Hľadám ľudí na pomoc pri modelovaní 3D mesta Martin

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Gyrxiur
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hľadám ľudí na pomoc pri modelovaní 3D mesta Martin

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

Hľadám ľudí na pomoc pri modelovaní 3D mesta Martin, čo sa detailnosti týka, malo by to byť niečo ako 3D Žilina. Chcem to robiť cez Google Sketchup 6, čiže modelovanie je veľmi jednoduché a program je zadarmo. Samozrejme ide o NEZISKOVÝ projekt. Ak má niekto záujem pomôcť, alebo má prístup k akýmkoľvek materiálom, ktoré by mohli pomôcť (napr. Letecké/Satelitné snímky, mapy, nákresy, fotografie budov použiteľné na textúry alebo čokoľvek podobné týmto veciam), nech sa ozve. Ďakujem...

Píšte sem do témy, alebo na icq 239-333-440, e-mail [email protected], prípadne SS...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

keby som tam byval, tak idem hned :) ale najskor by som chcel to moje mesto :wink: soft je to jednoduchy, robit v nom viem. mozno by som cosi mohol pomoct. chcem sa spytat, skade budes zhanat podklady, ako napr. presne rozmery, fotky atd.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Na vrchny podklad staci Google Earth a zvysok uz nejak dorobis ... napr pofotis si to klasicky fotakom ... porobis priblizne nakresy ...
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

re

To by bolo pekne, keby stacil google earth, lenze Martin v nom je jedna velka matlanica :cry: Ale kdesi na cd mam letecke snimky skoro celeho martina, ale nie su aktualne, nie je tam ani tesco... Preto hladam aj ludi, co by vedeli zohnat nejake podklady, inak mozem robit jedine podla fotiek, ako spomenul Shark NX a podla klasickych map, aj ked tam tie domy nie su zaznacene moc presne, chcelo by to aktualne letecke mapy, ale nic take asi nejestvuje, lebo zhruba pred rokom som pisal email na mestsky urad a nic take vraj nemaju, dokonca ani nevedeli, ze existuju tie starsie podklady co mam, a to som dekompiloval z flashu a pospajal cez panorama factory z oficialneho prezentacneho cd mesta Martin... Teraz je novy primator, a zda sa byt OK, skusim mu napisat... (Aj ked asi neuspejem, kedysi som mal tiez jeden projekt v plane, ale potreboval som 3000 Sk a ja nezarabam, tak som obopisal vsetky politicke strany aj prezidenta SR, vacsina sa neozvala, niektori chceli o tom tolko udajov, ze som to sam este nevedel a prezident ma odkazal na ministerstvo skolstva, kde nevedia pouzivat email - neodpisali...)
Curuj
Addict
Addict

zohnat tie podklady bude problem asi vsade. som rozmyslal, ze zoberem laserovy meter co mame doma a rucne si pomeram co potrebujem :D ale na strechu nejakej budovy ma asi nepustia :roll: a aby som si len tak behal napr. po TN hrade a meral, tak to uz asi vobec :(
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Curuj napísal:zohnat tie podklady bude problem asi vsade. som rozmyslal, ze zoberem laserovy meter co mame doma a rucne si pomeram co potrebujem :D ale na strechu nejakej budovy ma asi nepustia :roll: a aby som si len tak behal napr. po TN hrade a meral, tak to uz asi vobec :(
chod na miestny urad na stavebne oddelenie a tam by letecke snimky/mapy mali urcite mat
Curuj
Addict
Addict

leteske snimky su dobre. ale ako si zistim vysku? aspon pribliznu to na leteckych snimkoch nevycitam :) by to chcelo teodolit a omerat si to :D
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

re

zo zaciatku to bude len placka vysku ked tak potom vytiahnem z google earthu...
Curuj
Addict
Addict

ako chces vysku objektu vytiahnut z google earthu? nechapem
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Gyrxiur

Vysku objektov nie, myslim nadmorsku vysku zeme... A to sa da exportom do sketchupu...
Curuj
Addict
Addict

aha. a vysky objektov budes mat teda odkial? alebo budes davat priblizne rozmery?
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

re

asi tak... ak by sa daco zohnalo, tak by som to potom spresnil...
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Curuj
Addict
Addict

potom sa to uploadne a osadi do terenu na konkretne miesto v google earthe a kazdy sa na to bude moct pozret :)
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Curuj
Addict
Addict

presny navod som nehladal, lebo zatial som nerobil nejaky model podla skutocnosti. ale asi to najskor bude treba poslat sem a potom sa uvidi co dalej :)

edit: dobry navod je priamo u nich ako video tutorial (posledne video)
Curuj
Addict
Addict

Gyrxiur: pochval sa obrazkom nejakej tvojej tvorby :wink: ze ci sa mam este vela ucit :)
Napísať odpoveď