MHD
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
MHD
Kolko budem platit pokutu ak si kupim zlavneny listok a mam 18 ale som este student ale nemam doklad o tom z doprevneho podniku?Mam sancu sa domahat nejakej zlavy ak som student a mal som cvaknuty zlavneny listok?
Este ked nemam pri sebe doklady a zavolaju revizori policajtov, kto bude platit vyjazd ja alebo dopravny podnik.
THX
Este ked nemam pri sebe doklady a zavolaju revizori policajtov, kto bude platit vyjazd ja alebo dopravny podnik.
THX
-
Stoporko
VIP
nema dotycny skor na mysli fakt, ze nas dpb pozaduje po studentoch, ktori nemaju elektricenku a chcu jazdit na zlavnene listky, karticku ktora vyzera ako elektricenka, ale je na nej napisane ze si student - aby sa zabranilo ze budu bezni dospeli jazdit na polovicne listky. V praxi to revizori po studakoch neziadaju, no obcas sa najde daky, ktory nepouzije rozum a bude uzkostlivo dbat na dodrziavani zakona napriek rozumu (vidim ze niekto je mlady -okolo 22 tak je vysoka pravdepodobnost ze je na vs a podobne...). No musim sa revizorov i zastat ze obdivujem ich nervy, i ked som doteraz stretol u nas len asi troch naozaj slusnych
p.s. v tvojom pripade by som sa to snazil s revizorom ukecat, pripadne mu daku stovecku dat...
http://www.dpb.sk/prepor/pp04.htm
edit: teraz mi napadlo, ze v tom linku sa pise o DOKLADE O STUDIU - takze mozno index/isic by mal teoreticky stacit, ale vysvetluj zadubenemu revizorovi co to vobec isic je, vsak...
p.s. v tvojom pripade by som sa to snazil s revizorom ukecat, pripadne mu daku stovecku dat...
http://www.dpb.sk/prepor/pp04.htm
edit: teraz mi napadlo, ze v tom linku sa pise o DOKLADE O STUDIU - takze mozno index/isic by mal teoreticky stacit, ale vysvetluj zadubenemu revizorovi co to vobec isic je, vsak...
-
Stoporko
VIP
ved vravim, s niektorymi revizormi sa da dohodnut, mnohi to ani nekontroluju, pokial nevyzeras na 30 rokov a podobne... po mne preukaz na zlavu nechceli ani raz... pokutu NEPLAT, vysvetli revizorovi ze mas isic, co to je za kartu a pripadne pockaj na prichod policie. Inac ako mam chapat vetu v prepravnom poriadku kde sa hovori: Prepravca v pripade neuskutocnenia dopravy je povinny zabezpecit nahradnu dopravu na ktoru cestujuci nemusi platit dalsi listok" - parafraza. Ked mi vynecha spoj, na dalsi mozem ist free? Stalo sa vam ze v pripade vynechania spoja prisiel mimoriadny? Mne este nie
A to nevravim o tom ze mame nocne spoje drahe jak blazen a ked do autobudu cez den nastupia bezdaci, vsetko zasmradia, vodic im nic nepovie, hoci to ma v prepravnom poriadku napisane, ze ich ma vyhodit z vozidla...hmm...komu sa stazovat?
-
p4ra
Redeemer
Ja mam zase inu otazku ohladom MHD a je to otazka na Bratislavcanov asi. Mam zakupenu mesacenku na 1. zonu. Normalne, nie studentsky, ani nic podobne. Dnes som isiel vynimocne do 2. zony - Vrakuna. Revizor ma nezastavil, ale by ma zaujimalo, ze aka pokuta by ma cakala, ak by ma cakala (predpokladam, ze ano), keby ma chyti, ze mam len 1. zonu? Vdaka.
hej to chapem.. v blave cestujem kazdy den ale preco je to 10nasobok listku ked tie listky su hocijake.. podla mna je to pevno stanovene.. a ne podla listku.. inac to je ako napr. v sad ze ked pri kontrole cestovneho listka listok nebudete mat tak platite 20nasobok listka.. a on odkial vie kde som nastupil a kde chcem vystupit ?micpu napísal:MurphY: v ba su rozne ceny listkov totizto listky sa kupuju na cas(mozes aj prestupovat) a nie na spoj.
cely listok je 14sk-10min cestovania
18sk-30 min
22sk-1 hod
atd.
neviem ci si myslel na toto alebo aka bola podstata tvojej otazky?
-
zuzkazuzka
VIP
-
zuzkazuzka
VIP
-
Sagittarius
Guru
Re: MHD
No v Žiline platí zľava, keď máš ISIC, už ma tak raz kontroloval revízor. Ale kamarátka mi vravela, že jej sestra išla len o jednu zastávku ďalej ako je prvé pásmo (do 5 zastávok) a musela platiť mastnú pokutu (neviem presne koľko) a rozdiel medzi lístkami sú 2 koruny (10 Sk a 12 Sk).jorg22 napísal:Kolko budem platit pokutu ak si kupim zlavneny listok a mam 18 ale som este student ale nemam doklad o tom z doprevneho podniku?Mam sancu sa domahat nejakej zlavy ak som student a mal som cvaknuty zlavneny listok?
THX
-
jorg22
Medium Professional
Pokuta je 100 nasobok ceny 10 minutoveho celeho listku vzdy.MurphY napísal:hej to chapem.. v blave cestujem kazdy den ale preco je to 10nasobok listku ked tie listky su hocijake.. podla mna je to pevno stanovene.. a ne podla listku.. inac to je ako napr. v sad ze ked pri kontrole cestovneho listka listok nebudete mat tak platite 20nasobok listka.. a on odkial vie kde som nastupil a kde chcem vystupit ?