Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

este raz sa opytam.ma niekto nejake info o EUBA obchodna alebo narodohospodarska fakulta?je tazke sa tam dostat?
tiez o univerzite mateja bela medzinarodne vztahy nejake info by boli napomocne.
:(
Iceman888
Star
Star

Príspevok od používateľa Iceman888 »

ja mam len taku otazocku kde vsade na Slovenku je vysoka skola - masmedialna komunikacia, a ktora je asi tak z nich naj ??
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

prosim vas nepiste sem otazky, ci je tazke sa na nejaku skolu dostat. niekto sa tam dostal bez problemov, iny bude tvrdit, ze ledva preliezol alebo nepreliezol vobec, ale ked sa k tomu dostanete vy, tak sa mozno od strachu a stresu poseriete, pripadne hodite system sportka a budete prvi alebo pridete nadrveni a odidete ako najvacsie lamy. ked niekto povie, ze to bolo lahke, mozno vas to upokoji, ale ked pride na vec, budete vyplaseni, ze ved to take lahke nie je a nedate to. kazda skola je tazka, ale treba to brat v suvislosti pre koho je tazka a ako je tazka. ako priklad uvediem, ze taka filda je narocna na mozog, lebo div ze sa nezblaznis z tolkeho volneho casu :lol:
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .I.LoVe.lOvE. »

Iceman888 napísal:ja mam len taku otazocku kde vsade na Slovenku je vysoka skola - masmedialna komunikacia, a ktora je asi tak z nich naj ??
Pokial viem, tak masmedialna komunikacia je v trnave, potom su este marketingove komunikacie, napr. v BA na Komenskeho. :) Ja by som sa chcela dostat do tej Trnavy, ale kazdy rok sa tam hlasi strasne vela ludi, cize sance su mizive :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

LSDr.J.Behm napísal:filozofia, dejiny filozofie...vieš aká je prvá veta čerstvého absolventa filozofie v jeho novej práci? Chcete to s hranolkami alebo bez?
Filozofia je žumpa nezodpovedatelných otázok a osobných nesprávnych názorov, radšej sa venuj filozofii ako hobby. A právo...Slovensko je malé a právo dnes študuje mnoho ľudí, ak tvoji rodičia nemajú konexie, bude ťažké sa presadiť.
Fajn, a dáky poriadny názor, ktorý by mi teoreticky aj mohol pomôcť? Nič v zlom, ale Filozofiu mi zopár ľudí aj odporúčalo, neniormálne ma to baví, len si niesom celkom istý jej uplatnením.
a že filopzofia je, ako si to preboha povedal? "žumpa nezodpovedatelných otázok a osobných nesprávnych názorov" takl s tým si dovolím extremne nesuhlasit. Očividne nemáš šajnu, o čom je filozofia, alebo si mal z NOSky 4ky lebo si tomu nedokázal pochopiť a preto máš názor aký máš....
Filozofia je veda vied. Nemá praktické uplatnenie v tom zmysle, ako napr. právo, ktoré dokážeš uplatniť v daných situáciách, filozofia je niečo, čo, možno aj nevedome, využívaš každodenne! každý má svoj súbor názorov, svoj svetonázor, svoju filozofiu, podľa ktorej žije. Každý hĺadá odpovede na to, čo ty nazývaš "nezodpovedateľné otázky", každý ma na ne nejakú odpoveď, možno sa medzi sebou tie odpovede líšia, no každý má nejakú.

no, a čo by som fakt chcel, keby mi niekto vedel povedať, ako asi by som sa mohol uplatniť s filozofiou. Čo viem, je to, že keby som mal titul z dvoch škôl filozfia+právo, politológia alebo ekonómia, bol by to priam ideálny základ pre prácu v politike, diplomatike a pod., čo by ma určite tiež bavilo a rád by som to robil, pretože je to zodpovedná práca so skutočným zmyslom.
Viem, že pri najhoršom by som mohol učiť NOSku na strednej, na čo by som asi potreboval ale nejaké pedagogické minimum alebo čo... práca učiteľa je určite tiež krásna, no peniaze su peniaze a na našom peknom hnusnom slovensku je táto práca neuveriteĺne nedocenená. jedna vec je,. že by som si to dokázal predstaviť ako svoje poslanie v živote, druhá je však, žeby som mal živoriť...
ešte si viem celkom predstaviť nejakú literárnu činnosť, či už beletristickú ale so štúdiom filozofie asi viac súvisí odborná.
Alebo učiť na univerzite, to by som teda veru bral...ale uprimne, nemám ani najmenšiu šajnu, čo to asi tak človek potrebuje aby sa mohol stať univerzitným profesorom... :?:
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

.I.LoVe.lOvE. napísal:Pokial viem, tak masmedialna komunikacia je v trnave, potom su este marketingove komunikacie, napr. v BA na Komenskeho. :) Ja by som sa chcela dostat do tej Trnavy, ale kazdy rok sa tam hlasi strasne vela ludi, cize sance su mizive :)
ja by som to tak tragicky nevidela, mam tam kamaratku, ktora nemala problemy sa tam dostat a aj to studium sa da zvladnut, mma pocit , ze tam idu ludia aj s umeleckymi skonmi. minuly rok prijali podstatne viac studentoch ako pominule roky a teraz maju problemy z priestormi.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

ja som zas pocul, ze je to uplne na pi*u skola..., ze vraj jedna pomali z najhorsich vs na slovensku :? , takze co ja viem ...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

kamaratka sa dostala na masmedialku do trnavy (byva v BA) a dostala tak na peachu rozvrh, ze skratka sa jej tam neoplati studovat, musela by skoro vstavat na vlak a neskoro sa vracat (nema vlastne auto). Ani poriadne by nemala kedy studovat. Takze to nechala a na rok ide skusit nieco ine najst.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Viem, že pri najhoršom by som mohol učiť NOSku na strednej, na čo by som asi potreboval ale nejaké pedagogické minimum alebo čo... práca učiteľa je určite tiež krásna, no peniaze su peniaze a na našom peknom hnusnom slovensku je táto práca neuveriteĺne nedocenená. jedna vec je,. že by som si to dokázal predstaviť ako svoje poslanie v živote, druhá je však, žeby som mal živoriť...
Alebo učiť na univerzite, to by som teda veru bral...ale uprimne, nemám ani najmenšiu šajnu, čo to asi tak človek potrebuje aby sa mohol stať univerzitným profesorom... Question
heh, o tom ucitelstve mi vrav, studujem prvy rocnik ucitelstvo biologie a chemie :P Great fun, rano mam skusku a poobede dalsiu 8) Inak podla mojej viery i zdraveho rozumu, patri ucitelstvo medzi par vecnych povolani (hrobar, lekar, ucitel), takze o uplatnenie sa neboj...ale ako si vravel, plat je biedny. Kamarat to riesi po svojom: uci pre zabavu, zivi sa prekladatelstvom a je v pohode. :idea:

aby si mohol ucit na vyske, mal by si mat doktorat a tusim i docenturu, potom neskor pripadne profesuru...a kopec stastia.

Inac, drzim palce vsetkym vysokoskolakom, co maju teraz skuskove. Hold, on, uz len mesiac :)
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

OT: Sepiroth, ok, nebudem ti už radšej nič hovoriť. Sám som sa filozofiou zaoberal, zaujímala ma. A z toho čo som zistil som tamto vyvodil. Exaktná veda to nie je, patrí iba ak do takej pochybnej skupiny ako teológia a pod. Aj keď napr. logika predsa len ešte na niečo slúži. Ale taká ontológia... :D Odpovede hľadať môže...ale nemá ich príliš ako experimentálne overiť. Každý môže mať filozofiu...tak ako svoj názor. Názormi sa veda nezaoberá.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

Stoporko napísal:heh, o tom ucitelstve mi vrav, studujem prvy rocnik ucitelstvo biologie a chemie :P Great fun, rano mam skusku a poobede dalsiu 8) Inak podla mojej viery i zdraveho rozumu, patri ucitelstvo medzi par vecnych povolani (hrobar, lekar, ucitel), takze o uplatnenie sa neboj...ale ako si vravel, plat je biedny. Kamarat to riesi po svojom: uci pre zabavu, zivi sa prekladatelstvom a je v pohode. :idea:

aby si mohol ucit na vyske, mal by si mat doktorat a tusim i docenturu, potom neskor pripadne profesuru...a kopec stastia.

Inac, drzim palce vsetkym vysokoskolakom, co maju teraz skuskove. Hold, on, uz len mesiac :)
no myslím, že učiteľstvo je nesmierne dôležité a neuveriteľne nedocenené povolanie :( ved kto vedie, ovplyvnuje a drzi v rukách osudy tolkých ludi, ako ucitel? cele generacie, bvuducnost, su v rukách ucitelov...a za tie žobrácke platy tak teraz su bud iba tí najlepší čo to skutočne berú ako poslanie, alebo (a bohuzial ich je cim dalej tym viac) neschopná burina...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Študuje tu niekto v Košiciach? Myslíte, že sú kvalitné tie ich ekonomické školy? Napr. tuke, alebo euke? Tiež som rozmýšľal nad upjs, konkrétne matika alebo fyzika. Tento rok končím gymnázium a musím ísť na nejakú vysokú :new04: pls help
Iceman888
Star
Star

Príspevok od používateľa Iceman888 »

chcel by som opytat ci existuje nejaka skola gastronomickeho zamerania
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Iceman888 napísal:chcel by som opytat ci existuje nejaka skola gastronomickeho zamerania
Nemyslim, najblizsie tomu bude asi nejaky ten odbor okolo turizmu.

Kosice ekonomiky su zevraj kvalitativne fajn, ale osobne som nad nimi nikdy ani neuvazoval.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ja vazne planujem Studium gitary

bud vo viedni potom brno a tretie miesto BA

ma to buducnost?:D
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

ja chcem ist na bankovy institut, sukromna, a odobor informacne technologie. myslim ze zatial je to najlepsia volba, ostanem doma a nemusim sa strepat niekde na intrak do Brna/KE/BA (nic v zlom som tym nechcel povedat ludom ktory su na intrakoch)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

SRneC napísal:Ja vazne planujem Studium gitary

bud vo viedni potom brno a tretie miesto BA

ma to buducnost?:D
Má to budúcnosť ak chceš skončiť ako nájomný muzikant a celkom na úrovni si hudbou zarábať.. Prípadne ak budeš mať mať viac šťastia tak sa zoznámiš s nejakými ľudmu s ktorými budute môcť riešiť spoločné veci.. Ale na SVK toto nie je až také výhodné. A nezabúdaj že predpokladom na VŠ štúdium gitary sú výborné schopnosti, aj teoretické aj praktické... k chceš ísť týmto smerom tak good luck ja sa gitare budem nadalej venovať len ako amatér aj keď ju dosť študujem a nejaký ten skill už do mňa vrazil :)
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

Mam otazku ohladom STU FEI PI (Priemyselna Informa)

http://www.kar.elf.stuba.sk/priemyselna_informatika/

pocul som, ze to je zaujimavy program, kt. cloveku da dost.
Citam tam aj programovanie, bankovnictvo aj anglictina. To by mi velmi vyhovovalo.

Ma niekto skusenosti s tymto programom ? .. Chodi tam niekto.

Dalo by sa medzi tym aj pracovat ? .. lebo mi niekto pisal ze staci na par prednasiek (2x do tyzdna)

privitam akykolvek comment
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa berija111 »

bizzy napísal:Mam otazku ohladom STU FEI PI (Priemyselna Informa)

http://www.kar.elf.stuba.sk/priemyselna_informatika/

pocul som, ze to je zaujimavy program, kt. cloveku da dost.
Citam tam aj programovanie, bankovnictvo aj anglictina. To by mi velmi vyhovovalo.

Ma niekto skusenosti s tymto programom ? .. Chodi tam niekto.

Dalo by sa medzi tym aj pracovat ? .. lebo mi niekto pisal ze staci na par prednasiek (2x do tyzdna)

privitam akykolvek comment
Mno podla mojho nazoru to vyzera byt skola ktora ti da do buducnosti vela :-) ak sa tam dostanem tak mozno budeme spoluziaci :-)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

aka VS je najjednoduchsia? :)
Napísať odpoveď