auto az tak velmi neponahla tak radsej este chvilu pockat a dosetrit par korun. ak nasetris este 20k tak sa ti otvori viac moznosti. ja som tiez kupoval auto a velmi som sa ponahlal a teraz si mozem buchat hlavu, aj ked to bolo par rokov dozadu
Kibo neuveris ale cakal som neco taketo .. len mam dilemu .. mam 18 rokov mozem si pockat kym budem mat ja neviem 100 000 ale budem mat kolko? 20 rokov? to auto co si teraz kupim za tych 50 o 2 roky nebude mat cenu a ked hej tak minimalnu ktoru mozem brat len ako take vsimne :D .. ked ale kupim neco za 100 o 2-3 roky to tiez horko tazko predam nie? skor by som cel nieco na zaciatok co by mi vydrzalo 3-4 roky a nasetril by som na nieco normalne..cize ci mam cakat ece a nekupit nic a potom si buchat o hlavu ze do kelu posluchol som Kiba a kupil som auto za cele moje uspory teda 100 000 abo kupit teraz neco za 50 pohrat sa stym zabavit sa a ked vyrastiem kupit neco normalne
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

klm16 napísal:no asi si moc smoliar na auta....sused ma 406 dalsi znamy ma to iste, obaja su spojojny myslim ze ani raz nemali s autom poruchu.....
a pokial viem VTS je sportove auto, mozno si iba moc vela od neho cakal....
A mozno nie som smoliar na auta, len ty si mal stastie. Nie je to tak, vzhladom na to, ze som aj admin jedneho klubu pre FR auta, tak asi vidim viac reakcii. A aj sa stretavam stale s ludmi s FR autami, ale proste ked nieco nevedia dotiahnut konstrukteri do konca, tak to nie je dobre. A take su francuzske auta. Ako povedal znamy, co je prijimaci technik v Citroene: "Francuzi stavaju auta zaujimavym sposobom. Myslia si, ze sa nikdy nepokazia. Clovek potrebuje vymenit ziarovku a musi vybrat motor" :D Samozrejme, ze to bolo prirovnanie, ale velmi vystizne.
S 406 bez problemov? Najblizsie skusenosti? Kamos ma vecne problemy, ale kupene v AAA :) Daco obdobne? Xsara ~100tis. km, HDi, odislo cerpadlo pri predbiehani a oproti aut, nic moc a bolo on starane, rodina ma autoservis :/

Fedorm: Francuzov vynechat, ale ber to len ako subjektivny nazor. Ale naozaj vynechat :D

Point: Jasna vec, Felda to isti ...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

mishenko: dik za radu tiez som to videl asi an tu feldu, hlavne koli dielom a dostupnosti .. videl som dokonca aj pekne spravene feldy .. len zobrat 1.3 bez posilovaca? pfu.. ale 1.6 s posilovacom no nebolo by odveci :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ked sa na to pozeras len z hladiska penazi tak vsetko mas stratovu inveticiu. kupis feldu za 100 a za polroka ju nepredas za viac ako 70.
ak sa chces auto ktore ta aj odvezie tak ta felda je pre teba idealna, v tom suhlasim s mishenkom. ako prve auto pre zaciatocnika super. nenarocna na udrzbu, male prevadzkove naklady, dostupnost dielov, jednoduchy servis, kde niektore jednoduche opravy zvladnes na sidlisku pod lampou ak si trosku zrucny...
feldy nie su sportiaky, ale ak treba tak trosku potiahnu, ale zas len do urcitej rychlosti. podla rocnika ktory chceskupit treba davat pozor na niektore veci. jedinou chybou felicii bolo ze nemali pozinkovane kasne. inac to su super auta. su pevnejsie ako favority ci podvozkovo alebo kasnou, pohodlnejsi interier, menej hniju, lepsie jazdne vlastnosti, ...
modely 96 a mladsie maju este tuhsiu karoseriu a napravy kvoli zastavbe motora 1,6. 1,6 ponuka navyse len 5 kW ale ma zasa vacsi krutak. urcite je pohodlnejsie mat servo, ale favo/felda ma este dobre riadenie v porovnani s inymi znackami, cize to nie je tak tazke tocit na mieste, je to uz len vecou luxusu.
na co si daj bacha: hrdza hlavne piatych dvery, lemy blatnikov, podbehy, obcas problemy s alternatrom, pri novsich modeloch obcasne problemy so zamkami dveri, pri MPi moze byt problem s platovym vieckom termostatu, takze bacha na unik kvapaliny a na teplotu, ci sa auto za jazdy zohreje na prevadzkovu teplotu. urcite to nekupuj sam, zober si dakeho machra na to :wink: ja som mal machra a aj tak sme sa popalili
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

mm machra na to, bojim sa ze az takeho machra nenajdem ..toho sa bojim.. autoskolu som robil na 1.3 bez serva a stacilo mi ked feldu tak vazne by som sa poohliadal po tych so servom .. ..nvm vlastne ci robili feldy 1.3 pred faceliftom aj so servom .. to ze hrdzaveju a teda hlavne tie piate dvere mi je jasne .. ale dik za rady chlapi :) takze od mojho colta 1.3 rv 89-93 ma asi odhovarate :D

dalej som nasiel kia sephia .. 96 rocnik 1.5ka 80 koni celkom zive auticko..vydrzala by 3-4 roky? co myslite
fedorm
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fedorm »

mishenko neboj francuzov ani ja nemam rad..a ten vyber je stale medzi almerou civicom a stale mi neda pokoj aj astra..
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Point napísal:dalej som nasiel kia sephia .. 96 rocnik 1.5ka 80 koni celkom zive auticko..vydrzala by 3-4 roky? co myslite
dobry vyber. auto vacsie, sice troska maksi podvozok ale na jazdenie akurat. So spolahlivostou si nemusis robit starosti, najlepsie ak kupis od majitela priamo, nech vidis ako vyzera, malokedy maju viac majitelov, su vacsinou ako rodinne auta. rozhodne by som porozmyslal :idea:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

feldy so servom boli 1.6, tych 1.3 bude ako safranu

colt model 92-96 sa mi vzdy pacil, je to sikmooke auto, cize uplny crep to nebude, dizajnovo pekne,nadcasove, relativne spolahlive
motorizacie nasledovne

u nas asi najpocetnejsie zastupenie 88-92 s motormi 1,3 / 1,3i / 1,5i / 1,6 GTi / 1,8GTi / 1,8D

1300 GL/EL 44kW-60PS / 5.500 U/min 96Nm / 3.000 U/min 151 km/h 16,5s 4G13 OHC 12V 955kg
1300 GL/EL 55kW-75PS 110Nm / 3.000 U/min 163 km/h ? 4G13 OHC 12V 930kg
1500 GLXi 62kW-84PS / 5.500 U/min 122Nm / 3.000 U/min 165 km/h 11,9s 4G15 OHC 8V 975kg
1500 GLXi 66kW-90PS / 6.000 U/min 126Nm / 3.000 U/min 172 km/h ? 4G15 OHC 12V 945kg
1600 GTi-16V 91kW-124PS / 6.500 U/min 142Nm / 5.000 U/min 195 km/h 9,2s 4G61 DOHC 16V 1089kg
1800 GTi-16V 100kW-136PS / 6.00 U/min 164Nm / 4.500 U/min 200km/h 7,9s 4G67 DOHC 16V 1045kg
1800 GL Diesel 44kW-60PS / 4.500 U/min 113Nm / 3.000 U/min 148 km/h 16,4s 4D65 OHC 12V 1030kg

potom este pripadne typ CAO 4 generacie 92 - 96 (svojho casu vyhlaseny za najspolahlivejsie ( v nemecku ) auto svojej kategorie) s motormi 1,3 / 1,6 / 1,8.

1300 ELi/GLi 55kW-75PS / 6.000 U/min 108Nm / 3.000 U/min 170 km/h 12,5s 4G13 OHC 12V 908kg
1600 GLXi 83kW-113 PS / 6.000 U/min 137Nm / 5.000 U/min 190 km/h 9,8s 4G92 OHC 16V 969kg
1800 GTi-16V 103kW-140PS / 6.500 U/min 167 Nm / 5.500 U/min 210 km/h 7,6s 4G93 DOHC 16V 995kg
Iceman888
Star
Star

Príspevok od používateľa Iceman888 »

no ja by som sa vas chcel tiez opytat auto tak za 40 000 SK mozno max. 50 000 SK, urcite diesel, jazdit sa na nom bude malo, a staci maly objem, proste nejake jednoduche auticko
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Iceman888 napísal:no ja by som sa vas chcel tiez opytat auto tak za 40 000 SK mozno max. 50 000 SK, urcite diesel, jazdit sa na nom bude malo, a staci maly objem, proste nejake jednoduche auticko
za 40 neber dizel .. ale kukni sa po tom coltovi abo sephii ako chcem ja .. spotreba 7 litrov.. dizel bude mat taku istu ..abo ked ces D silou mocou ale hovorim ti ze v tejto cenovej hranici je to blbost .. popozeraj sa nejake kadety 1.6ky D najmensie stare D co som videl boli Una pokial sa nemylim 1.3D ale zevraj asi anjkazivejsi motor na svete .. hovorm .. porozyslaj nad COLTOM alebo SEPHIOU ..
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

aj dvojkove golfy 1.6TD boli celkom ze ok ale tam treba davat bacha,ale tak bacha treba na vsetko,a za 40 sa oplati aj favoritka daka 94ka black line :-)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

PaliMpi napísal:aj dvojkove golfy 1.6TD boli celkom ze ok ale tam treba davat bacha,ale tak bacha treba na vsetko,a za 40 sa oplati aj favoritka daka 94ka black line :-)
hm 1.6 TD ale pochybujem ze najdes nejaky s vymenenym slimakom do 40 a menit turbo by som ja teda urcite nechcel
Iceman888
Star
Star

Príspevok od používateľa Iceman888 »

no ved v poriadku teda nemusi to byt Diesel, inac ta Sephia sa mi paci, dajte aj nejake konkretne typy ak mate
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Iceman888 napísal:no ved v poriadku teda nemusi to byt Diesel, inac ta Sephia sa mi paci
ta sephia sa paci aj mne ..dokonca som na nej jazdil a neviem nemam jej co vytknut.. len sa bojim spolahlivosti .. "co ked" chapes

edit..ale uz tu bol nejaky ten koment k spolahlivosti ..dakujem ..myslim ze to bol krupica...
Napísať odpoveď