MHD

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

MHD

Príspevok od používateľa jorg22 »

Kolko budem platit pokutu ak si kupim zlavneny listok a mam 18 ale som este student ale nemam doklad o tom z doprevneho podniku?Mam sancu sa domahat nejakej zlavy ak som student a mal som cvaknuty zlavneny listok?
Este ked nemam pri sebe doklady a zavolaju revizori policajtov, kto bude platit vyjazd ja alebo dopravny podnik.
THX
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús si naštudovať prepravný poriadok MHD toho mesta, v ktorom cestuješ. Každý to má inak. Ale marí sa mi, že pokuta zvyčajne býva niekoľkonásobok neštiknutej hodnoty, čiže myslím platíš iba rozdiel. Ale nie som si 100% istý.. všetko závisí od konkrétnej MHD.. ;)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslel som MHD v Bratislave.
A pokuta za necvaknuty cely listok je 100 nasobok + jeho cena cize 1414SK
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jorg22 napísal:Myslel som MHD v Bratislave.
A pokuta za necvaknuty cely listok je 10 nasobok + jeho cena cize 14014SK
V Bratislave stojí jeden lístok 1400sk? :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

lol sekol som sa, listok stoji 14SK.A pokuta je 100 nasobok + jeho cena.
:D
Opravil som to pre istotu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nema dotycny skor na mysli fakt, ze nas dpb pozaduje po studentoch, ktori nemaju elektricenku a chcu jazdit na zlavnene listky, karticku ktora vyzera ako elektricenka, ale je na nej napisane ze si student - aby sa zabranilo ze budu bezni dospeli jazdit na polovicne listky. V praxi to revizori po studakoch neziadaju, no obcas sa najde daky, ktory nepouzije rozum a bude uzkostlivo dbat na dodrziavani zakona napriek rozumu (vidim ze niekto je mlady -okolo 22 tak je vysoka pravdepodobnost ze je na vs a podobne...). No musim sa revizorov i zastat ze obdivujem ich nervy, i ked som doteraz stretol u nas len asi troch naozaj slusnych :)

p.s. v tvojom pripade by som sa to snazil s revizorom ukecat, pripadne mu daku stovecku dat...

http://www.dpb.sk/prepor/pp04.htm

edit: teraz mi napadlo, ze v tom linku sa pise o DOKLADE O STUDIU - takze mozno index/isic by mal teoreticky stacit, ale vysvetluj zadubenemu revizorovi co to vobec isic je, vsak...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Neviem, či máme na mysli to isté, ale asi hej :D Tiež sa mi to raz stalo, nemala som ešte vybavený doklad o tom, že som študent, aj keď som, ale vysvetľuj to revízorovi. Ale pokutu mi nedala, len ma poslala kúpiť si ešte jeden lístok. Takže dá sa to ukecať. :wink:
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ja som to visvetloval revizorovi ale im to bolo jedno, este ma zacali presviedcat ze zato ze som student a mal som zlavneny listok mi vrati v dopravnom podniku 1100 sk po zaplateni pokuty co si myslim ze je uplny nezmysel. :twisted:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

U nás v BB platí ako doklad o študentskej zľave aj ISIC takže by to mohlo fungovať aj v BA ale neviem.. No keď som tam nedávno bol tak som jazdil za zľavnený s čistým svedomím :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ved vravim, s niektorymi revizormi sa da dohodnut, mnohi to ani nekontroluju, pokial nevyzeras na 30 rokov a podobne... po mne preukaz na zlavu nechceli ani raz... pokutu NEPLAT, vysvetli revizorovi ze mas isic, co to je za kartu a pripadne pockaj na prichod policie. Inac ako mam chapat vetu v prepravnom poriadku kde sa hovori: Prepravca v pripade neuskutocnenia dopravy je povinny zabezpecit nahradnu dopravu na ktoru cestujuci nemusi platit dalsi listok" - parafraza. Ked mi vynecha spoj, na dalsi mozem ist free? Stalo sa vam ze v pripade vynechania spoja prisiel mimoriadny? Mne este nie :evil: A to nevravim o tom ze mame nocne spoje drahe jak blazen a ked do autobudu cez den nastupia bezdaci, vsetko zasmradia, vodic im nic nepovie, hoci to ma v prepravnom poriadku napisane, ze ich ma vyhodit z vozidla...hmm...komu sa stazovat?
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

jorg22 napísal:Myslel som MHD v Bratislave.
A pokuta za necvaknuty cely listok je 100 nasobok + jeho cena cize 1414SK
a preco akoze nedaju listok za 18? alebo 22hm?
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

MurphY: v ba su rozne ceny listkov totizto listky sa kupuju na cas(mozes aj prestupovat) a nie na spoj.
cely listok je 14sk-10min cestovania
18sk-30 min
22sk-1 hod
atd.

neviem ci si myslel na toto alebo aka bola podstata tvojej otazky?
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ja sa spolieham na to, ze mam ISIC ked cestujem MHD v BA, vzdy si kupujem poloviny
na ISIC je napisane Univerzita Komeskeho, hoci studujem v Martine na JLF , nuz ved je to ta ista univerzita :P
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja mam zase inu otazku ohladom MHD a je to otazka na Bratislavcanov asi. Mam zakupenu mesacenku na 1. zonu. Normalne, nie studentsky, ani nic podobne. Dnes som isiel vynimocne do 2. zony - Vrakuna. Revizor ma nezastavil, ale by ma zaujimalo, ze aka pokuta by ma cakala, ak by ma cakala (predpokladam, ze ano), keby ma chyti, ze mam len 1. zonu? Vdaka.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

micpu napísal:MurphY: v ba su rozne ceny listkov totizto listky sa kupuju na cas(mozes aj prestupovat) a nie na spoj.
cely listok je 14sk-10min cestovania
18sk-30 min
22sk-1 hod
atd.

neviem ci si myslel na toto alebo aka bola podstata tvojej otazky?
hej to chapem.. v blave cestujem kazdy den ale preco je to 10nasobok listku ked tie listky su hocijake.. podla mna je to pevno stanovene.. a ne podla listku.. inac to je ako napr. v sad ze ked pri kontrole cestovneho listka listok nebudete mat tak platite 20nasobok listka.. a on odkial vie kde som nastupil a kde chcem vystupit ?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

p4ra - platil by si plnú sumu podľa mňa - nemáš platný lístok a cestuješ.... Teda 1400Sk
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

zuzkazuzka, tak dik teda, ale pride mi to celkom blbo riesene.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som ten systém nevymyslela :) Ale už nespamujme :)
Sagittarius
Guru
Guru

Re: MHD

Príspevok od používateľa Sagittarius »

jorg22 napísal:Kolko budem platit pokutu ak si kupim zlavneny listok a mam 18 ale som este student ale nemam doklad o tom z doprevneho podniku?Mam sancu sa domahat nejakej zlavy ak som student a mal som cvaknuty zlavneny listok?
Este ked nemam pri sebe doklady a zavolaju revizori policajtov, kto bude platit vyjazd ja alebo dopravny podnik.
THX
No v Žiline platí zľava, keď máš ISIC, už ma tak raz kontroloval revízor. Ale kamarátka mi vravela, že jej sestra išla len o jednu zastávku ďalej ako je prvé pásmo (do 5 zastávok) a musela platiť mastnú pokutu (neviem presne koľko) a rozdiel medzi lístkami sú 2 koruny (10 Sk a 12 Sk).
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

MurphY napísal:hej to chapem.. v blave cestujem kazdy den ale preco je to 10nasobok listku ked tie listky su hocijake.. podla mna je to pevno stanovene.. a ne podla listku.. inac to je ako napr. v sad ze ked pri kontrole cestovneho listka listok nebudete mat tak platite 20nasobok listka.. a on odkial vie kde som nastupil a kde chcem vystupit ?
Pokuta je 100 nasobok ceny 10 minutoveho celeho listku vzdy.
Napísať odpoveď