na HRY VISTA 64 al 32 bit ??

Informácie o software, ankety...
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

na HRY VISTA 64 al 32 bit ??

Príspevok od používateľa NaP0LeOn »

ahojte mam dost velky problem. neviem sa rozhodnu medz Win VISTA 32 bit a 64 bit . .. mam 64bit procesor. a som pocul zevraj 32bit VISTA mi nezobere na plno 4 gb ram. zevraj na to potrebujem 64 bit. je v tom pravda ?? diky za odpovede.
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

32 bitova ti zoberie nejakych 3,3 GB z RAM, ale na druhej strane su vraj este stale problemy s ovladacmi pre 64 bit. A aj taky crack na Crysis isiel iba na 32 bitovych systemoch :)
Zatial si daj asi 32bit a po nejakom roku ked sa uz situacia s ovladacmi zlepsi si daj 64bit. Aj tych 3,3GB ti bude bohato stacit.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

ja som na tom tak isto..4gb a ide mi len 3327MB a keby to bolo len tak pri crysis tak by som si dal 64bit lebo vacsiu kravinu ako je crysis som nikdy nehral...odkedy dosli mimozemstania tak je to kravina..
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hmm. tak dobre.dakujem za info.dam si 32bit ULTIMATE . . potom neskorsie 64bit.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

u tej visty to uz nie je so 64bit ovladacmi zdaleka taky problem ako u XP 64bit, bezne pouzivany dostupny HW ma podporu aj pre 64bit. Avsak tym ze vela vyrobcov sa na 64bit ovladace tak plne nesustredi, tak nie su tak schopne vyladene ako v pripade 32bit verziach, a tak paradoxne na 64bit verzii je vykon aplikacii a hier degradovany. Netvrdim ze 32bit aplikacia ma z nejakeho neznameho dovodu pod 64bit systemom bezat rychlejsie, ale rozhodne citelne rozdiely by som necakal

.. akurat sa clovek potom viac obzera pri zaobstaravani si nejakeho SW alebo kodekov, ci to ma podporu x64 visty, ale da sa to poriesit...

.. prinajhorsom si nahod aj aj, (predpokladam ze aj tak to nemas kupene tak ti moze byt jedno ci licenciu porusujes raz, alebo hned dvakrat), a mozes aspon porovnavat :)
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

GothaR napísal:32 bitova ti zoberie nejakych 3,3 GB z RAM, ale na druhej strane su vraj este stale problemy s ovladacmi pre 64 bit. A aj taky crack na Crysis isiel iba na 32 bitovych systemoch :)
Zatial si daj asi 32bit a po nejakom roku ked sa uz situacia s ovladacmi zlepsi si daj 64bit. Aj tych 3,3GB ti bude bohato stacit.
s tymi ovladacmi to nieje pravda, mam doma ultimate 64 a nemal som zatial ziaden problem s ovladacom... s tym crackom na crysis to tiez nieje tak, mam doma crysis a nebol vobec ziaden problem.. crack sice je 32 ale spustis to normalne aj na 64 bit systeme, takze no problem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

nucli napísal:s tymi ovladacmi to nieje pravda, mam doma ultimate 64 a nemal som zatial ziaden problem s ovladacom... s tym crackom na crysis to tiez nieje tak, mam doma crysis a nebol vobec ziaden problem.. crack sice je 32 ale spustis to normalne aj na 64 bit systeme, takze no problem.
No ja som to nemyslel tak, ze ovladace nie su, ale tak, ako to napisal KoCi, teda ze sa vyrobcovia na 64b verzie tak velmi nesustredia a vykon v hrach moze byt nizsi. 64b system sa oplati, az ked je potrebne prekrocit hranicu 3,3 GB RAM, pretoze inak 32b aplikacia bezi na 64b systeme rovnako alebo horsie ako na 32b systeme.
nucli
Medium Expert
Medium Expert

GothaR napísal:No ja som to nemyslel tak, ze ovladace nie su, ale tak, ako to napisal KoCi, teda ze sa vyrobcovia na 64b verzie tak velmi nesustredia a vykon v hrach moze byt nizsi. 64b system sa oplati, az ked je potrebne prekrocit hranicu 3,3 GB RAM, pretoze inak 32b aplikacia bezi na 64b systeme rovnako alebo horsie ako na 32b systeme.
presne tak, beyi rovnako, horsie nie, pretoze v pripade 32 bitovych programov simuluje 32 bitove prostredie, to znamena ze to vplyv nema. autorovi temy - kludne si daj 64bitovy system, teraz s tym problemy niesu a do buducnosti budes ready :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

nucli napísal:presne tak, beyi rovnako, horsie nie, pretoze v pripade 32 bitovych programov simuluje 32 bitove prostredie, to znamena ze to vplyv nema. autorovi temy - kludne si daj 64bitovy system, teraz s tym problemy niesu a do buducnosti budes ready :)
Vplyv to nema za idealnych podmienok, ale realita je zatial taka, ze vyrobcovia HW sa sustredia hlavne na 32b verzie ovladacov, ktore su najlepsie vyladene. Na 64b system vsak nahodis iba 64b ovladace, ktore nemusia byt vyladene az tak dobre, co moze znamenat, ze v hre bude nizsie fps. Pri ostatnych veciach to tak nevadi.
nucli
Medium Expert
Medium Expert

GothaR napísal:Vplyv to nema za idealnych podmienok, ale realita je zatial taka, ze vyrobcovia HW sa sustredia hlavne na 32b verzie ovladacov, ktore su najlepsie vyladene. Na 64b system vsak nahodis iba 64b ovladace, ktore nemusia byt vyladene az tak dobre, co moze znamenat, ze v hre bude nizsie fps. Pri ostatnych veciach to tak nevadi.
IMHO je realita taka ze s kazdym vydanim noveho ovladaca vyjde 32 aj 64 bitova verzia TOHO ISTEHO ovladaca...cize na fps to zasadny vplyv nema ;)
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Máária Jóóózef . Každý hovorí ináč. . Ja som chcel este povedat . . . či najnovšie hry pojdu aj na 64bitoch.lebo ja mam stiahnuté velké množstvo dát 470 GB . . prevažne hry , filmy v DVD kvalite. a ja nemienim každý týžden meniť Operačný systém koli chybním hláškam , nadarmo inštalovať atd. Potrebujem 1 Operačný systém ktorý bude dobre fachčit a nebudem sa sním trápiť..Len nie OS Win XP Pro , lebo sním som nespokojný. (časté padanie , mrznutie) .
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

NaP0LeOn napísal:Máária Jóóózef . Každý hovorí ináč. . Ja som chcel este povedat . . . či najnovšie hry pojdu aj na 64bitoch.lebo ja mam stiahnuté velké množstvo dát 470 GB . . prevažne hry , filmy v DVD kvalite. a ja nemienim každý týžden meniť Operačný systém koli chybním hláškam , nadarmo inštalovať atd. Potrebujem 1 Operačný systém ktorý bude dobre fachčit a nebudem sa sním trápiť..Len nie OS Win XP Pro , lebo sním som nespokojný. (časté padanie , mrznutie) .
linux?
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

nie , ani Mac . Iba mam problem ci VISTU 32bit alebo 64bit. pre mna je to velky problem..
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

NaP0LeOn napísal:nie , ani Mac . Iba mam problem ci VISTU 32bit alebo 64bit. pre mna je to velky problem..
urcite 32, 64 maju stale problemy ci win ci linux
KoCi
Darca
Darca

opytam sa ta - ak mas colen jeden SW v ktorom realne dokazes vyuzit 64bit, nahod 64bit... inac rozdiely medzi 32bit a 64 bit su asilen v tom, ze u 64bit verzie musia byt ovladace podpisane MSa na 32bit. je kladeny z dovodu majoritneho podielu na trhu, vacsi doraz na vyladovanie vykonu v ovladacoch, takze nieco ti tam moze bezat pomalsie ako na 32bit, s chybovymi hlaskami by si sa vsak stretavat nemal.
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ok.takze berem "instalujem" 32bit . . . Po pripade ak sa zlepsi situacia , zacnem stahovat aj 64bit verziu . diky moc chalani.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Kriste na nebi...som zvedavy, kolki z tych, ktori prispeli do tejto temy (a neodporucaju V64) pouzivali Vistu 64 a ako dlho. Ja ju mam v PC uz pol roka, Ultimate 64 verziu 6.0 a v ZIVOTE som problem so ziadnym softom nemal. Od obycajnych driverov, cez komercny soft az po zriedkavejsie veci a hry, ani raz (okrem civilizacie II, co je celkom pochopitelne) som sa nestretol s problemom, ze by vydavatel nemyslel aj na 64bit verzie. Je riadna kravina, ze su tazkosti so zhananim tychto veci, to je len povera, ved tych uz je okolo Visty tolko, ze uz sa ani citat nedaju a siria ich hlavne ti, ktori ju videli akurat tak z vlaku. Takze tak, kludne si ju tam daj, hlavne ak tam mas 4GB Ram (moj pripad, taktiez) a nic ti nebude ani padat, ani sa ondiet, vsetko pojde tak ako ma.
KoCi
Darca
Darca

seth - klidek chlape :) chce to len na hrajkanie sa, tak istejsie to ma s x86 - nie je ziadne tajomstvo ze v pripade x64 niektore hry idu pomalsie, z dovodu horsej vyladenosti ovladacov ako je tomu v pripade x86.

.. rozdiel tak ci onak nema sancu postrehnut.. .. jedine s tou ram - ale 4GB RAM realne vyuzit.. no nwm v com by sa dalo (beriem bezne pouzivanie a hrajkanie sa... takze tych 3.2GB ho nezatoto...)
NaP0LeOn
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tomu ver. takze SETH hovoris ze pojdu vsetky "NAJNOVSIE" hry na VISTE 64 ??? dufam , ze to odporucas uprimne . .. a KACI nemam 15 rokov . . chcem OS , ktory by som nemusel stale preinstalovat ako blbe XPčko . velmi mi na tom zalezi. neviem ako by sa ti pacilo kazdy tyzden menit OS koli nekompatibilite ?.aby bolo jasne. poznam aj 40 rocnych gamblerov . . . tak preco by si nemohol zahrat aj 30 rocni . :)
KoCi
Darca
Darca

priemerny vek hraca je 33 rokov takze vobec nenarazam na nizky vek... tiez nemam 15 rokov a stale sa hram a aj sa hrat budem. Naozaj ten rozdiel tam nemas takmer ziaden, max ako som uz niekolkokrat spominal, moze v niektorych pripadoch byt degradovany vykon.. ale ostatne nie sme tu kvoli tomu aby sme sa natahovali. Ja osobne som za plny prechod na 64bit, ale v sucasnosti je to aj tak jedno, kedze to MS dodrbal a s dalsou verziou Windowsu to o5 dodrbe s opatovnou podporou 32bit. Takto sa vyvoj dopredu nepohne ani za 5 rokov (a 5rokov v IT je kva dlha doba...)
Napísať odpoveď